onsdag 23 maj 2012

Är stening åxå smärtfritt?


Ok, det behövdes inte mycket letande på nätet för att få fram en del information om halalslakt.
Vi börjar med svensk lag (länk). Vi kan i klartext läsa:

Slakt m.m.                                                                                                                                  
13 § När djur förs till slakt och när de slaktas, skall de skonas från onödigt obehag och lidande.      
14 § Husdjur skall vid slakten vara bedövat när blodet tappas av. Andra åtgärder vid slakten får inte vidtas innan djuret är dött.
Första stycket första meningen gäller inte om ett djur till följd av sjukdom eller olycksfall måste slaktas genast.”

I kommentaren från Robin Shadowes tidigare, påtalade han att djuret ”ska vara vid medvetande när det möter allah.”, enligt koranen.

På mitt förra blogginlägg fick jag denna kommentar av signaturen MG: ”Koranen uttalar helt klart att djuret inte får vara bedövat inför skäktningen. Vissa muslimer accepterar dock att djuret gjorts lite "lulligt" genom att man svängt det hastigt i luften eller hållit huvudet under vatten. På svenska slakterier har man experimenterat genom att föra djuret genom en "gaskammare" med koldioxid före slakt. Numer torde emellertid inte minst ekonomiska aspekter gjort att all slakt utförs utan några som helst förberedelser.”.

Här har vi alltså ett direkt brott mot svensk lagstiftning som man blundar för. Var är polisen och svenska åklagare?

För det första ska vi ha klart för oss att det inte spelar någon som helst roll vad man har för anledning att bryta mot lagen.
För det andra står svensk lag över alla religioner.
För det tredje spelar det ingen som helst roll hur många som bryter mot lagen eller om det finns ett ”behov”.
För det fjärde är att uppmana till, eller underlätta för lagbrott olagligt. Det är ett brott i sig, alltså uppmanar koranen till lagbrott (och inte bara i denna fråga), och borde utan knussel förbjudas.

Så låt oss ta några liknelser som inte är 1400 år gamla.
Hur många fortkörare har inte fällts trots att de påtalade att hade bråttom til något?
Hur legalt var det för grundarna av Pirate Bay att ens tillhandahålla ett redskap som underlättade lagbrott? Hur lagligt är det att fildela idag, och hur många gör det?

Alltså i ovanstående fall tar man i med hårdhandskarna, emedan man ser mellan fingrarna när det gäller halaslakt.
Dessutom är det så att det finns ingen som helst anledning att se bort när det gäller detta. 
Islam är inte en statsreligion i Sverige och det finns ingen som helst anledning att smöra för de som själva valt att flytta till detta land, helt oavsett vad de har för religion eller hur många de är.

Så var är ni nu alla djurrättsaktivister, som släpper ut minkar, vägrar att äta kött, och månar om djurens väl? Ta och titta på klippet igen från förra inlägget (da capo), och tala om för mig att detta inte är helt onödigt djurplågeri som dessutom strider mot svensk lag.

I denna artikel i DN (som har ett tag på nacken), kan man läsa att det visst går att kombinera religiösa krav med djurskydd. Det tror jag inte ett skit på. Det handlar om att i synnerhet större djur får förblöda långsamt och vid fullt medvetande när de möter allah. Så ta och titta på youtube-klippet om du inte gjort det.

Så varför avrättar man då inte brottslingar (alltså de som snackat skit om islam, muhammed, gjort karikatyrer eller något hemskt brott), genom att skära halsen av dem i muslimska länder, om det nu är så snabbt och smärtfritt?
Nej, man stenar dem till döds – antagligen snabbt och smärtfritt åxå, eller hur? 

Inga kommentarer: