måndag 21 maj 2012

Vad gör ni av pengarna, politiker?


Svensk skola är kass. Skolmaten är usel, lärarna underbetalda och flyr fältet. Nedskärningarna står som spön i backen när det gäller skolorna, större klasser, sämre material o.s.v.

Svensk sjukvård är usel. Den sämsta jag kommit i kontakt med.

Svensk tandvård kostar skjortan.

Åldringsvården är kass, och likaså pensionerna. Dags för ättestupa?

Vi har inget försvar. De få tappra som jobbar inom försvaret har usla löner.

A-kassan ligger en bra bit under OECD-snittet som vi kan läsa i denna artikel 

Samtidigt har vi världens högsta, eller näst högsta skatter.

Var gör ni av alla pengar,  politiker?

Mitt tips är två saker:

1.       En gigantisk offentlig sektor som står för runt 50% av BNP. Pappersvändare i massor, dyrbara datorsystem, ineffektivitet, möten, flummeri och utbildningar. Hur många sjukhusanställda går det på en vårdplats (bara som exempel)? Ofantlig offentlig sektor har blivit ett självändamål.
2.       Arbeten växer inte på träd. Man kan inte hitta på, eller skapa arbetstillfällen som inte finns. Vi är beroende av den internationella utvecklingen och måste kunna konkurrera på den internationella marknaden. Med kvalitet, teknik och pris. Kan vi inte det är vi rökta i längden. Ingen vill betala ett överpris för en gammal och dålig produkt, så enkelt är det.

Mot detta frågar jag mig varför vi importerar människor från andra världsdelar, som inte kan språket, inte är utbildade och kostar enorma summor. De är inte flyktingar utan ekonomiska lycksökare. På vilket sätt bidrar de till Sverige? Kan vi exportera ”Somalisk kultur”, "Afhanska danser", är dessa länder idag potentiella storhandlare av svenska produkter? Kan vi skicka en person som varken kan engelska eller svenska till USA för att sälja svensk högteknologi?

Allt emedan svenska ungdomar flyr till Norge för att få arbete.

1 kommentar:

Anonym sa...

Läs detta: http://cornucopia.cornubot.se/2011/11/det-stora-svaret-pa-allt.html