torsdag 5 juli 2012

Hur stor är kakan?


Det här är en mycket intressant video som är tänkvärd. Precis som Sören Holmberg säger tror de som röstar på partier inom sjuklövern att det handlar om en fördelning av en bestämd mängd pengar. Alltså; tycker man att äldrevården, eller skolan är viktiga vill man att mer pengar av en definierad kaka ska tilldelas just någon av dessa sektorer av den kaka som finns tillgänglig.

Nu är det bara så att kakan är ungefär lika stor för alla partierna inom sjuklövern, och alltså kommer man från dessa partier gnussa sina små grå över vilken sektor/fråga man ska satsa på till valet 2014 för att hitta just den fråga väljarna tycker är viktigast och sedan driva den med lite fiffiga förslag.

Men problemet är att kakan är lika stor för alla inom sjuklövern, och därför är det inte trovärdigt att komma med en politik som drastiskt ska fixa problemen inom en viss sektor. Allt kostar pengar, och arbeten skapas inte för att politikerna vill att så ska ske. Har man bara en viss mängd pengar i plånboken är valmöjligheterna begränsade, kakan blir inte större, och det handlar om att om man satsar mer på det ena blir något annat lidande, och vi har redan världens högsta skatter, så mer pengar finns helt enkelt inte att hämta.

Sören Holmberg påpekar, och helt riktigt att det finns många andra frågor än invandringspolitiken som medborgarna tycker är viktiga. Självklart är det så. Men kopplingen är att den förda invandringspolitiken kostar enorma belopp, som om man tar ner invandringen till i princip ren arbetskraftsinvandring för den som har ett arbete i Sverige, skulle medföra att statskassan skulle tillföras minst 100 miljarder per år, tillsammans med de minskade kostnader kommunerna skulle få.

Alltså borde det vara ett själklart val, även för de som inte tycker att invandringen är ett problem eller en viktig fråga att rösta på SD 2014. Det är faktiskt det enda partiet som både har en realistisk syn på hur en invandringspolitik ska fungera, tar konsekvensen av att tidigare regeringar varit direkt ansvarslösa, samt får minst 100 miljarder att spela med i plånboken till åtgärder och satsningar som behövs. Även om man inte tycker invandringspolitiken är en viktig fråga måste var och en faktiskt fatta att den politik som bedrivs nu är oerhört kostsam och direkt skadlig för landet.

Javisst, det kommer inte 100 miljarder drygt, nerdimpande efter valdagen, det fattar väl alla. Men det är bara att välja framtidsväg i ett långt perspektiv, se igenom flosklerna från i synnerhet Ullenhag, Billström och Kent Persson. Samt givetvis inse att den multikuluralismens flummiga vision är misslyckad och fungerar inte. Det har redan regeringscheferna i de största andra länderna inom EU insett.

Inga kommentarer: