måndag 12 mars 2012

Dallas i ny version

Jaha, då var det dags igen. En klassiker med lika många avsnitt som Dallas (om nu någon kom ihåg den gamla serien).

Israelerna angriper palestinierna, för att palestinierna har angripit israelerna, som hade angripit palestinierna för att de angripit israelerna…
PK-media gör alltid stor sak av israelerna anfaller palestinierna, som vi kan läsa i DN och SvD, och detta är ett typexempel på hur propaganda fungerar. Man berättar ena sidans version men inte den andra, detta inkluderar public service.

För det första är de som styr palestinierna en terrorstämplad organisation, Hamas, och de tillåter Islamiska Jihad att agera utan att lyfta ett finger, eller rentav stödja dem.

Sverige skickar uppemot 400 miljoner genom SIDA (länk) varje år till palestinierna, emedan de tydligen har så mycket pengar att de kan köpa massor av raketer för att skjuta mot civila mål i Israel.

Vaddå, skjuter man raketer? Ja, några få nämner man i förbifarten i media. På BBC kan man läsa ”Israel says more that 240 rockets have been fired from the Gaza since Friday, injuring 35 people, one seriously.”.

OK, tänk dig nu att norrmännen hade terrorstämplade grupper, som sköt raketer mot svensk civilbefolkning over gränsen. Tycker du då inte att detta legaliserar att man sätter in flyget för att slå ut dessa militära mål?

Och nu har palestinierna fått på moppe igen, som vanligt, men de kommer att hålla denna konflikt vid liv, understödda av t.ex. Iran med vapen, och saken kommer att eskalera till dess Israel går in med marktrupper. Men då, i svensk press är det ju Israel som angriper det fredliga palestinska folket. Man blåser upp dödssiffror och visar lemlästade barn med bild.

Typisk propaganda, och har pågått sedan Palmes tid – Palestinier är det synd om och de är snälla, israeler är dumma angripare, som lemlästar civilbefolkning med sin armé och flygvapen. Sist var det t.o.m. så att israelerna tog dödade palestinier för att donera deras organ, eller?

Så vad jag frågar mig är; hur i h-vete kan en borgerlig regering skänka bort närmare 400 miljoner skattepengar årligen till en terrorstämplad regim, är kompisar med Iran, och som fortsätter skicka raketer in i Israel för att hålla konflikten igång, samt som har råd att köpa vapen och raketer? Men det är klart, om svenska skattepengar betalar maten blir det ju pengar över till raketer. Vilka är det som alltid angriper först?

Så hur kan någon tro att palestinierna vill sluta fred med Israel, eller är fredliga? Detta är ett stycke ur det SvD skriver: ”- Den väpnade gruppen Islamiska jihad, som sagt sig stå bakom de flesta raketangrepp mot Israel i helgen, säger i ett skriftligt uttalande att den kommer att svara ”oavsett priset”. ”Eskalering kommer att mötas med eskalering”, heter det i gruppens uttalande.”.
Det låter väl som en förhandlingsvillig person och en fredens apostel, eller hur?



23 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hade nog funderar på att skjuta en raket eller två om ett land plötsligt utropades till Israel där jag bodde och se att det hela tiden krympte och att jag blev omsluten av en mur. Och dessutom få obemannade flygplan som skjuter mot mig för att jag avfyrar en enkel gammalmodig raket, vart ligger rättvisan i det?

Anonym sa...

Anledningen till att jag avfyrar raketen är för övrigt att jag motsätter mig att mitt land blir övertaget, styckat och får muren byggd runtomkring mig.

Anonym sa...

Muren byggs runt Israel för att skydda Israel från terrorister inte runt Gaza eller Västbanken. Den har visat sig vara effektiv. De sk palestinernas land var aldrig en nation. Palestina var namnet på det landområde där både judar och araber bodde. 80 procent av det sk palestina mandatet gick till Jordan.Jordans befolkning består till största delen av palestinaaraber, Resten av landet delades mellan judar och araber. Araberna såg sig inte som en enhetlig grupp utan som araber med anknytning till olika omliggande arabiska stater som Syrien, Egypten, Libanon, Jordanien. Arabländerna har aldrig accepterat en non muslimsk stat och gör det fortfarande inte. De sk gammalmodiga raketerna är inte så enkla längre. Alltmer sofistikerade raketer som kan avskjutas allt längre in i Israel kommer in i Gaza via Egypten från Iran. Gränsen mellan Egypen och Gaza är nu öppen. Egypten och Hamas lät Sainai tas över av ett flertal terroristgrupper. En av dessa grupper anföll Israel tidigare i år i Eilat. Ett nytt terrordåd mot Israel planerades och den här gången gick israel efter ledaren och ansvariga terrorister.
Anonym 3

Anonym sa...

Muren byggs runt Israel för att skydda Israel från terrorister inte runt Gaza eller Västbanken. Den har visat sig vara effektiv. De sk palestinernas land var aldrig en nation. Palestina var namnet på det landområde där både judar och araber bodde. 80 procent av det sk palestina mandatet gick till Jordan.Jordans befolkning består till största delen av palestinaaraber, Resten av landet delades mellan judar och araber. Araberna såg sig inte som en enhetlig grupp utan som araber med anknytning till olika omliggande arabiska stater som Syrien, Det var Arafat som 1967 antog namnet Palestinier för de araber som bodde i området. Egypten, Libanon, Jordanien. Arabländerna har aldrig accepterat en non muslimsk stat och gör det fortfarande inte. De sk gammalmodiga raketerna är inte så enkla längre. Alltmer sofistikerade raketer som kan avskjutas allt längre in i Israel kommer in i Gaza via Egypten från Iran. Gränsen mellan Egypen och Gaza är nu öppen. Egypten och Hamas lät Sainai tas över av ett flertal terroristgrupper. En av dessa grupper anföll Israel tidigare i år i Eilat. Ett nytt terrordåd mot Israel planerades och den här gången gick israel efter ledaren och ansvariga terrorister.
Anonym 3

Anonym sa...

Den svenska regeringen har bekostat tryckandet av en 40 sidig anti israelisk brochyrer' med namnet Kolonialism och Apartheid, den israeliska ockupationen i Palestinien för mer än 100 000 dollar. I den görs svepande propaganda anklagelser, används språk som anklagar Israel av etninskt rensning, apartheid, bombning av palestinska civilas hem, och av att tillämpa rasistiska lagar och segration

Anonym sa...

Det är terroristerna i Gaza som avser att skapa terror genom att gå efter israeliska civila. Israel går efter terroristerna som sänder av raketerna. Deras mål är inte civila. Igen Israels mål är de som avskjuter raketerna och ramperna de kommer från. Israel såg sig det nödvändigt att denna gången förebygga en annan attack från Sinai. Den terrorist som ledde en tidigare attack planerade en ny attack. Egypten har inte längre någon kontroll över Sinai. Från Sinai flödar alltmer sofistikerade vapen in i Gaza.Även om Hamas inte säger sig vara inblandade gör de inget försök att kontrollera de som är ansvariga. Ett flertal städer har beskjutits inne i Israel och endast tack vare Iron dome ett program som omintetgjort de flesta raketer som varit på väg mot befolknings centra har så få skadats i Israel . Livet i Askelon, Ashdod och Betsheva har också avstannat.

Anonym sa...

http://daccess-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/PRO/N10/548/39/PDF/N1054839.pdf?OpenElement

"Indeed, Israel continues to occupy the Arab territories by force and deprive the Palestinian people of their inalienable rights, to carry on with the
Judaization of Jerusalem and the blockade on Gaza and to cling to its nuclear arsenal. Israel maintains its occupation of Lebanese territories, violating Lebanon’s national sovereignty. It persists in its threats, implanting spy networks and agents. That calls for a
firm and deterrent position from the international community."

Ledsen men jag vet vilka bevis jag mer kan anskaffa för att bevisa min övertygelse?

Anonym sa...

"Den svenska regeringen har bekostat tryckandet av en 40 sidig anti israelisk brochyrer' med namnet Kolonialism och Apartheid, den israeliska ockupationen i Palestinien för mer än 100 000 dollar. I den görs svepande propaganda anklagelser, används språk som anklagar Israel av etninskt rensning, apartheid, bombning av palestinska civilas hem, och av att tillämpa rasistiska lagar och segration"

Jag vet inte vart jag ska börja egentligen, men att de har tryckt upp broschyrer för 100 000 dollar är ingenting i sammanhanget utöver att de har full rätt att trycka upp dem. Etniskt rensning skulle i så fall hänvisa till dödandet av araber i Palestina i deras egna hem, som faktiskt händer. Ockupationen finns och innebär delvis att de bygger nya områden som avser att enbart judar få bo där, de har gång på gång fått kritik av detta från omvärlden. Jag behöver nog inte påminna dig om att de har byggt en mur högre än Berlinmuren? Kollar du på Google earth kan du till och med se det hela och hur den slingrar sig :)

Anonym sa...

"Araberna såg sig inte som en enhetlig grupp utan som araber med anknytning till olika omliggande arabiska stater som Syrien, Egypten, Libanon, Jordanien. Arabländerna har aldrig accepterat en non muslimsk stat och gör det fortfarande inte. De sk gammalmodiga raketerna är inte så enkla längre. Alltmer sofistikerade raketer som kan avskjutas allt längre in i Israel kommer in i Gaza via Egypten från Iran. Gränsen mellan Egypen och Gaza är nu öppen."

Jag kan skriva om det hela så att du får ett perspektiv på vad det är du säger:
"Det nordiska folket ansåg sig inte som en enhetlig grupp utan som Nordiska medborgare med anknytning till olika omliggande nordiska stater som Norge, Danmark Sverige, Finland. De Nordiska länderna har aldrig accepterat en muslimsk stat och gör det fortfarande inte..." De gammalmodiga raketerna de har motsvarar fortfarande inte de förarlösa planen vi har.
Hycklare :P

Anonym sa...

För det första så struntar folk som bodde där innan Israel blev till om de tillhörde någon nation, de bodde där och har gjort i generationer innan i England beslutade att här skall det skapas en stat! (De hade ju redan tagit Indien mfl utan att fråga?) för att avsluta diskussionen http://www.youtube.com/watch?v=tmLX37f4ZgQ och vem har kontrollen över suezkanalen? Spelar ingen roll eftersom USA äger Israel och Egypten fast än arabiska våren har slagit till som måste varit rebeller och inte folket? En fråga: varför går USA och alla andra länder inkl Sverige in i Syrien omedelbart medan samma saker händer i Syrien och ingenting händer?

Anonym sa...

Menar såklart Libyen

Anonym sa...

Israel ockuperar inte Libanon. Inga judar bor längre i Libanon. Libanon är rensat på judar liksom de flesta muslimska stater i MÖ. Israel absorberade de judar som flydde från arabiska länder där de bott i generationer.

Anonym 3

Anonym sa...

Israel ockuperar inte Gaza. Gränsen mellan Gaza och Egypten är öppen. Hamas accepterar inte Israel eller judar överhuvudtaget. Istället för att verka för bättre villkor för palestinierna där förstörde man alla växthus
varifrån de israeliska bosättarna försåg en stor del av Israel med grönsaker. Sedan Israel drog sig tillbaka har dagliga bomber kommit därifrån. Hamas vill inte ha 2 stater.

Anonym sa...

Jag förstår inte analogin till norden. Svenskar, norrmän och danskar såg sig som nordbor inte som fransmän, tyskar eller spanjorer. De 3 nordiska länderna accepterar varandras nationer.Norrmännen insisterar inte på att eliminera Sverige som en svensk nation.

Anonym sa...

När Egypten ockuperade GAza och Jordan ockuperade Västbanken för 20 år gjorde de inga försök att skapa en
en palestinsk stat. Det ansågs inte som ockupation eftersom det var ockuperat av araber och begreppet palestinier hade inte skapats ännu av Arafat.

Anonym sa...

Judar har bott kontinuerligt i området Palestina sedan 4000 år. England och Frankrike delade godtyckligt upp det Osmanska riket. Araber fick 90 procent av det palestinska mandatet. Israel 10 procent. Jerusalem har aldrig varit landet Palestinas huvudstad.GAza visade att
Israel inte kan ha avskjutningsramper i Jerusalem.Jerusalem är Israels huvudstad där både judar och araber bor. Judar bor inte i RAmallah, Jerico,Nazareth eller Bethlehem.

Anonym sa...

Den svenska regeringen bekostat en brochyr som anväder propaganda för att utpeka Israel som rasistiskt.
De har inte vad jag vet tryckt några brochyrer om arabländer som rensar ut judar och kristna.Israel har en miljon araber.

Anonym sa...

Den Israeliska regeringen tillåter endast byggande i områden på västbanken bå ca 5 procent. Det är områden som kommer att falla inom Israels gräns. Så vitt jag vet finns det inte någon israelisk lag som förbjuder araber att bo där. Däremot tillåts inte judar i palestinska områden eller i Jordan. Judiska bosättningar utanför dessa områden anses illegala och är föremål för
rivning av IDF. Nyligen gick en av de största bosättningarna på västbanken att flytta för att undgå att förstöras.

Anonym sa...

Sant att USA är Israels enda vän men kan knappast lita på Obama. Iran med kärnvapen är ett hot inte bara till
Israel men till andra arabstater och till Europa. Problemet är den nuvarande regimen i Iran och påföljden av kärnvapen i instabila länder i MÖ.

Det är bättre för Israel om sanktioner mot Iran verkar.

Anonym sa...

Tyvärr der det ut som slakten i syrien kan fortsätta eftersom båda sidor inte ser att de kan backa ur. Assads och hans kristna stödjande minoritet har ingen stans att gå.Syrien kommer att falla i sina etniska delar. 200.000 kristna har flytt Egypten. Samma tend kan ses i Syrien. Terror av en minoritet byts mot terror av en majoritet.

Anonym sa...

Det är ett dåligt försvar att tala om terroristernas dåliga vapen. Ändamålet är att terrorisera och målet är civila. Raketer och missiler kommer in till GAza. via Sinai. De kan nu nå TEl Aviv och andra viktiga städer i Israel. En million Israeler är under hot och tvingas i skyddrum med 20 sek. varning. IDFs mål är terrorister. 5 av de 25 offren i GAza var civila. 20 var terrorister.Israels luftvärn skjöt ner 90 procent av de raketer som riktades mot städerna.

Anonym sa...

Om palestinierna lägger ner vapnen blir det fred.

Om israelerna lägger ner vapnen blir det folkmord.

Ulmerkotten sa...

Ok, tack för kommentarerna! Jag håller givetvis inte med om en del, men så ska det vara. Det finns massor med aspekter och åsikter runt denna konflikt.