onsdag 4 april 2012

Dagens svammel

Det är heller inte sant att SVT, SR och UR:s frihet skulle stå och falla med de tv-avgifter som tas in av statligt ägda Radiotjänst i Kiruna AB och att friheten allvarligt skulle hotas om SVT och SR istället skulle finansieras via skatten. Detta är en konspiratorisk tanke som är helt orimlig för ett frihetsälskande parti som nya Moderaterna. Kulturen och idrotten finansieras till del via skattsedeln och att dessa områden skulle vara mer ofria än radio och tv i allmänhetens tjänst på grund av finansieringsformen saknar verklighetsförankring.

Detta skriver Cecilia Magnusson  (m) i SvD idag på denna länk. ”…frihetsälskande parti som nya Moderaterna.” Artikeln handlar om försvaret för att Public Service ska fortsatt finansieras via de helt vansinniga och föråldrade principerna baserat på ”innehav av kanalväljare”.

För det är så att Public Service bedriver ren propaganda, men det kommer varken de eller politikerna att tillstå. Detta sker genom de principer som man lärt sig under åren och sannolikt grundats av DDR’s experter på området en gång i tiden. Man hävdar att man tillhandahåller opolitisk information och fakta. Problemet är då ganska enkelt; det gör alla nyhetsmedia i hela världen. Al-Jazeera, Fox News, CNN, Kinas TV, Kubas media alla tillhandahåller fakta, nyheter information och utbildning. Ja, faktiskt alla. Ingen vill ha, eller betala för propaganda. Det finns inte en enda mediastation/tidning som hävdar att man tillhandahåller propaganda för att påverka medborgarna.


Men just du lille dumme svensk ska tro att Public Service är det enda media i hela världen som tillhandahåller just det, så att du kan skapa dig en egen åsikt baserat på fakta. Spela gärna in din egen "Tackfilm". Tror du det är du (ursäkta), dum och naiv. Tror du mig inte kan du googla på ”anslagstavlan”. Det var fakta och information när det begav sig.  Ovanpå det har vi Lilla Saltsjöbadsavtalet som aldrig ägt rum även om personer varit närvarande och det finns direkta order till ”oberoende journalister”.

Men de ”frihetsälskande” nya moderaterna vill alltså inte ens ifrågasätta eller konkurrensutsätta Public Service, en föråldrad, skitig och söndernött snuttefilt. Så de ”nya moderaterna” kramar snuttefilten, emedan man vill konkurrensutsätta statliga, kommunala och landstingsverksamheter, men Public Service må man inte röra. Har du en ”kanalväljare” lille medborgare, kommer TV-kontrollanterna som blodhundar. Försök inte med att du inte vill ha, inte tittar på, eller vill betala för Public Service, och att du har dussintalet andra kanaler att välja bland som du gillar och vill betala för. Du ska betala för Utbildningsradion, nyheter på serbokroatiska, arabiska, finska, barnradio, ordbajsande i massor och Gud vet vad. Cecilia Magnusson verkar inte fatta att vi skriver 2012, hon verkar tro att det är 1974.

Det tycker alltså de ”nya moderaterna”.  En gång i tiden röstade jag på de gamla moderaterna – det var rätt då. De nya moderaterna är inte moderater utan snarare halvsocialister. Att inte omedelbart skrota eller konkurrensutsätta Public Service för marknaden med "tillgång och efterfrågan", eller vad folk vill betala för och ha, bevisar saken.


Och som tidigare - SvD visar inte länken till denna blogg, utan anldedning, utan att ha publicistiskt ansvar, utan att tala om hur länge denna blogg är bannad. Det är yttrande och tryckfrihet, eller hur?

Inga kommentarer: