torsdag 22 mars 2012

Hur man lurar medborgarna

Det här är en förbaskad viktig information i SvD. Läs denna artikel noga och fundera på vad det handlar om.

Saken är alltså den att man importerar sopor från andra länder till Sverige och förbränner dem. Vi betalar alltså för att få sopor till Sverige och bränner dem här vilket släpper ut en massa koldioxid. Ja, en massa, vi snackar alltså om 800.000 ton, 2010, som förväntas öka till 2 miljoner ton 2016.

Jag bodde som bloggens namn säger i Staufen i Tyskland en del år, och vi samlade in plastsopor i ”Gelbe Sac”, som skickades till Sverige för bränning. Det fiffiga med detta var att man fick betala en extra avgift för att det var engångs och plastförpackningar vid inköpet, sedan sålde tyskarna de insamlade förpackningarna till Sverige som brändes i trakten av Linköping om jag minns rätt. Alltså fick tyska staten in både pengar från konsumenterna, och från Sverige som betalade för att få soporna och så håller man alltså sina egna koldioxidutsläpp nere vilket ger stilpoäng för miljönissar i Tyskland.

Men för Sverige som nation är det givetvis även fiffigt. Först drar man i medborgarna lögner om ”växthuseffekt”, sedan när det inte verkar stämma med verkligheten heter det ”klimatförändringar”, alla variationer kan skyllas på koldioxidutsläppen. Men samtidigt är det så att man har en viss kvot av koldioxid att släppa ut, och plockar man in en massa, och mer sopor från andra länder som bränns är det givetvis så att den mängd koldioxid som ökar emedan kvoten är densamma. Alltså kommer man säga så här ”Vi har inte nått miljömålen och håller på att överskrida vårt åtagande till EU att inte släppa ut mer än XXX ton koldioxid detta år. 
Följaktligen måste vi höja koldioxidavgifterna, men det är en komplex bild”. Givetvis är det sedan moms på dessa koldioxidavgifter, så det blir en ren vinst för statskassan. Allt under den falska förespeglingen att man är mån om miljön och tar sitt miljöansvar inom EU, emedan man gladeligen importerar sopor från andra länder och bränner dem till koldioxid. Bilisterna kommer som vanligt att vara de stora syndabockarna - en klassiker.

Under dessa förutsättningar finns inga som helst anledningar att minska koldioxidutsläppen,  både länderna som säljer sopor hit, och ej heller för den svenska regeringen. ”Win-win”- situation så länge man kan hålla medborgarna i bägge länderna lurade.

Inga kommentarer: