onsdag 25 juli 2012

Extrem religiös sekt


Kan ingen ansvarig politiker, i landet eller allra helst internationellt, ta bladet från munnen och nerklassa islam från religion till extrem religiös sekt?

Problemet är att den just är klassad som religion, vilket betyder att den måste respekteras och beaktas enligt internationella överenskommelser. Dessa överenskommelser är sannolikt baserade på olika förföljelser som skett under århundraden av religiösa, som munkar, nunnor och troende bara baserat på deras tro. Men de religioner jag känner till är fredliga, och har anpassat sig till både de kulturer de finns i och det enkla faktum att vi skriver 2012, vilket innebär att man uppdaterat sina åsikter och förhållningsorder inom religionerna  baserat på vad som är praktiskt och tillämpbart idag. Kyrkan accepterar idag att jorden är rund och inte platt. Man avrättar inte kättare eller bränner häxor på bål längre.

Men här sticker just islam ut. Envist hävdar man att koranen, som skrevs av Mohammed på 600-talet ska gälla. Detta är ju komplett vansinne, det måste väl varje tänkande människa inse. Men förutom de rent utdaterade förhållningsorderna från arabvärden, menar man att dessa är applicerbara i moderna västerländer 2012, och kräver specialbehandlingar, som omskärelser, klär kvinnor så de ser ut som sopsäckar, tillåter rena barnäktenskap, kvinnosyn, månggifte, synen på homosexuella, jämställdhet, och listan kan göras hur lång som helst.

Men värst av allt är att det är en militant religion. Det står i klartext i koranen att muslimer ska döda icke troende, och den som gör så blir belönad i himlen. Mot den bakgrunden har vi alltså alla terrordåd, och ingen kan hävda att de som utfört dessa inte var goda muslimer. Givetvis är det inte heller tillåtet (d.v.s. med döden som straff), att konvertera från islam till annan religion eller avsäga sig sin tro.

Min slutsats är alltså att det är dags att ta bladet från munnen, och nedklassa islam till en extrem, farlig religiös sekt. Den som vill tro på koranen må göra så, och be i sitt hem.  Men jag vill inte se några moskéer, minareter eller krav på det svenska samhället baserat på islam.
Vidare är det faktiskt så att personerna i fråga har kommit hit, och valt att komma hit. Alltså är det knappast läge att komma med krav och anpassningar av svenska seder och bruk. Passar inte vårt samhälle muslimer, tänker jag inte beklaga det en sekund, och det är bara att flytta till ett muslimskt land som passar bättre.

Men nu är det ju ”ramadan”…och det går tammefaen inte hitta en hönsfågel i frysdisken som inte är halal. Eftersom det nu är olagligt att orsaka djur onödigt lidande, är alla djur man skurit halsen av och låtit dem förblöda till döds olagligt slaktade. Hönsfåglar är väl en småsak, men när det gäller större djur som får, getter och nötkreatur, snackar vi utan tvivel om rent djurplågeri. Det är bara att gå in på tuben och söka på ”halal”, så finns det riktigt fina videos som visar hur det går till, enligt den 1400-år gamla boken och för att muslimer ska sätta sin tand i köttet.

Jag anser att man med svensk lagbok i handen, utan problem kan förbjuda koranen, och vidare allehanda uråldriga dumheter som hör till islam. Bäst vore om man nedklassade islam till en extrem, och farlig religiös sekt. Som det ser ut nu behandlas alla dumheter med silkesvantar och undvikanden. Motiveringar lyser med sin frånvaro, och här ligger problemet; i Sverige gäller svensk lag, och den står över alla religioner. Allt som strider mot lagen är åtalbart, oavsett internationella överenskommelser och UN.
Låt mig ta ett exempel; om jag på denna blogg skriver att alla muslimer borde dödas är det åtalbart. Men det står i koranen en klar uppmaning att döda ”otrogna”, och den som gör det kommer att belönas. Vad är skillnaden?

Låt mig som avslutning citera Sura 47:4: När I möten dem som äro otrogna, så halshuggen dem, tills I anställt ett blodbad bland dem! Slån dem då i bojor!… De, som dödats för Guds sak, deras gärningar skall han aldrig låta gå om intet. Han skall vägleda dem och sköta om deras sak på bästa sätt. Och låta dem ingå i paradiset, sådant han lärt dem känna det…Men död åt dem, som äro otrogna! Deras gärningar gör han om intet. Och detta därför att de försmå vad Gud nersänt, och så låter han deras gärningar förspillas”.

Denna text är ingen uppmaning till brott, eller hur? Förresten; om jag vill bygga ett asatempel, och utföra blot. Skulle det vara OK? Anledningen till frågan är att asatron är betydligt senare än islam, alltså mer verklighetsanpassad, med sådär 2-300år.

Inga kommentarer: