onsdag 11 april 2012

En "berikad" kvinna

Ok, nu har domarna fallit för den brutala gruppvåldtäkten i Mariannelund. De fyra stora tidningarna gör givetvis inga kopplingar mellan att det var just ”flyktingar” och detta brott. Detta trots att det är känt för det första är känt att det är en mycket stor överrepresentation just när det gäller ”våldtäkt/försök till våldtäkt” och personer med utländskt ursprung. Detta står med all tydlighet att läsa i BRÅs rapport 2005:17 sidan 43, (se länk till pdf i tidigare inlägg). Just när det gäller ”våldtäkt/försök till våldtäkt” är 5, alltså 5 gånger större än för personer med svenskt ursprung. För det andra hade jag aldrig hört talats om gruppvåldtäkter förrän vi blev ”berikade” med den förda invandringspolitiken. Denna gruppvåldtäkt måste dock vara någon form av rekord som bara kan och jag är rädd, kommer att överträffas i framtiden och med mer ”berikning”.

Kvinnan ska alltså få 300.000kr i skadestånd. Det kan hon känna sig blåst på. Tror någon att de ”stackars flyktingarna” kan bolla upp dessa pengar. Då kan hon vända sig till Brottsoffermyndigheten. Problemet är bara två; för det första måste hon tjafsa med dem i åratal (om hon orkar), och för det andra anser sig Brottsoffermyndigheten stå över domstolarna och kommer att skriva ner skadeståndet. Hon ska vara glad om hon får en tredjedel av skadeståndet. Vad sägs – domstolen dömer alltså ut fängelse på totalt 31år och brottsoffret får kanske 100.000kr om hon orkar tjafsa med Brottsoffermyndigheten? Nu ska man ju komma ihåg att kvinnan (och vi skattebetalare), ska betala för dessa personers fängelsevistelse i totalt 31år, vad tror du det kommer att kosta? 100.000kr?
Förresten är ju regeln att alla brottslingar släpps ut efter 2/3-delar av strafftiden...så domstolens dom gäller egentligen inte. Sedan är ju alla fängelser så överfulla att det inte skulle förvåna mig ett dyft om de kommer ut efter halva tiden.

Hade det varit någon form av rättsskipning, skulle som dömts till fängelse, i detta få arbeta hela fängelsetiden och av de pengar de tjänar via arbete på fängelset, betala 100.000kr var och årligen till kvinnan.

Sedan har jag två problem med media; ingen av de stora tidningarna publicerar namn eller bilder för det första. Varför inte då? Det handlar om i svensk domstol dömda personer, och det finns alltså inga som helst hinder som jag ser det. Är det irrelevant? Knappast - synnerligen relevant, men i PK-Sverige ska all knytning mellan brottlighet och invandrare/flyktingar tonas ner. Det är en gyllene regel, alltså kan man bara hitta deras namn på Avpixlat.

För det andra anser jag att media är vållande till händelser som denna. Det finns en klar överrepresentation som BRÅ kommit fram till, och i synnerhet från vissa kulturer när det gäller våldtäkter, men denna har man under många år ”mörkat”. En konsekvens av detta är givetvis att kvinnor utsätter sig för just risker att bli våldtagna eftersom media inte berättat om den överrepresentation på 5 gånger som finns och vidare undanhållit namn och bilder på gärningsmännen. Vidare har man för vana att ”flasha” nyheter med ”berikare inblandade, d.v.s. visa dem några timmar för att ingen ska kunna hävda att man inte skrivit något.

Sist men inte minst har vi de ansvariga som är medskyldiga till det som hänt; Alla svenska politiker inom sjuklövern, som sjunger berikningens och multikulturalismens lov. Man slår blå dunster i de svenska medborgarnas ögon emedan man importerar brottslingar och brottslighet, allt på skattebetalarnas bekostnad.
En gång i tiden var jag moderat när de ”gamla moderaterna” fanns, eller i alla fall röstade på dem, det kommer jag aldrig mer göra. Man lär sig av misstagen...

 Länkar:





Inga kommentarer: