måndag 14 maj 2012

Sverige 2012, ett rättvist samhälle


De pengar man betalar in i skatt är en form av försäkring och pengar man har rätt till när man går i pension. Man ska alltså ha rätt till dessa pengar på de villkor som gäller oavsett personliga saker som var man bor, hur mycket pengar man har på banken, rika barn, boendeform/kostnad o.s.v.

denna länk kan man läsa att Pensionsmyndigheten en dams pension för att hon valt flytta till Thailand. Detta är rent försäkringsbedrägeri eftersom hon ska ha ut sin pension hon har betalat in under sina år i Sverige och har rätt till. Att hänvisa till yttre faktorer är helt irrelevant, de har helt enkelt inte med saken att göra. Pensionsmyndigheten har ingen som helst rätt att sänka folks pension helt oavsett vad de tycker eller tror. Sådant här gör mig fly förbannad. Inte nog med att vi har världen högsta (eller näst högsta), skatter; försvaret finns inte, skolorna är usla, sjukvåden den sämsta jag känner till, pensionerna låga och poliserna jagar hastighetssyndare när de inte sitter bakom sitt skrivbord. Vart i h-vete tar alla pengar vägen?

Men tillbaka till Pensionsmyndigheten. Mopsen (Stellan Bojerud), berättade på sin blogg på denna länk att en person som kommer till detta land och inte är arbetsför får mer pengar än den som arbetat i Sverige hela livet; ”Den som vid 65 års ålder kommer till Sverige och aldrig betalat en krona till välfärdssystemet erhåller enligt detta exempel 9 492 kr/år mer än den som betalat skatt under ett helt liv.”. Och vidare anser sig Pensionsmyndigheten har rätten att ytterligare sänka folks pensioner för att de flyttar utomlands när de nått pensionsåldern.

Detta är ett fruktansvärt svek mot de som byggt upp Sverige, arbetat hela livet, och egenmäktigt förfarande av en myndighet. Någon jävla rättvisa får det vara – ursäkta ordvalet men är minst sagt upprörd. Man frågar sig; om en svensk pensionär flyttar till ett land där det är dyrare att bo än i Sverige, kommer Pensionsmyndigheten betala ut mer pengar då?


En annan myndighet, Brottsoffermyndigheten, ägnar sig åt att skriva ner skadestånd till brottsoffer. Om en svensk domstol beslutat att någon har rätt till ett visst skadestånd och den dömde inte kan betala (regel), betalar Brottsoffermyndigheten ut vad de anser skäligt, alltså betydligt mindre än vad domstolen beslutat, till den som orkar tjafsa med nämnd myndighet några år. Orkar man inte tjafsa och plocka in advokat blir det inte ett öre - too bad.

De kvinnor som våldtagits av ”berikare” den sista tiden kan alltså i praktiken glömma någon form av skälig ekonomisk ersättning/skadestånd.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Du har skrivit fel!
Siffran är 4992 inte 9492.
Ändra fort innan fler än jag får en hjärtattack.

Ulmerkotten sa...

Tack för korrektionen! Sorry, rent misstag - något blev knas. Tyckte jag körde en copy-paste.

Ulmerkotten sa...

Anonym: Nix, Stellan har skrivit detta, och det är ren copy paste; "Den som vid 65 års ålder kommer till Sverige och aldrig betalat en krona till välfärdssystemet erhåller enligt detta exempel 9 492 kr/år mer än den som betalat skatt under ett helt liv."