söndag 13 maj 2012

Mer smink till grisen?


Detta är en underbar artikel.  En dam som bor i Rinkeby och är socialdemokrat, kommer med en lång lista på satsningar som borde göras i området.

Vi kan ju börja att berätta för damen att dessa fantastiska byggnationer är hennes eget partis verk. Det var nämligen så att Sverige efter den första vågen av arbetskraftsinvandring, under Erlander beslöt att bygga dessa vackra områden, men under Palmes statsministertid. Sedan öppnade man gränserna för alla typer av invandrare från hela världen. Givetvis var det fuskbyggen, men det var vad som gällde då under slit-och-slängperioden, så det var ju inte socialdemokraternas fel. Förebilden var givetvis liknande områden i DDR och Sovjet, och det var modernt.

Man inkvarterade sedan alla typer av invandrare som kunde ta sig hit ifrån hela världen i dessa områden. Kvalitén på byggnaderna var usel och förslitningen stor, och som ett resultat av detta har man plöjt ner massor med pengar för att sminka grisen. Ingen politiker vill ju tillstå att hela miljonprogrammet var ett stort misstag. Multikulti, solidatitet med hela värrlden och berikning gällde redan då.
Så vad händer idag, efter att man spenderat enorma belopp på sminkning av grisen. Detta både i form av reparations och ombyggningskostnader, men även i form av speciella stödåtgärder till de boende i området. Trots socioekonomiskt stöd till skolorna är resultaten urusla, många är arbetslösa, det råder ett utbrett ”utanförskap”, för att inte nämna gängkriminalitet och andra problem.

Kan ingen politiker erkänna att det var fel att bygga dessa områden? Kan man inte erkänna att det var fel att fylla dem med invandrare och att sedan inte integrera dessa i vårt samhälle?
Ingen hålls till svars, ingen erkänner begångna fel, utan man hittar på diverse fiffiga förslag på hur man ska kunna ansiktslyfta dem och förslag på hur man ska dölja problemen som de facto finns.

Och här kommer alltså ånyo ett sådant från Mia Päärni (s), givetvis helt utan prislapp. Satsningar i massor för att sopa problemen under mattan på skattebetalarnas bekostnad.

Jag vet ärligt talat inte vad man ska göra idag åt dessa områden varav Tensta-Rinkeby är ett. Under hela min uppväxt i Stockholm betraktade vi detta område som ”no-go zone”, och jag har inte satt min fot där. Jag tror vi har kommit förbi stadiet där satsningar och pengar löser problematiken. Man kan inte skapa jobb där jobb inte finns, och som ett resultat av multikultiflummet finns varken vilja eller möjlighet till integration i det svenska samhället.  Man kan inte sminka en gris i det oändliga, det blir inte en hund oavsett vad man köper för dyrt smink. En gris är en gris.

Men ok, här kommer ett drastiskt förslag i ett tioårsperspektiv:
  • Stoppa invandringen och ta bara emot kvotflyktingar från FN i proportion till vår folkmängd. Se till att de utlokaliseras till kommuner där det finns jobb och kan integreras.
  • Flytta gradvis ut de som bor i området Tensta, Rinkby, Hjulsta till andra områden där de kan integreras, och alltså inte klara sig utan att kunna svenska, barnen ska gå i svenska skolor och detta ska ske till områden/kommuner där det finns jobb. Inget snack om religion eller religiösa krav accepteras. Man ser till att befolkningsgrupper inte kan flytta till samma stad/område och på så sätt fortsätta vara segregerade.
  • De som bor i området och har arbete erbjuds mark och får bygga subventionerade hus villor i närheten på Järvafältet.
  • I det fall det finns några hus som kan räddas (inte är i grunden fuskbyggda), används dessa till studentlägenheter, resten rivs.


Vad tror ni? En lösning på problemet eller vill ni betala mer smink till grisen som  (s) föreslår?

1 kommentar:

MG sa...

Jag förordar dina förslag framför hennes.

Om badkaret rinner över stänger man av kranen innan man börjar svabba golvet.