söndag 4 november 2012

De lycksökande opportunisterna


Jaså, nu har Rikspolischefen fått order om att fler avvisningar ska göras. Det är knappast hans eget påfund, utan snarare ett utslag av den desperation som råder bland svenska politiker. Man måste alltså se till att skicka iväg de som hoppats på ett liv i landet som ”flyter av mjölk och honung”, för att skapa plats för nya lycksökare. (länk)

Men det underliggande och verkliga problemet kvarligger; hela arabvärlden, större delen av Afrika och en stor del av länderna i västra Asien vet nu att Sverige är ett paradis där man försörjs, och kan man bara biljetten till flyktingsmugglare, samt dra en historia Migrationsverket går på. Så de som dragit vinstlotter i Migrationsverkets tombola, med bortkastade identitetspapper, bortbrända eller bortslipade fingeravtryck, samt en lika påhittad som tårdrypande historia, kan snart bjuda i hela släkten till paradiset Sverige där man inte behöver röra ett finger för att få mat och husrum.
Sedan var det ju ett antal klantskallar som inte fattat flyktingsmugglarnas instruktioner, och någon av miggorna tyckte de var uppenbart lögner, och där har vi 19.000 ”ärenden” som vi både betalar skatt för uppehälle åt, och i nästa läge ska betala flygtransport till, och slutligen betala ”återetableringsstöd” till. Det sistnämnda talas det tyst om men varje lycksökare som inte tilldelas PUT får alltså 20-30.000kr på fickan med sig till hemlandet för ”nice try”.  (länk Migrationsverket)

Man ska då veta att BNP per capita i Somalia ligger på USD 600, Afghanistan USD 585, och Irak knappt USD 4.300. Om vi nu räknar på att en SEK är 0.15 USD, motsvarar alltså ”återtableringsstödet”, 7.5, 7.7 årslöner, och drygt en årslön i respektive länder. Alltså, är man klantig och inte drar en vinstlott på Migrationsverkets tombola, kan man återvända med en saftig dollarbunt i fickan.
Men det intressanta nu är de 19.000 ärenden som polisen vill skicka iväg. Vi roar oss med att multiplicera 19.000 personer med 30.000 kr och får då 570 miljoner kronor, oräknat polisens kostnader, kostnaden för charterflyg m.m.

Sverige är fantastiskt! Ja, uppenbarligen, eller kanske en alltför stor mängd medborgare som låter sig duperas av sjuklöverns svammel om hur synd det är om alla som kommer hit med tårdrypande historier. Sanningen är enkel – visst finns det riktiga flyktingar som kommer hit, det är kvotflyktingar. Resten är ekonomiska opportunister som bara vill ha en bättre levnadsstandard, på din och min bekostnad.

Inga kommentarer: