måndag 12 november 2012

Med blåa dunster


Hittade denna artikel på Avpixlat.

Nej, jag tycker det inte är beklagligt eller vill se ett öre till spenderas på ”utanförskapsområden”, ej heller känner jag någon helst sympati för, eller tycker synd om dessa ungdomar.

Jag drar mig även till minnes en artikel för några dagar sedan jag bloggade om, som handlade om att polisbilarna skulle få splitterfria glasrutor och kameror. Det var någon ”berikare” från området som av någon outgrundlig anledning kritiserade detta.

Men det är ju lite kul att en moderat politiker drabbas av ett resultat man själv skapat. Det är väl en sak att stå upp i KF och säga att kommunen måste ”ställa upp”, ”vara solidarisk”, och allt annat det heter när partipiskan viner. Kanske den kortsiktiga moroten från staten lockade.
Vad ska Katarina Brännström göra nu? Anslå om mer pengar för att minska ”utanförskapet” till diverse projekt och flummerier? Kanske föreslå mer ”socioekonomiskt stöd”? Eller varför inte nappa på Ullenhags ”nystartzoner”? Eller kanske är det polisens fel att de ens är närvarande i dessa områden? Det kan ju verka ”provocerande”.

Nu var ju Ullenhag på besök i Tensta/Rinkeby för ett tag sedan, och under en hel vecka för att bevisa att det inte alls var så farligt. Huruvida han var övervakad av SÄPO förtäljer inte historien.

Så det är dags för Brännström och andra att inse att de inte gjort sitt jobb. Enligt grundlagen har varje kommun självbestämmande. Att ta emot fler ”flyktingar” än man klarar är ett svek mot kommuninnevånarna, i synnerhet som man inte bedriver någon form av integrationspolitik. Det är snarast en form av ren segregationspolitik, som Brännström nu kanske börjar fatta, och de blåa dunsterna hon har fått i sina ögon ovanifrån har aldrig drabbat mig. Kanske har detta sköljt hennes ögon, men det är bara en fåfäng förhoppning.

Att ens uttala sig om den inträffade saken i media medför sannolikt ett uppläxande samtal från Kent Persson, moderaternas partisekreterare.

Inga kommentarer: