torsdag 28 juni 2012

Orättvisornas land


Det var väl väntat. (länk DN, länk SvD1, DN2, SvD2). Desperationen över de fallande opinionssiffrorna och det faktum att regeringen inte har majoritet i riksdagen, gör alltså att man kohandlar med MP ånyo. Sakfrågan i sig är ju rent vansinnig. Vi har alltså en lag som alla är skyldiga att följa, och de man kallar ”papperslösa” på nysvenska är alltså personer som olagligen befinner sig i landet. De har antingen kommit just för att leva här olagligt, eller åxå är de inte flyktingar trots att Sverige har sannolikt världens generösaste och vansinnigaste flyktingpolitik. Det råder alltså inget tvivel om att dessa personer ska förpassas utanför Sveriges gränser när de påträffas. Vad man nu kommit med innebär alltså att dessa illegala immigranter ska ha lika bra vård som oss svenskar, men helt gratis. Att komma och snacka om självkostnadspris eller patientavgifter är bara larvigt, det finns ingen som helst anledning för en person som inte uppger sin identitet att betala ett öre. Givetvis ska man behandla alla direkt akutfall, vem det än må vara, men steget till att öppna upp hela vårdapparaten är mycket långt, dessutom orättvist, rent vansinnigt och ger en direkt paradoxal lagsituation. ”Rättvis vård är en mänsklig rättighet…” säger alltså Maria Ferm. Det är det inte alls, utan något nysvenskt visionärt flumsvammel för att legalisera detta vansinne. Rätt till akut sjukvård i livshotande situationer kan jag ställa upp på, men definitivt inte sjukvård generellt, och redan idag har vi rent usel sjukvård som vi både måste betala massor för via skattsedeln, och vidare vid besök. Dessutom finns det stora regionala skillnader när det gäller kvalitet och tillgänglighet på vård.

Man frågar sig nu vad nästa steg är. Givetvis skolgång med hemspråksundervisning för ”papperslösas barn”. Rätt till SFI för ”papperslösa”. Sedan en allmän amnesti åt alla papperslösa, så kan vi spola hela migrationsverket och flyktingpolitiken. Vi har redan sett Maria Ferms paradis i form av det multikulturella Tensta som vi kan läsa om i tidningarna idag, och det finns hur många exempel som helst både i form av multikulturella berikarområden och i kriminalstatistiken. Med helt öppna gränser, och helt öppet socialt skyddsnät kommer Sverige definitivt att bli som ett enda stort Tensta och en ren magnet för alla ekonomiska lycksökare från alla länder med låg levnadsstandard, som vill ha del av den svenska skattekakan och fångas upp av det sociala skyddsnät som svenska skattebetalar bekostar och vi och våra föräldrar har byggt upp drygt ett halvt sekel.


Slutligen har jag en fråga till Maria Ferm, eller vem som helst som är delaktig i detta vansinniga beslut: Jag var just hos tandläkaren och fick en akut behandling, vilket kostade 1.100kr. Varför ska jag som svensk skattebetalare få betala för denna vård, emedan ekonomiska lycksökare från fjärran länder som OLAGLIGEN befinner sig i detta land ska få samma vård gratis?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med skribenten. Alltså, är man här illegalt och gömd, ska man inte då, efter att naturligtvis bli akut hjälpt för sjukdom, överlämnas till polisen för utvisning för då är man ju inte längre gömd. Eller är ett utvisningsbeslut inget att fästa sig vid, eller? Jag blir förvirrad.

Anonym sa...

Det går snart inte som etnisk svensk att leva här. Media och politiker har sålt ut landet till araber och afrikaner.

Gabrielle Danielsson sa...

Svenska politikers psyken är inte friska. Altruism-självutplåning är den övergripande dogmen,indoktrinerat sedan årtionden via en helt vänstervriden media som topprider alla.
Färden utför för det till stor del sovande svenska folket går snabbt då
Svenskarna ska bjuda världen på fri vård skola jobb(som inte finns )mm. mm. mm.
Jag vägrar betala skatt för den här galenskapen.
Reinfelt borde hellre avgå än delta i det här flummet.

Anonym sa...

Helt perverst beslut.