fredag 4 maj 2012

Sju färger på bajsbrunt


Som läsare i denna blogg vet är Public Service (PS), något jag tycker riktigt illa om. Det finns en hel rad orsaker till det och jag ska ånyo inte gå in på detaljer, men här kommer några huvuddrag:
  •          Konceptet är helt förlegat. Det skapades när alla bara kunde ta in och välja en enda kanal, och var kanske giltigt till dess andra kanaler, dels från närliggande länder i första läget, sedan från satelliter.
  •         Man ska aldrig behöva betala för något man inte vill ha. Det är säljarens sak att erbjuda bra produkter och om folk är villiga att betala för dem till det pris säljaren vill ha är konceptet logiskt. Idag är det inte det.  För att se och höra på andra kanaler än Public Service är man tvingad att betala för det PS, även om man inte vill ha deras programutbud.
  •     Man hävdar att man tillhandahåller fakta, information, utbildning och är opartiska. Ursäkta…det finns inte ett enda sådant media i världen idag. Men givetvis hävdar alla att de tillhandahåller just information, det ligger i sakens natur. Vilken tänkande människa vill veta att man blir påprackad propaganda, och ovanpå det ska betala för propagandan. Det man bedriver är utstuderad propaganda, baserad på de principer man lärt från DDR en gång i tiden. Jag har avhandlat detta tidigare och vilka tekniker man använder.


Men nu har man från PS nått ett riktigt bottennapp. Robin Shadowes påtalade detta blogg en kommentar igår, och jag kollade lite och fann att lokal-TV i Gävle skulle börja med sändningar på somaliska. Alltså förutom att man förorenar etern med i synnerhet i P2, med en massa språk som ingen i Norden har en chans att förstå eller tillgodogöra sig.  Detta är ett typiskt exempel, och det finns flera på massor med språk som varken är världsspråk (engelska, tyska, franska), eller talas/förstås av några personer i våra grannländer som man betalar för sändningar av, samt PS hemsidor på nätet för.

Pratar vi om några officiella språk? Nix. Det finns SFI, nyheter på ”lätt svenska”, man snackar om integration och det viktiga med att lära sig svenska, men man motarbetar sig självt genom att tillhandahålla detta genom PS.
Så till Er som betalar för ”innehav av kanalväljare”, jag (och detta är min personliga åsikt), jag anser Er vara rent korkade.
Men vad är nu fortsättningen? Det är ganska enkelt, med segregerade berikarområden, och snart (?) någon miljon som pratar arabiska.
  • Sändningar med imamer som ylar koranverser på arabiska i radion 5 gånger per dygn.
  • Arabiska blir ett kärnämne för alla barn i grundkolan. 
  • Egen kanal i SVT för arabiska sändningar.
  • Sharialagar införs för alla med arabisk bakgrund. Detta kopplas med personnummerregistret, man kan alltså välja sharia eller svensk lagstiftning.
  • Alla blanketter från myndigheterna och annan information ska kunna språkväljas genom att personnummerregistret anger vilket språk man vill ha myndighetspapper /blanketter/information på.
  • Alla debatter t.ex. före val eller från riksdagen ska sändas på minst sju språk (de som är vanligast förstådda av ”berikarna”),  och  simultantolkas. Riksdagsplatserna ska kvoteras så att de blir proportionerligt mot Sveriges befolkning. Är det 10% somalier i Sverige ska de ha 10% av riksdagsstolarna.  (Kvinnor göre sig dock ej besvär till just dessa stolar…koranen ni vet)
  • Gillar du inte detta är du i bästa fall ”främlingsfientlig”, annars en ren rasist.
Men för att avrunda, och återkoppla till ämnet. Så käre läsare av denna blogg; anser du att det du läser här är propaganda är det just det i dina ögon, inget annat. Anser du att det är information, fakta och utbildning? Kanske till viss del, men mest kritik mot svenska politiker är det, alltså propaganda och du har fel och är naiv. Men slutsatsen är att det finns inget media i hela världen som tillhandahåller objektiv information, så enkelt är det.  Detta inkluderar denna blogg och PS. Använd din egen hjärna och skapa dig en egen åsikt. Att lyssna till, och tro på dagens svenska politiker  och PS är som att välja bland sju färger på bajsbrunt.

1 kommentar:

Nemesisdivina sa...

Brunt är en nyans av rött....