fredag 1 juni 2012

En länk, bitte…


Maria Davidsson har skrivit en artikel i DN, som bara luktar selektivitet och PK. Alla vet ju att man inte får säga ett negativt ord om invandringen eller s.k. flyktingar om man inte ska klassas som främlingsfientlig eller rentav rasist. Så MD refererar till en rapport från EU samt en annan rapport om EU-medborgarnas inställning till ”medborgarnas inställning till asyl- och migrationsfrågor”. Men, det finns inte en enda länk eller källhänvisning. Varför inte då? Detta måste väl vara dokument som finns publicerade på nätet, och vad vi kan alltså inte hitta källan om man inte ska grotta ner sig i alla miljardtals EU-dokument på alla språk. EU är ju knappast känt för att inte kunna producera dokument och byråkrati.

Så vad vi får är alltså MD:s tolkning av dokumenten och det ska vi ta för fakta. Bilden MD försöker måla upp är ganska genomskinlig. Hon säger egentligen ’vi i Sverige är bäst på asyl och migrationspolitik och ska fortsätta precis som vi gör nu. Alla andra är dumma och alla länder i EU borde följa Sveriges exempel.’ Perfekt PK, chefredaktören ger en uppmuntrande klapp på axeln.

Men det finns ett antal saker som inte stämmer och kan ifrågasättas, och därför vore en källhänvisning inte för mycket att begära. För det första; och som när det gäller alla undersökningar beror det på hur man ställer frågor. Om någon frågar mig om vi ska ta emot flyktingar är svaret ”ja”. Men då menar jag kvotflyktingar per FN:s definition, och ett betydligt mindre antal än vi tar emot idag. Det är på intet sätt en legalisering av den sanslösa flyktingpolitik som bedrivs i detta land idag.

Vidare har vi definitionen av just ”flykting”. I mitt huvud är de skäggiga muslimska lycksökande ankarmännen, som kommer hit för att dra snyfthistorier och få hit halva släkten som ”anhöriginvandring”, inte flyktingar. De kallas officiellt för ”ensamkommande flyktingbarn” vilket är en ren lögn. Man kan nog lugnt säga att 99% av de s.k. flyktingar som finner det lilla landet uppe i Norden, och har rest hundratals mil, betalat flyktingsmugglare, från en annan världsdel, över dussintalet gränser, och sedan råkat tappa sina identitetshandlingar men funnit Sverige på egen hand är inte flyktingar utan ekonomiska lycksökare.

Vidare ska vi beakta alla problem som invandringen de senaste åren orsakat. Vi pratar om enorma belopp, kriminalitet, segregation i ghetton som (enligt Ullenhag) ska kallas ”nystartområden” och få skattelättnader. För att inte nämna överrepresentationen när det gäller våldtäkter, och konstiga hedersvåldsrelaterade mord och annat.
Med detta som bakgrund bör vi egentligen t.o.m. minska antalet riktiga flyktingar (kvotflyktingar) till dess vi har löst de problem vi har idag, och andra EU-länder kan ta detta ”ansvar” ett tag framöver.

Sedan var det, det här med ”arbetskraftsinvandring”. Min definition är personer som har ett arbete i Sverige när de kommer hit. Det är personer som kommer hit för att arbeta och gör det omedelbart efter ankomst. Inga problem – har de ett arbete här i Sverige är det klart de ska få komma hit och jobba. Jag var själv en sådan arbetskraftsinvandrare i Tyskland.
De som kommer hit, och inte har ett arbete att gå till utan kommer hit i förhoppningen att få arbete är inte arbetskraftsinvandrare.  Vi har redan en skyhög arbetslöshet, bl.a. som följd av den sanslösa invandringspolitiken. Detta emedan våra svenska ungdomar ”flyr” till andra länder, mest Norge för att få arbete.  Förbannat logisk politik, eller hur?

Men hur vore det med några länkar nu MD? Kan vi få läsa i detalj hur dessa utredningar gjordes och resultaten. Det MD skriver är hennes och PK-tolkningar.
Men om vi nu inte får tillgång till källorna, hur ska vi då veta att det finns någon som helst relevans?


Men i personnumrens och statistikens förlovade land, och med ett obrutet förtroende till journalister och politiker ska vi blint tro på artikeln, och visst är det bra att kunna koppla till Cecilia Malmström? Det ger liksom tyngd, relevans och sker redan i början av artikeln. 


Add: men det är som vanligt, ska man ha data, fakta och länkar - då hittar man det på Avpixlat. Detta är alltså länken 
http://ec.europa.eu/home-affairs/doc_centre/immigration/docs/COM%202012%20250%20final%201_EN_ACT_part1_v5.pdf
Har inte hunnit läsa dessa 17 sidor dock...



Inga kommentarer: