söndag 1 juli 2012

Ett bra spår


Det här är ganska intressant och en bra fråga för SD att ta upp på denna länk. På många sätt har hela rättsapparaten spårat ur. Lagboken har i stället för att spegla svensk etik och moral och baserat på detta definiera vad som är rätt eller fel, blivit någon form av instrument för politikernas spel och vilja. Genom detta urholkar man medborgarnas respekt för lagen, och dessa kommer snarare agera baserat på risken att åka fast för något än vad svensk moral och etik stipulerar.
Det kanske inte låter så allvarligt, men det är det. Jag fick för länge sedan lära mig att juridik inte är konsten att ha rätt, utan att få rätt. Har man ovanpå det en lagstiftning som i många stycken är rent paradoxal och till för att styra medborgarna i en viss riktning, kommer dessa totalt att tappa respekten för både rättssamhället och polisen.

Låt mig exemplifiera vad jag menar. All vet den låga uppklarningsprocenten på stölder och inbrott. Får du något stulet eller råkar ut för ett inbrott är det inte mödan värt att rapportera till polisen eftersom sannolikheten att de ska röra ett finger är mycket låg, och att du sedan ska få tillbaka något stulet är i stort sett obefintlig. Enda anledningen till att rapportera ett brott till polisen är om du vill ha ut ersättning för det stulna från ett försäkringsbolag, och detta kräver en polisanmälan. Alltså brir det ett mycket stort mörkertal eftersom alla vet att polisen inte kommer göra ett dyft för att klara upp begångna brott/sätta fast gärningsmännen eller hjälpa den drabbade att få tillbaka det som stulits.

Men om nu den drabbade lille medborgaren råkar köra några km/h för fort (d.v.s. mer än vad som stod på en passerad skylt), står polisen där och delar ut böter. Eller om samme person råkar köra för fort förbi en plåtpolis är det samma sak. Här är att observera att ingen eller inget skadats, men det klassas som ett brott, enbart för undvikande av olyckor rent generellt.
Men ställ dig nu frågan vad polisen ska syssla med, och vad som egentligen är ett brott. Vad har hänt när man stoppar en ”fartdåre” som råkar köra 120 där någon satt upp en 90-skylt? Hur många har skadats? Vad har egentligen hänt? Svaret är; inte ett skit. Kunde ha gjort, men gjorde det inte och inget har egentligen hänt. Några tusen surt förvärvade skattekronor i böter måste medborgaren dock betala. Detta emedan vi ser en tilltagande gängkriminalitet och stöldligor som härjar.

Resultatet av den förda politiken är alltså att medborgarna har och kommer att tappa förtroendet för polisen och rättsväsendet. Att ta lagen i egna händer är givetvis inte på kartan, men det skulle inte förvåna mig om det börjar bildas ”medborgargarden” som gör just detta.
Så SD:s satsning på lag och rätt är klok. Alla andra partier verkar tro att lagstiftningen är någon form av styrmedel av medborgarna, skild från all logik och etik som borde gälla i detta land.

Rent spontant; tycker jag att det finns ingen som helst anledning för polisen att ägna sig åt att kolla mönsterdjup på däck, bilbältesanvändning, hastigheter, och annat trafikrelaterat. Det borde kunna avdelas till en annan och ny myndighet. Polisens jobb ska vara att förhindra, förebygga och framför allt lösa brott och ta fast brottslingar. 

2 kommentarer:

Nisse sa...

Hur seriöst låter de att partiet med aktivt kriminella och ett stort antal dömda brottslingar ska vara föredöme för satsning på lag och ordning?

Ulmerkotten sa...

Haha! Den var riktigt rolig Nisse!

Javisst, tror du att SD är ett stort antal aktivt kriminella och dömda brottslingar ska du inte rösta på SD.

Då ska du rösta på valfritt parti inom sjuklövern. Grattis.