fredag 6 april 2012

Var är BRÅs rapporter?

Sverige är ju som allom bekant statistikens förlovade land. Man för statistik på allt och statistik är sanning och fakta. Det är i alla fall vad medborgarna tutas i, och statistik ligger till grund för politiska beslut. Alltså är man överens om hur viktig statistik är för att kunna fatta riktiga beslut. 

Brottsförebyggande rådet (BRÅ), tar fram relevant statistik som ska vara till stöd för politikerna att kunna fatta riktiga beslut, och givetvis är alla överens om vikten av att förebygga och förhindra brott. Så BRÅ släppte 1996 en rapport som påvisade en stor överrepresentation när det gäller invandrare och deras barn i rapport 1996:2, denna omfattade tidsperioden 1985-1989. Sedan, 9 år senare kom i december 2005, rapport 2005:17 som var direkt skrämmande och omfattade perioden 1997-2001. Den hade titeln ”Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet”. På sidan 35 i denna rapport kan man läsa ”Andelen personer som är misstänkta för brott är större i grupper från vissa geografiska områden än från andra. Det gäller till exempel personer från vissa delar av Afrika och Västasien. Andelen personer från Nordafrika som är misstänkta för brott under perioden är till exempel nästan fyra gånger högre än vad den ”borde” vara med utgångspunkt från deras andel av befolkningen.”.
I samma rapport på sidan 43 kan man läsa att överrepresentationen när det gäller ”våldtäkt/försök till våldtäkt” är 5, alltså 5 gånger större än för personer med svenskt ursprung. Beträffande ”dödligt våld, försök till mord och dråp”, är överrepresentationen 4.2.

Vad gör politikerna med den kunskap de fått? De sätter igång en massinvandring från just Afrika och Västasien. De senaste åren har den största delen av de som sökt asyl varit från Somalia, Afghanistan och Irak. Alla vet att de inte är flyktingar, utan personer som betalt runt 100.000kr för att bli smugglade just hit, över dussintalet gränser, och hundratals mil, eftersom Sverige är ”landet som flyter av mjölk och honung”, d.v.s. för de som kan betala flyktingsmugglarna. Alltså kommer det hit en strid ström av lycksökare, som de senaste åren bara har ökat.

Politikerna låtsas som det verkligen är personer som behöver asyl eller skydd, men alla inser att den som kan betala 100.000kr rimligtvis inte kan vara en riktig flykting, och vidare resa hundratals mil.
Man försöker vidare slå i medborgarna att det åldrande samhället behöver dessa personer, i synnerhet inom åldrings och sjukvården. Först var det 40-talisterna som skulle gå i pension, nu är det mest bara synd om den med ”flyktingliknande skäl”. Man kan i dagens SvD läsa (länk), att migrationsverket skriver upp antalet invandrare från Somalia. Detta emedan vi har en arbetslöshet som är högre än jag kan minnas.
Så hur ser det idag ut som ett direkt resultat av den förda invandrings- och integrationspolitiken? Vi har idag i Malmö, områden där invandringsgängen äger områden, mord och sprängdåd kan man läsa om dagligdags.  Man tvingas sänka straffen på t.ex. narkotikasmuggling eftersom fängelserna är överfulla, gängkriminalitet gäller och sprider sig. Polisen allokerar specialresurser (GOB), till Malmö för att dämpa problematiken.

Men nu senast är det två grovt kriminella handlingar som är direkta följder at den invandringspolitik som förts och förs. För det först har vi den brutala gängvåldtäkten i Mariannelund där ett gäng berikare våldtagit en tvåbarnsmor. För det andra den brutala misshandeln av ett berikargäng på Kortedala torg av en 61-årig svensk man som nu ligger i koma, och det är oklart om han överlever.
Javisst, är de som utfört dessa dåd ansvariga. Men de kommer att få milda straff eftersom fängelserna redan är överfulla med berikare. Men lika ansvariga är de politiker som svenska folket valt, och snart kommer tvinga kommunerna att ta emot alla ”flyktingar” migrationsverket anser lämpligt. Där rök den grundlagsstadgade kommunala självstyrelsen, men vem bryr sig? Nu kommer även ”anhöriginvandringen” ta fart, i och med moderaternas överenskommelse med miljöpartiet.

Kostnaderna för denna politik talar man tyst om, eller vet inte alls i detta statistikens förlovade land. Någonstans mellan 50-200 miljarder har jag sett siffror på, vilket kan jämföras med att hela svenska försvaret kostar runt 40 miljarder.

Så det är för mig en gåta hur någon kan rösta på något av de sju partier som förstör vårt land, orsakar enorma kostnader för skattebetalarna och samtidigt (och för att legalisera vad man håller på med), svamlar om berikning och flyktingar. De riktiga flyktingar som kommer till Sverige på egen hand kan man just räkna på en hand. Resten är ekonomiska lycksökare. Det är bara att skicka tillbaka dem till där de kom från utan drygt de drygt 20.000kr de får som fickpengar med sig hem idag, när de var dåligt pålästa på den rövarhistoria de skulle dra för migrationsverket.

Men var är BRÅs rapporter? Överrepresentationen är minst sagt talande, trots att media gör så gott de kan för att mörka sanningen. Låt oss nu få veta! Hur föhåller det sig när det gäller brott och personer med utländsk bakgrund? Rapporten från 2005 är snart sju år gammal, och handlade dessutom om 1997-2001. Vi skriver 2012 och behöver information. 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Brå kommer inte att publicera fler rapporter om invandrares överrepresentaion inom brottslighet. Ner i byrålådan som med zigenarrapporten är det som gäller numera.

Mats

Anonym sa...

Lite märkligt, läser man för år 2010 i SCB´s statistik så är andelen invandrare från MENA och A-stan runt 30.000sr. När det kommer till utdelea PUT så hamnar man på 70.000 st.
Något är ruttet i koungariket Sverige.

Ulmerkotten sa...

@ Anonym 1: Jäpp, den rapporten är ett typexempel. Men frågan är fortfarande relevant, och var är BRÅs rapporter? Jag påstår att zigenare är överrepresenterade i stöldstatistiken. Det är inte "agg mot folkgrupp" förrän någon bevisar motsatsen. Jag hyser ej heller agg mot zigenare per se, eller enskilda personer.

@ Anonym 2: Ingen aning vad detta beror på, men det kan bero på en massa faktorer. Allt från att SCB har oder om att frisera siffrorna till tolkningar av vem som anses som "invandrare".
Svenskt medborgarskap delas snart ut före PUT. På så sätt är "vi alla" svenskar, och kan läsa om "svenskar" som åker tillbaka till Afrika, som t.ex. Fuad Shangole. Känner du inte till honom så googla.