måndag 5 november 2012

Imponerad - igen


Nu är Billström ute och svamlar igen. Inget nytt under solen alltså. I denna artikel anklagar han Åkesson för att blanda ihop siffror. Det kanske är bättre än att inte känna till dem alls i första läget. Hans partikamrat och finansminister, Anders Borg svarade i Riksdagen på frågan om vad invandringen kostar att ”det är svårt att beräkna”. Inte ens en uppskattning kunde han komma med. Nu pratar vi inte om småbelopp utan minst 50 miljarder. Sannolikt visste han, men han kan och får inte yppa dessa kostnader konkret eftersom det inte är PK. Den senaste uppskattningen kom från professor Jan Ekberg och är flera år gammal. Det var alltså före anstormningen från MENA, men redan då landade det på drygt 50 miljarder.

Men för att kommentera Billstöm, han säger ” – Det handlar om att ha en modell där staten ska bedöma om hur många som behövs, och det går inte.”. Nu har vi två lägen; antingen gör någon myndighet som vet vilken arbetskraft eller utbildning det är brist på och baserat på detta tillåts vissa personer invandra som har denna utbildning eller kompetens. Det borde då inte vara någon större svårighet för dessa personer att finna jobb om denna myndighet gör sitt jobb.

Det andra läget är om man bara släpper in personer som har en anställning, d.v.s. kan visa upp att man har eller ska inom mycket kort tid börja ett specifikt arbete. Det senare är vanligt inom stora internationella företag där man flyttar personal eller anställer internt baserat på ett viss behov någonstans.


Vidare enligt Billström : ” Dessutom visar siffror från Migrationsverket att de stora grupperna arbetskraftsinvandrare består av personer med högre utbildning, exempelvis ingenjörer och datatekniker.”. Det är väl inte alls märkligt att av just arbetskraftsinvandrarna har man hög kompetens, men det handlar om lågutbildat folk från t.ex. MENA som definitivt varken kommer primärt för att arbeta och knappast är välutbildade.

Sedan säger han ” – Bakom termen massinvandring döljer sig en kakafoni av alla som kommer till Sverige, till och med återvändande svenskar finns med där.”. Men nu är ju problemet för det första att man delar ut svenska medborgarskap som konfetti i det närmaste, vad är sedan en återvändande svensk? Sedan kanske migrationsministern inse att det inte är svenskar som är födda i landet och återvänder efter några års arbete som är problemets kärna. Sverige har alltså den största invandringen i världen räknat per capita i västvärlden, och det handlar i huvudsak inte om högutbildade personer utan om ekonomiska lycksökare som lyckats smuggla sig hit för runt 100.000SEK. Sedan skickar man hem pengar, och ”anhöriginvandringen” står för av personer som sannolikt är än mindre eftertraktade på arbetsmarknaden och, har sannolikt än svårare att komma i förvärvsarbete, om ens viljan finns.

Sedan kommer en underbar dubbelparadox i PK-svammel: Däremot håller ministern med om att det finns mycket kvar att göra vad gäller integrationspolitiken, och att det är en fråga som regeringen har i fokus. Här måste man bli effektivare för att få ut människor på arbetsmarknaden snabbare.”.

Det är alltså runt 10% arbetslöshet i detta land och vad beträffar ungdomar runt 25%. För det första borde Billström veta att det inte handlar om integration. Man gör inte ett vitten för att de som kommer till detta land ska integreras. Nix, de ska behålla sin kultur, sin religion, sina vanor och tillåts bosätta sig med landsmän. Inte där det finns jobb, utan bara för att de vill det. Det multikuturella paradiset. Denna politik har skapat alla ”utanförskapsområden” som man försöker lyfta med spenderarbyxorna samtidigt som man försöker slå i oss svenskar att invandring är berikande. Alltså man gör inte ett vitten för att integrera de som kommer hit, snarare understöder man segregering och försöker täta läckorna i form av gängkriminalitet, sexualbrott o.s.v. För att inte nämna Ullenhags förslag om ”nystartzoner”.

Den andra delen av paradoxen är att Billstöm och hela sjuklövern verkar tro att arbeten bara liksom skapas "från ovan". Det finns en viss mängd arbeten, det finns en viss mängd kompetens till de arbeten som finns. Men det går inte att skapa nya arbeten om ett behov för arbeten inte finns eller det är en avsaknad på den kompetens som behövs.
Låt oss säga att det är brist på styr/reglertekniker på den svenska arbetsmarknaden. Det spelar då ingen som helst roll om 500 somalier (och snart alla deras anhöriga), står arbetslösa. Det finns ingen möjlighet att under en rimlig tidsperiod utbilda dem till styr/reglertekniker. Inte ens om de fått en stor slant för att de varit duktiga på SFI spelar någon som helst roll. Eller för at förklara saken så Billström fattar; Om du handlar mat och behöver ett kilo oxfilé, spelar det ingen som helst roll att det finns 1500 sega råttor vid godisdisken. Men Billström tycker man ska satsa på att göra om sega råttor till oxfilé.

Intet ont om sega råttor dock. Ej heller invandrarna som personer dock, det är en mycket viktig distinktion som Billström har svårt att fatta, och tror att alla som inte tror på PK-svamlet är "främlingsfientliga".


Slutligen nämns EU. Kanske Billström skulle vara så vänlig att förklara varför vårt östra grannland Finland, som även de är med i EU, har en helt annan syn på flyktingpolitik och antalet migranter som tas emot årligen? Eller är inte Finland med i EU?

Så man blir imponerad - igen. Av hur en minister kan ljuga svenska folket rakt i ansiktet med PK-svammel. Genomskådar folk inte detta?

Förresten, censuren är påslagen på DN, och denna artikel tillåts inga kommentarer eller blogglänkningar tillåts. Billström ska få vara oemotsagd, det är demokrati, och yttrandefrihet, eller hur?

1 kommentar:

Urban sa...

Tokfan är helt ute och svamlar.Jag kolla själv på siffrorna över arbetskraftsinv för 2011.Det gjorde jag förra veckan och där är skogsbruk,sjöfart samt restaurang klar etta med 5600 tillstånd.Som tvåa kommer data/ingeniör med 2500 tillstånd.Varför har vi arbetskraftsinv för att sätta skogsplantor? Har vi inte importerat folk som kan göra det? Skulle vilja diskutera med den där plantan Billström.