torsdag 26 april 2012

Probing


I dagens DN kan vi läsa att en centerpartistisk riksdagsman anser att man bör införa hårdare koll på ”ensamkommande flyktingbarn” och att det inte handlar om barn. Han drar även slutsatserna att kostnaderna för bara dessa är enorma.

Alltså, vilket uppvaknande! Man blir imponerad! Detta har SD påpekat i många år, men alla har slagit dövörat till, och för att inte hålla med SD gjort allt man kunnat (och kan) för att tysta problematiken och kostnaderna. Nu är tydligen smärtgränsen nådd, men det är ju uteslutet att ta upp detta från centerpartiets styrelse. Alltså låter man en okänd riksdagsman skriva denna artikel/detta debattinlägg för att på så sätt kunna kolla reaktionen. Går det åt h-vete på något sätt får riksdagsmannen skiten. Men går det bra hänger partiledningen på. Jag kallar det för ”probing”, d.v.s. man måste testa lite försiktigt först, för att inte riskera för mycket. Man stoppar ut en lite avkännare för att kolla läget innan man sticker ut näsan. Man har ju mupparna inom miljöpartiet att ta hänsyn till, genom den oheliga alliansen för att blockera SD, samt de andra borgerliga partierna att ta hänsyn till.

Så tro nu inte att Staffan Danielsson, har kommit på detta eller ens författat texten själv. Det glädjande är dock att (c) har börjat fatta vad det handlar om och man får hoppas att även de andra borgerliga partierna har kommit till samma insikt.
Federley skriver om detta (länk) följande: 
”- Centerpartiet är öppet för att diskutera frågan om ensamkommande flyktingbarn, men då snarare ur perspektivet att öka mottagandet av dem i övriga Europa snarare än att minska mottagandet i Sverige.

Ok, det är någon tävling i dumhet ur svenskt ankdammsperspektiv tydligen tror Federley. För det första pratar vi inte om barn utan om skäggiga muslimska ankarmän. Ankarmän i synnerhet eftersom regeringen öppnat upp för ”anhöriginvandring”.

Sedan ”perspektiv”, det är precis vad Federley saknar. Sverige är ett litet pluttland i utkanten av Europa, och kan inte påverka ett dyft i EU. Dessutom har för några månader sedan Frankrikes, Tysklands, och Storbritanniens ledare proklamerat det multikulturella samhällets misslyckande, och andra länder i Europa och i vår närhet i synnerhet, stramat upp reglerna för att slippa dessa ekonomiska lycksökare. Men Federley tror att Sverige ska kunna påverka EU:s politik så att de andra länderna får de problem vi ser i alla ”berikarområden”, och med enorma kostnader som följd.
Han har på sin blogg skrivit om kampen mot datalagringsdirektivet i EU, men kapitulerar. Hur kan han med denna bakgrund drömma om att Sverige ska kunna påverka EU i denna fråga? Rent naivt faktiskt.

Men det är ju faktiskt bara att gratulera att (c) kommit till den insikt SD haft i många år. Har ni månne blivit ”rasister”?

Men Federley skriver på (c):s hemsida: ” - Den åldersbestämning som han efterfrågar finns redan idag och görs enligt Socialstyrelsens allmänna råd. Åldersbestämning är en medicinsk fråga och inte en politisk.
Jag skulle gärna vilja veta vilken medicinsk åldersbestämning som regelmässigt görs? Detta är en ren lögn.
Vidare säger han:
”- Sverige ska fullgöra sitt ansvar enligt svensk rätt och internationella konventioner och centerpartiet vill att fler människor ges möjlighet att komma till Sverige inte färre.”
Jaha, vi har inte problem och kostnader så det räcker?

Slutligen; " - Problemet idag är inte de barn som kommer till Sverige utan alla de barn som aldrig får komma till Europa."
Det flyktingar som lyckas ta sig till Sverige själva kan man sannolikt räkna på ena handen. Detta rör sig om personer som någon har betalt flyktingsmugglare runt 100.000 kr för att bli smugglade just hit, det har inga identitetshandlingar, drar rövarhistorier, och hävdar att de är under 18 år.
Men Federley har rätt, trots att Sverige tar emot (om jag minns rätt) runt 30%  av hela EU:s flyktingkvot från UN, kommer givetvis inte de riktiga flyktingbarnen hit. De har inte råd att betala smugglare och är desperata.  Men samtidigt finns det miljontals riktiga flyktingar i världen, de må man åxå beakta. Det är riktiga flyktingar – inte de ekonomiska lycksökare de s.k. ”ensamkommande flyktingbarnen” de facto är.

Add: Så medan jag skrev ovanstående hamnade Federley på förstasidan igen i denna artikel. Men det förändrar ingenting, problemställningen är densamma. Någon medicinsk åldersbestämning görs inte, utan Migrationsverkets personal (medicinskt utbildade?), ska göra en i stort sett visuell bedömning.
Jag vidhåller att man kan räkna de "riktiga" flyktingarna som kommer till Sverige på egen hand , på ena handen. De "ensamkommande flyktingbarnen" har smugglats hit, enbart av krassa ekonomiska skäl.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Läste en bloggkommentar till artieklen, den fullkomligt osade av hat mot danielsson. Lite intressant att de så demookraaatiska vänster anhängarna i det närmaste blir hatiska när de får mothugg.
jag är själv rätt övertygad att det här är enbart en Björklundare, dvs. man gapar lite om språktester, får hundratusentals lättlurade borgarröster.
Tyvärr så är det mer ett hugskott än ett uppvaknande. Centern ligger under bilan och måste desperat hitta en räddningsplanka.

Ulmerkotten sa...

tack för kommentaren!

Ja, DN blockerar länkningar till bloggar som inte passar (och så även SvD, denna blogg är bannad generellt av SvD, så mycket för tryckfrihet), därför visas inte länkningen till denna blogg i DN.

Att det kommer att osa hat mot artikeln, är ju ganska klart, men det återstår att se om någon kan betvivla de fakta som listas, och det är faktiskt, i vissa fall värre.

Men jag håller med även om du verkar vara meningsmotståndare- hugskott är det.

(c) ligger farligt nära bilan (4%), och måste agera nu annars är man sannolikt rökta i valet. Alltså kör man en "probing" med en relativt okänd riksdagsman.

Alltså; får artikeln gehör åker Federly ner ett pinnhål, blir det tvärtom åker artikelförfattaren. Men man har under alla omständigheter fått värdefull publicitet.

Anonym sa...

Jag håller med Danielsson till 100 %, artikeln är bra och välkommen och ger SD vatten på sin kvarn. Den kanske väcker några tusen väljare så att de röstar på SD i nästa val. men tyvärr så kan den i värsta fall rädda kvar Stureplanscentern vid grytorna och det är inte bra, de behöver röstas ut.
Med centern eller KD borta från riksdagen så har alliansen ingen chans, då måste man samarbeta. Det gynnar kortsiktigt mp och kommer ge SD 15-20 % är 2018.