söndag 22 april 2012

Gäller inte grundlagen?


Enligt svensk grundlag har kommunerna självstyre. Det innebär att det är kommunpolitikerna som beslutar i alla ärenden som har med kommunen att göra. Det är alltså kommunernas politiker som beslutar om man ska ta emot flyktingar och om så är fallet hur många.
Anledningen till detta är givetvis den sanslösa invandringspolitiken, som lett till en massa problem och enorma kostnader. I synnerhet när det gäller de s.k. ensamkommande flyktingbarnen. Sverige fungerar för närvarande som en ren magnet för dessa ekonomiska lycksökare som varken är flyktingar eller barn. Jag har avhandlat detta tidigare. Dessutom har man släppt upp reglerna när det gäller s.k. anhöriginvandring, vilket innebär att ”flyktingbarnen” enbart fungerar som det de kommer hit för; att vara ankarmän för att hela släkten ska kunna komma efter så snart PUT beviljats.
Problemet är nu bara att kommunerna har partipiskats från riksplanet av Schlingmann och Billström m. fl. att ta emot dessa s.k. ”barn”, i kombination med morot i form av en massa pengar från staten. Ett typexempel på hur det kan gå till har vi i Vellinge där partipiskan ven, och man hotade med det lagförslag som nu verkar bli verklighet.
De kommuner som har ”ställt upp”, har dels en massa problem på halsen i form av brottslighet, kostnader och ingen lust att ta emot fler. Det är fullt helt enkelt, och kommunpolitikerna har lärt sig läxan den hårda vägen.
Nu förbereder alltså regeringen ett lagförslag, en proposition, som innebär att innebär att ett statligt verk, Migrationsverket, ska besluta om vilka kommuner som ska ta emot flyktingar och hur många. Detta lagförslag strider alltså mot grundlagen som i klartext skriver att kommunerna ska ha självbestämmande. Man kommer alltså radera ut den kommunala demokratin i denna fråga innebärande att statliga tjänstemän ska kunna bedöma hur många flyktingar en kommun ska ta emot.
Problemet har skapats av de rikspolitiker som fortfarande vägrar att inse att den förda invandringspolitiken är en katastrof. Men politikerna vägrar envist att erkänna sitt misstag, och korrigera problemet. I stället underminerar man det demokratiska systemet, för att tvinga kommunerna ta emot det antal flyktingar Migrationsverket anser lämpligt.
När denna lag blir verklighet, blir det givetvis fritt fram för rikspolitikerna att sänka ersättningsnivåerna till kommunerna, och på så sätt flytta kostnaderna till kommunerna. Vi kan alltså om några år räkna med avsevärda nedskärningar på skolor, inom äldrevården och alla kommunala verksamheter, som en direkt följd av denna lag. Vi vet att allt snack om lyckan med berikning, det multikulturella paradiset, att kommunerna ersätts fullt ut, och att det handlar om ”ensamkommande flyktingbarn” är rent nys och lögner.
Denna bild lånad av Avpixlat, är en bra illustration på vad svenska rikspolitikerna försöker lura i oss medborgare.


1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det vore ju i allra högsta grad märkligt om inte en våg av protester kommer... Ett grundskott med det kommunala självstyret!

Visst kan man tycka det varit osolidariskt att inte ta emot några, men varför inte tolka det som försynens skickelse? Nu finns ju plats att sprida ut dem som verkligen har flyktingskäl och redan fått PUT! Dessförinnan ska Sverige naturligtvis stänga av ta-emot-kranen helt och skicka ut alla "papperslösa"!/ddayperspective