tisdag 10 juli 2012

Så mycket för grundlagen


Sveriges Grundlag, Statsskickets grunder:
1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse. Den offentliga makten utövas under lagarna.” — Regeringsformen, Lag (1974:152).

Mot den bakgrunden ska man läsa det Bo Frank, moderat kommunalråd i Växjö skriver på denna länk om hur det har fungerat i Växjö. Lägg speciellt märke till att kommunen har kommunal självstyrelse.

Som jag ser det har alltså inte rikspolitiker den minsta makt eller mandat att skicka en enda ”flykting” eller ”anhöriginvandrare” till kommunerna utan att detta först godkänts i kommunalfullmäktige. Det har man uppenbarligen gjort, och dessutom handlar det inte om riksdagspolitiker utan ett statligt verk, Migrationsverket.

Att riksdagspolitikerna sätter sig över grundlagen såg vi för några år sedan, i nov/dec 2009 då Schlingmann och Billström tvingade Vellinge att ta emot s.k. ensamkommande flyktingbarn. Dessutom hotade man Vellinges politiker med att ändra lagen, vilket bara det är ett lagbrott. Givetvis slog sedan KU dövörat till eftersom KU bestod av politiker från sjuklövern. Men fallet är solklart, och jag påtalade detta för KU, utan att ens få ett svar.

Nu ägnar sig riksdagspolitikerna åt en blandning av ”piska, morot, solidaritet” och även lögner, som nu börjat uppdagas. Problemet är att man betalar rundligt, minst 1.2 miljoner per ”ensamkommande flyktingbarn” de första två åren, men sedan får kommunerna ta alla kostnader. Det innebär alltså i många fall att privata företag tar över de första åren och tjänar storkovan på att de statliga pengarna dräller in. Därefter uppstår problemen, och kommunerna får ta över alla kostnader. Precis som Bo Frank påtalar fattar väl vem som helst att lågutbildade personer från MENA-länderna knappast kan komma i arbete inom två år, och han nämner ”nio år och uppåt”.

Men vad händer nu? Jo, regeringen sitter och filar på ett nytt lagförslag som ska tvinga kommunerna att ta emot ”flyktingar” i den utsträckning staten har behov av, sannolikt baserat på vad tjänstemän på migrationsverket bedömer, så att det blir solidariskt mellan kommunerna. Lagförslaget kommer sannolikt efter sommaren som en proposition och alla partier inom sjuklövern kommer att rösta för det. Som du säkert vet har man även röstat igenom att man ska tillåta ”anhöriginvandring”, vilket i praktiken innebär en störtsjö med ”anhöriga” till de muslimska ankarmännen  (ensamkommande flyktingbarnen), som även de ska försörjas.

Det kommunala självstyret är därmed i praktiken utraderat, först med den ”kommunala skatteutjämningen” (eller Robin Hood skatten), som infördes som en konsekvens av att man plockade in massor med invandrare i miljonprojektsprogrammets bostäder, vilket ledde till att de kommuner som byggt betonghetton fick pengar av de som inte byggt, och man kunde transferera pengar från ”rika” kommuner till ”fattiga”. Men nu blir saken den att alla kommuners skattesatser kommer skena i höjden, och rikspolitikerna kommer att skylla på kommunpolitikerna. Och eftersom man i stort sett inte kan höja skatterna mer, kommer alla kommunala saker bli dyrare, emedan skolorna all kommunal service och äldrevården bli sämre o.s.v.

Man har alltså gått ifrån det kommunala självstyret, som är stipulerat i grundlagen. Detta dels genom att partipiska, från riksplan del lokala politikerna, och vidare kommer detta att få mycket stora konsekvenser för kommunerna, som precis som Bo Frank tvingas kräva mer pengar från staten. Han kommer inte att få ett öre, det är nu hans problem.

Men det är klart; tror du på det ”spännande” multikulturella berikande samhället, och gillar kravaller, stölder, och brottslighet, samt snacket om arbetskraftsinvandring, vilket är en ren lögn eller tror på att man kan plocka in folk från MENA på några månader som raketforskare, eller att de man kallar flyktingar, verkligen är flyktingar, ska du givetvis rösta på valfritt parti inom sjuklövern.


Det tänker dock inte jag göra – jag har för länge sedan fått nog.   

1 kommentar:

Anonym sa...

Gonatt Sverige