fredag 30 mars 2012

Vad hade de där att göra?

Jag råkade springa på denna icke-nyhet som DN blåser upp på förstasidan. ”Svensk man gripen utanför Ramallah” står det som ett verkligt scoop.

Artikeln ska tydligen vara ett led i den Israelkritiska inställningen som är PK i detta land.

Efter att ha läst artikeln har jag bara en kommentar; är man så korkad att man deltar i en demonstration som marscherar emot soldater som har något att försvara, order att göra detta, och man skriker slagord och aggerar aggresivt, ska man nog vara glad att man bara hamnar 24h i fängelse och blir beskjuten med gummikulor och tårgas.

Men enligt artikelförfattaren är det ju de israeliska soldaterna som var dumma, eller hur?
Vad  i h-vete hade svenskarna där att göra? Deltog de i demonstrationen får de skylla sig själva. De var där för att provocera och kom lindrigt undan, tack vare att de israeliska soldaterna just sköt gummikulor och tårgas, samt plockade in några muppar. Rätt åt dem.

6 kommentarer:

Demokrativän sa...

Vad var det "soldaterna" skulle försvara? Det är en demokratisk rättighet att protestera/demonstrera för sina mänskliga rättigheter.

Visst var det en provokation, för dem som behandlar demonstranterna som kräver respekt, illa.

Svenskarna var där för att protestera mot den grymma behandlingen palestinier dagligen och sedan många decennier utsätts för av israeler. Läs artikeln igen.

I en demokrati, och allt vad det innebär enligt svensk modell, är det de som misshandlar/skadar andra som ska fängslas, vilket alltså skulle vara israeliska "soldater" i det här fallet.

Ps. att rapportera om en negativ händelse är inte lika med att "kritisera" dem bakom den.
Snarare visar det på att du tycker att Israel gjorde fel.

Isa sa...

Var det månne en "svensk" eller "en svensk medborgare " ???

Ulmerkotten sa...

@ Demokrativän

Demokratisk rättighet?...demonstranterna som kräver respekt?

Jotack, vi känner till palestinierna som tydligen anser att det även en demokratisk rättighet att skjuta raketer in i israeliska bostadsområden. Kräver dessa raketavskjutare även "respekt" för sitt demokratiska handlande?

Anonym sa...

@ ulmerkotten:

ja, just de här demonstranterna krävde väl tex att få demonstrera. vad "raketavskjutarna" kräver eller inte kräver är kanske en annan sak. brukar vara bäst att betrakta folk som ansvariga för sina egna handlingar och inte för andras.

@ isa:

nu hette han tydligen philip schultz... nåväl, kan ju vara ett täcknamn – de däringa mohammedanerna är klurigare än vad man kan tro!

Urban sa...

Detta blir en icke fråga att diskutera eftersom Nassefredrik med kompisar stödjer Hamas med Svenska skattemedel,och ja,man kan undra när media någon gång ska skriva om alla raketer som avfyras från Hamas?Men som vanligt när det gäller lobotomerade Svenska Journalister så hör man inte,ser inte och skriver bara det som passar in i Kommunistmallen.

Ulmerkotten sa...

@ Urban

Vänligen avhåll dig från personförolämpningar som "Nassefredrik". Du må bemöta/kritisera det han säger och gör, men ordet i sig är en direkt personförolämning, vilket jag inte gillar.
Jag släpper detta men fortsättningsvis...tack på förhand!