lördag 30 juni 2012

Hur man skapar ghetton, del 2


Så det grundfel man begått och fortfarande begår är att man tillåter segregation i stället för att kräva integration. Att man vidare har regeln att invandrare kan bosätta sig där de vill skapar alltså direkta enklaver med olika nationaliteter, kulturer och andra faktorer som personerna har gemensamt, och detta motverkar alla former av integration. Oss svenskar försöker man dels dra i att det är berikande, samt att ett multikulturellt samhälle kan fungera vilket uppenbarligen inte är fallet. I andra fall kan man gömma sig bakom religionsfrihet när vissa importerade dumheter går emot lagen.

Givetvis har politikerna varit medvetna om alla problem man skapat, och gjort allt man kan för att dölja problemen. De order som gått ut är givetvis till media att nedtona problemen och i de fall man tvingas att rapportera om något inträffat i dessa områden ska det verka som engångsföreteelser. Kopplingar mellan invandrare och problemen är givetvis tabu, och en del saker som bilbränder är numera så vanliga att man helt enkelt kan säga att de är så vanliga att de saknar nyhetsvärde.


Givetvis har politikerna, förutom att uppfinna ”socioekonomiskt stöd”, plöjt ner massor med miljoner på projekt som ska dölja problemet. Här är ett typexempel ”Järvalyftet”, med flummiga visioner och en i stort sett obegränsad budget. Man fiskar givetvis efter att sänka den skyhöga arbetslösheten i dessa områden, och Ullenhags förslag om ”nystartzoner”, med skatterabatter till dessa områden är ännu ett exempel på att man på olika sätt sopar kopplingarna med både den vansinniga invandringspolitiken och den totalt misslyckade integrationspolitiken under mattan med ett lapptäcke av kostsamma dumheter. Men att tillstå att man har bedrivit och bedriver en felaktig politik i dessa frågor vägrar man envist att göra. Politikerna verkar tro att man kan skapa arbeten till människor ur luften, och denna tro släpper de inte. Att vi sedan snackar om antingen personer med låg utbildning och bristfällig svenska blundar man helt enkelt för. Man verkar leva i någon form av MacGyver-värld, ni vet han som kunde bygga atombomber av två ficklampsbatterier. Med det menar jag att finns inte arbeten, d.v.s. behov av ett arbete någon utför mot betalning, kommer arbetet inte heller skapas hur mycket politikerna än vill. Arbeten skapas inte ur tomma luften, så enkelt är det, och finns inget behov är det bara larvigt att snacka om att få ut dem på arbetsmarknaden.

Men nu har man ånyo regelrätta kravaller i Tensta. Det är inte första gången och säkerligen inte den sista. Ungdomsgäng heter det, och det är det säkert, men roten till problemet är politikerna som kan ses som direkt vållande. Nästa steg är väl i deras huvuden att plöja ner mer pengar på olika projekt till de stackars ungdomarna som lever i ”utanförskap”, som inte känner ”samhörighet” med det svenska samhället, och det generellt är ”synd” om.

Vädret och det faktum att det är sommarlov från skolan som skäl till kravaller talar om på vilken nivå debatten sänkts.
Om det är relevanta argument för ungdomar ska få kasta sten på poliser får vi nog skriva om lagboken en del.

Inga kommentarer: