måndag 7 maj 2012

Ingen nyhet i Sverige


Jag läser ju Badische Zeitung, och man kan läsa sådant som inte kommer att nämnas i svenska media. Detta är ett exempel;  salafister har demonstrerat och orsakat kravaller i Bonn och en idiot från Turkiet har försökt knivmörda tre poliser. Två poliser har opererats men de verkar klara sig. Totalt har 29 poliser skadats och 100 salafister tagits fast.

Vad som triggat hela saken verkar vara att ett gäng högerextremister demonstrerat och gått med plakat med muhammedkarikatyren.

Ministerpresidenten för området har förbjudit salafister att samlas, och samtidigt förbjudit folk att gå med plakat som visar mohammedkarikatyren.

Ok, det här visar hur det funkar med islam. Man har ingen som helst tolerans för andra åsikter än sina egna och vad imamerna säger.

Visst var det en provokation av de högerextrema Pro NRW att göra detta, men det är ett fritt land där folk kan demonstrera och visa vilka bilder de vill. Dessutom tycker jag det är rent larvigt av muslimer att reta upp sig på en karikatyr. Hur många elaka karikatyrer av politiker finns det? Det kan ju ses som en direkt personförolämning, emedan Muhammed var en tomte som levde på 600-talet.

Så min slutsats av detta är att detta bevisar hur inkompatibelt islam är med ett modernt västerländskt samhälle, samt muslimernas (i alla fall salafisternas), benägenhet att ta till våld.  Detta är inte accepterbart i ett land som har yttrande och tryckfrihet.

Samtidigt svamlar våra svenska politiker om acceptans och integrering. Vi ska acceptera muslimerna – men de accpeterar inte oss eller den lagstiftning vi har. Javisst, hade det varit så att de som kommer till detta land vill integrera sig hade jag inte haft något problem, men både den förda politiken samt muslimernas direkta, i många fall aggressioner mot saker som jag ser vara en självklarhet i ett modernt västerländskt samhälle, och den lagstiftning vi har, gör att jag anser att man måste helt enkelt förbjuda koranen och spridningen av den.

Den innehåller en massa uppmaningar till direkta lagbrott, och har massor med riktlinjer som står i direkt konflikt med det samhälle vi lever i. De som åberopar koranen och dessutom beter sig militant har inte fattat vad som gäller här. Svensk lagstiftning, svensk moral, etik och värderingsgrunder. Yttrande och tryckfrihet.


Inga kommentarer: