måndag 27 augusti 2012

Det blir bara mer absurt


Här har vi hur svensk media och rättskipning fungerar. Tre års fängelse, och som alla vet har han redan suttit av två månader i häkte, och sedan har man ju som regel att släppa ut brottslingar efter 2/3-delar av strafftiden. Alltså är vi nere på knappt två år. Det är alltså straffet för att försöka sticka från polisen (smitning), vansinnesköra (grov vårdslöshet i trafik, och brutit mot en massa trafikregler), köra bil utan körkort (olovlig körning), överskrida hastighetsbegränsningar, allvarligt skada en person och köra ihjäl en annan. Jag vidhåller; ett brott legaliserar inte ett annat. Det är bara att lägga ihop straffsatserna.

Han ska alltså betala totalt 460.000kr. Tror någon att han har de pengarna? Nix, brottsoffren och dödsboet får vända sig till brottsoffermyndigheten, och om de orkar tjafsa länge med dem, kanske man får ut en bråkdel av beloppen. Brottsoffermyndigheten skriver nämligen ner det domstolarna tilldömt, baserat på vad de anser vara skäligt.

Men glöm samtidigt inte att man ska spika upp 600-1000 fartkameror ytterligare på svenska vägar för att sätta fast Svensson som kanske råkar köra några km/h för fort (länk), ev. på sträckor där man sänkt hastigheten. Hårda straff är att vänta (ja, monetärt), för den som kör över skyltad hastighet. Trots att inget hänt, ingen kommit till skada och man egentligen bara vill köra lite ajabaja. Du vet du som bilist kan inte göra några som helst bedömningar, (om hur fort du ska köra), och allt är för din egen skull med svammel om att ”rädda liv”.
Man drar givetvis upp i sammanhanget att 70% av bilisterna struntar i att storebror skyltat ner sträckor över hela landet. Huuu…vilket lagbrott! Medborgarna har kanske kört samma väg i 20 år, dagligen till och från jobbet, men sedan får man för sig att skylta ner hastigheten, och då blev det helt plötsligt ett brott.

Men för att avrunda; jag efterlyser även namn och bild på den dömde idioten som jag nämnde i första stycket. Vi pratar nu om en dömd brottslig, och det finns inga som helst betänkligheter att inte publicera namn och bild. Om det inte handlar om att vara PK givetvis.

Add. Jaha, man får som vanligt läsa Avpixlat, för att få reda på sanningen på denna länk .
Han var tydligen narkotikapåverkad åxå, det måste väl vara en förmildande omständighet, frågar sig den 60-årige mannen. Nävisst, han kan inte fråga längre...

Men den dömde heter Ahmad Abdel Rohman, född 1992, givetvis svensk medborgare, så man undrar varför pressen inte kallar honom "svensken"...Ett rätt imponerande CV har han i alla fall - för en tingsrätt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt och fullt med dig. I en annan del av Skåne får två svenskar samma straffsats för att de smekt en polack med golfklubbor. Detta pga att han var väldigt misstänkt kriminell och säkerligen var det. Är dessa straff rimliga? Fråga tingsrätten. vad är det för muppar som dömer i våran tingsrätter?

Ulmerkotten sa...

Det verkar helt enkelt som om hela rättsapparaten tappat allt vad verklighetsuppfattning är, och dömer efter politiska order.

Jag hade en gång en tro att svenska lagboken, och domstolarnas domar skulle spegla svensk moral och etik.

Så är inte längre fallet.
Mycket och direkt skrämmande faktiskt.

Zeke sa...

Rättvisan verkar inte existera på Tingsrätten.. Vad är det för clowner som bara gav 3-år. Förhoppningsvis överklagas denna dom.