fredag 16 mars 2012

Vem i hela världen kan man lita på?

Brottsförebyggande rådet  (BRÅ), är en statlig institution som plockar fram statistik ungefär som SCB, men bara gällande brottslighet. Det verkar vara seriös statistik så långt jag kan se och deras hemsida ser uppdaterad och seriös ut.

MEN…man mörkar totalt all statistik när det gäller invandrare och personer med utländsk härkomst. Jag roade mig med att titta på deras hemsida och leta efter en enda koppling, en enda tråd, till någon som helst koppling mellan personer som är invandrare, utlänningar eller har utländskt påbrå och statistik. Det finns inte. Massor med annan statistik och trender, men inte en rad, kurva eller några kommentarer alls. Förbannat märkligt faktiskt med tanke på vad man vet när det gäller kriminaliteten i Rosengård, Rinkeby, och alla berikarområden.
Sedan provade jag att söka på siten på ”Utländsk”, och då får man mest träffar som påtalar att personer med utländsk bakgrund missgynnas i rättsprocessen. Den nyaste kopplingen mellan ”överrepresentation” och ”utländsk” är 7 år gammal. Den visar dock en mycket tydlig överrepresentation mellan kriminalitet och utländsk härkomst. När det gäller sexualbrott pratar vi om en överrepresentation på 250%.

En liknande BRÅ-undersökning, som nu är ca 16 år gammal hade för avsikt att visa att zigenare inte alls är överrepresenterade i stöldstatistiken. Denna utredning gjordes, men är idag märkligt nog hemligstämplad.

Men nu har man en fiffig glidning – det finns inga med utländsk härkomst eller utlänningar. Det heter givetvis på nysvenska ”utanförskapsområden”, eller ”utsatta områden” och BRÅ bara frågar lite mjäkigt om det har med bebyggelsen eller andra faktorer att göra, men det finns ingen statistik.

OK, nu snackar vi klarspråk; Det är faen att politikerna givit order till BRÅ order om att mörka alla kopplingar mellan personer som antingen är utlänningar, eller har utländskt påbrå. Verkligheten talar ett helt annat språk. Tidningarna gör sitt bästa för att vara PK, och det mesta man får veta är personens ålder. Tolkingar av pixlingar, och att läsa mellan raderna är vad vi får göra för att förstå läget, som är ca 6% av svenska folket uppenbart, alltså de som  jag som röstade på SD i det senaste valet.

Men den intrikata frågan kommer alltså till ytan i detta personnumrens och statistikens förlovade land, och för att kopiera en gammal vänsterradikal låttext: ” Vem i hela välden kan man lita på?”


Mmmm... BRÅ står inte på listan över de man kan lita på på.

1 kommentar:

Skribenten sa...

Bra inlägg! Kolla in vad RV säger om desinformationsbyrån BRÅ:

http://adderat.blogspot.se/2012/01/bravo-odell.html

Mvh
Adderat