söndag 11 mars 2012

Rasist? Ta då ett piller.

Kolla den här artikeln , förstasidan i DN, ”Piller som kan dämpa rasism”.

Man blir imponerad av forskningsresultaten och media, och ska dra slutsatsen att rasism är en sjukdom som kan dämpas med läkemedel. Kanske kan man med rätt läkemedel rentav bota denna sjukdom. Eller är det en genetisk defekt? Rasism enligt media är som vanligt definierad som den person som ifrågasätter invandringspolitiken.  Ingen åsikt, utan en genetisk defekt kanske. Argumentationen brukar stanna därvidlag eftersom defaultvärdet för den som ifrågasätter invandringspolitiken är ”rasist”.

Men varför inte prova denna beta-blockerare på muslimer? Hade rubriken då varit ”Piller kan dämpa terrorbombningar”?  Vi vet vad beta-blockerare är, och hur de fungerar. Men liknande verkan har alkohol, cannabis, morfin, heroin, o.s.v. de dämpar, vad det nu må vara, och den som testas sitter berusad eller lullig i ett hörn. Det är ”dämpande”.

Strålande DN. Jag fick mig ett gott skratt. Er journalistik är ofta minst sagt roande. Tyvärr verkar det som det finns för många ”Nisse i Hökarängen” som tror på det ni skriver.

Inga kommentarer: