lördag 16 juni 2012

Hur man startar en lavin


Att de s.k. ensamkommande flyktingbarnen egentligen är gruppsmugglade muslimska ankarmän råder det inget som helst tvivel om. Det är väl en ren självklarhet om man både ser till mängden som kommer hit och hur de i gemen agerat, d.v.s. ”hittar” halva släkten efter det att PUT beviljats. Det handlar om människosmuggling, ren ekonomisk migration för att få bättre levnadsstandard, inget annat.

Men i stället för att erkänna detta uppmålar politikerna bilden av stackars barn som lyckats fly till Sverige och blivit tvungna att lämna sina ”nära och kära” på andra sidan jordklotet. I desperation över den uppkomna parlamentariska situationen där efter valet man fann att SD kunde blockera regeringens förslag i riksdagen, gjorde man en överenskommelse med MP, för att på så sätt försäkra sig om en riksdagsmajoritet. Problemställningen nu är dock sådan att MP tvingat igenom att öppna upp för anhöriginvandring från i synnerhet Somalia.

Nu startar lavinen; Man öppnar alltså upp för anhöriginvandring och flyktingar från Syrien. Den förstnämnda kategorin lär vara synnerligen svårintegrerad, och de pengar staten utlovat under två år för att kompensera kommunerna som redan idag har sin ekonomi överbelastad av flyktingar lär få det ännu svårare. Vi pratar alltså enligt migrationsverkets beräkningar om 175.000 personer under två år. Regeringen har tydligen grävt i kassakistan och man lär hasta igenom lagförslaget som tvingar kommunerna att ta emot det antal flyktingar migrationsverket har behov av att utlokalisera. Staten ska tydligen ersätta kommunerna i två år efter ankomst, men sedan ska kommunerna stå för hela kostnaden. Tror någon att en somalier kommer att vara förvärvsabetande efter två år? Har det någonsin hänt i Sverige?

Men ovanpå det har vi det här med jobb. Det är faktiskt en kärnfråga, och det verkar som man kan skapa jobb eller jobb kommer från ovan. Saken är faktiskt den att vi redan idag har en stor arbetslöshet, och man kan inte skapa jobb. Arbeten kommer från ett behov av att ett arbete utförs, och man kan inte bara hitta på arbeten. Men om det nu finns ett visst antal arbeten som behöver utföras, och man kan anställa personer kommer det givetvis bli så att den man kan hitta som vill ha minst lön blir anställd. Det intressanta här är att vi snackar om arbeten som inte kräver ett dyft av utbildning eller ens att kunna svenska eller rent av vara analfabet. Vi ska alltså plocka in en stor anhöriginvandring, i kombination med den sanslöst stora flyktingskara vi redan har och kommer att ta emot, och det kan bara i mitt huvud tolkas som att man vill plocka in mänskliga industrirobotar på arbetsmarknaden till mycket låga löner. Kanske staten kommer att betala en stor del av lönerna men problemet kvarstår; för att kunna sätta outbildade invandrare i arbete måste man ha ett stort antal arbeten som är så enkla och monotona att de som utför dem behöver noll språkkunskaper och utbildning. Finns dessa arbeten idag, är frågan jag ställer mig? Har vi ett skriande behov av lågutbildad arbetskraft? Svaret är nej.


Vad är då intentionen? Ska vi starta upp klädfabriker för att anställa sömmerskor för samma löner som finns och gäller i Sydostasien? Ska vi dra igång varvsindustrin igen? Eller är det meningen att skapa ett samhälle med gigantiska löneskillnader? Det finns inga som helst långsiktiga svar på alla dessa frågor, och den långsiktiga tankegången verkar totalt saknas. Regeringen verkar handla mycket kortsiktigt, och de två senaste besluten att tillåta anhöriginvandring samt släppa in alla från Syrien som vill komma hit kommer att resultera i en lavin av lycksökare, som vill ha del i det svenska välfärdssystemet.
Emedan andra länder verkar ha börjat fatta vad det handlar om, lever svenska politiker inom sjuklövern i en drömvärld, och kostnaderna, rent monetärt och konsekvenserna både för stat och kommuner lär bli enorma.

Så käre medborgare; tycker du svensk skola är usel? Tycker du äldrevården är usel? Tycker du sjukvården är usel? Tycker du vi har för höga skatter? Tycker du försvaret kan spara mer?
Eller kanske gillar du det mångkulturella samhället, lyssnar på snyfthistorier om ”flyktingar”, tycker att svensk kultur och historia är skit, ser alla som kommer hit som nybyggare och berikare, är villig att få högre skatter och sänkt lön, samt tror att folkvalda personer som Ullenhag och Billström är representanter man kan lita på.

Tja, välj själv. Det står nu sju riksdagspartier som är rörande eniga om att lavinen inte ska stoppas.  Anhöriginvandrare kommer ju även ha anhöriga som lever i misär och är flyktingar från krigsområden o.s.v. Välkomna till landet som flyter av mjölk och honung! Här finns försörjning för alla och obegränsat med pengar, eller hur?

Inga kommentarer: