fredag 27 juli 2012

The expendables


Jag har vetat länge att svenska ungdomar söker sig till andra länder för att få jobb. Jag har en son som arbetar i Norge, och har sett artiklar om hur svenska ungdomar flyttar till Norge för att under närmaste slavliknande förhållanden tar skitjobb som norska ungdomar inte vill ha.
I viss mån är det givetvis så att svenska ungdomar tar jobb från norska dito. Men det primära problemet ur svensk aspekt är att svenska ungdomar flyr landet. Det pratar svenska föräldrarna har uppfostrat dem och betalat för dem under hela uppväxten, man har betalat skolgång för dem under grundskola och gymnasium. Sedan sticker de till Norge och jobbar, betalar skatt i Norge och struntar i Sverige helt. Kanske för högre löner, kanske för att det helt enkelt inte finns några jobb, eller jag vet inte vad.
Men dessa ungdomar var en investering i framtiden här i Sverige och att de nu flyr till andra länder är rent vansinnigt. Men politikerna rör inte ett finger, och nämner inte detta som ett problem. Det äör ett stort problem, och de som ska ha förtur till arbeten i detta land är givetvis svenska ungdomar. De är vår framtid och ska försörja oss i framtiden, kanske kommunalt eller till landstingen på långvården. Här kan vi snacka om resurser och investeringar som går till spillo. Varenda ungdom som söker sig utomlands för att arbeta är en ekonomisk katastrof för Sverige.

Men regeringen har tydligen åsikten att alla dessa ska och kan ersättas genom invandring.  Siffran på svenska ungdomar som emigrerat utomlands är skrämmande lik antalet invandrare som vi tagit in årligen, runt 50.000. Problemställningen är bara den att vi pratar huvudsakligen om personer från MENA, som är lågutbildade (om de inte är analfabeter), pratar inte svenska, och ser ingen som helst anledning helt korrekt att ta ett arbete eftersom man blir försörjd ändå via det sociala välfärdssystemet, vi och våra föräldrar byggt upp.
Vidare är det så att vi pratar om ca 8-10 år i snitt innan en MENA-berikare börjar förvärvsarbeta. Under hela den tiden ska personen försörjas och ha bostad. Vidare öppnade ju den senaste överenskommelsen mellan regeringen och (mp) upp för ”anhöriginvandring”, vilket kommer att betyda att vi får en mängd personer hit som inte är arbetsföra eller ens i arbetsför ålder.

Så i första fallet innebär regeringens politik att svensk ungdom var och är  ”expendables”, som flyr till andra länder för att få jobb ( i synnerhet Norge), ska de ersättas av MENA-berikare som behöver massor med utbildning och runt 8-10 år för att ens kunna torka pensionärer i häcken på långvården ( Tack, Täppas!).

Men vi behöver ju fler berikare, och deras anhöriga, eller hur Ullenhag? (länk). Raketforkare, läkare, ingenjörer, och andra högutbildade, vår framtid eller hur? Kanske kan man exportera stjärttorkning på långvård som en framtida inkomstbringare/exportmarknad för Sverige? Allt emedan våra ungdomar flyr landet för att ersättas med s.k. flyktingar det är "synd" om från Somalia, Irak, Eritrea, Afghanistan, Sudan...

Sedan var det ju det här med problem och "utanförskap" i "berikarområden", men det får vi ta en annan gång.

Inga kommentarer: