torsdag 31 maj 2012

Ännu en visionsflummare


Birgitta Ohlsson som har den flummiga titeln ”demokratiminister” tillsätter en utredning med rubriken Ett effektivare arbete för att förebygga våldsbejakande extremism”.

I denna artikel snackar hon om olika förebyggande åtgärder för att förebygga just detta, och givetvis kommer en blandad kompott av terrordåd och lite olika rörelser och på ett enda ställe nämner hon ”trossamfund”, och avslutar med ” En kula, knivhugg eller bomb mot demokratin och dess medborgare är skadlig oavsett förövarens ideologiska eller religiösa övertygelse. Det förebyggande arbetet står här i centrum.”.

Här har vi en ordentlig paradox. Å ena sidan uppmuntrar man och massinvandring från i synnerhet länder med kulturer och religioner som är vitt skilda från det kultur och religiösa arv vi har i Sverige. Jag tänker i synnerhet på hederskulturer med helat andra värderingar än det vi är vana vid och vidare på islam. Ohlsson nämner givetvis inte en rad om detta men det  är faktiskt den röda tråden i alla de terrordåd hon nämner som exempel. Hon nämner ” Utøya, Toulouse, Oslo, London, Stockholm och Madrid”, och den genensamma faktorn är islam. I fallen Oslo och Utøya var det en person som genom terrorangrepp ville skada döda dem som just plockat in islamister. I övriga exempel snackar vi om rent muslimska terrorister, och till detta finns det ett antal incidenter över hela Europa som är kopplade direkt till extrema muslimer. För någon vecka sedan var det regelrätta kravaller i Tyskland i NRW för att en grupp gick på gatorna med plakat med muhammedkarikatyren. Runt 25 poliser blev skadade och delstatsministern fick ingripa. Inte ett ljud om detta i svensk press givetvis.

Så vi har nu tre ministrar inblandade i problematiken, Ohlsson, Ullenhag och Billström. Alla tre tvärvägrar givetvis att inse att den röda tråden är islam och den sanslösa invandringen. Alla terrordåd man nämner var antingen för, eller emot islam och islamiseringen.

Man måste helt enkelt fatta att islam inte är kompatibelt med ett modernt västerländskt samhälle, och ju mer man accepterar islam ju mer problem får man, i synnerhet från de mest ”rättrogna” som begår terrordåd. Men grava problem är även att vänta när det gäller så fundamentala saker som kvinnosyn, utbildning, synen på homosexuella och jämställdhet. Man kräver att sharialagar ska gälla, och då uppstår den självklara konflikten om vilken lagbok som ska gälla. Enligt koranen är det t.ex. helt legalt att döda ”otrogna”. Emedan mord är förbjudet enligt svensk lag. Så det är bara för ministrarna ovan att bestämma vilken lagbok som ska gälla, några folkpartistiska halvlösningar finns inte. Scenario; en muslim mördar en eller fler icke troende. Eftersom han är muslim ska han dömas enligt sharialagarna, vilket innebär att han gjort en god gärning enligt koranen.

Det mutikulturella samhället är dömt att misslyckas, det är en flummig utopi även om statsminister tycker det är mer "spännande". En spänning jag gärna vill leva utan.

Kort sagt; ju fler muslimer man tillåter kommer hit som s.k. flyktingar eller deras anhöriga från kulturer och religioner som inte är integrerbara, kommer inte någon integration ske i det svenska samhället, och konflikterna kommer att bli oundvikliga. I synnerhet som man ser till (eller tolererar) att de bosätter sig bland likar. Detta gäller både med polismakten, det svenska rättsystemet och extrema personer av Breivik-typ som ser sina egna extrema och rent idiotiska lösningar på problemet.

Med detta sagt vill jag klargöra att jag på intet sätt ser ner på andra kulturer, eller personer av icke svenskt ursprung. Däremot anser jag att islam inte har något existensberättigande som religion i Sverige. Koranen strider på många punkter mot svensk lagstiftning och uppmanar till brott. Jag ser inget som helst problem med att generellt förbjuda koranen i Sverige rent generellt om man inte tar bort de direkt lagvidriga delarna.

Religionsfrihet accepterar jag – men inte när religionen uppmanar till lagbrott.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kanske inte ser ner på andra kulturer, men vissa kulturer innehåller inslag som inte passar in i en högstående och civiliserad kultur.

Dödstraff och stympning av brottlingar och homosexuella, ojämlikhet mellan könen, könsstympnig, kannibalism, häxbränning, woodoo, dödsstraff för blasfemi, rasism, slaveri osv osv...

Det är sånt som vi aldrig har haft eller genom långt och träget arbete rensat bort från vår kultur.

Ska vi nu ta ett stort steg tillbaka och massimportera sådana barbariska företeelser?

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Fast enligt Reinfeldt så är det ju vi som är barbarerna.