lördag 10 november 2012

...och två tomtar till i syretältet


Nu är det två från OECD (länk) som gör samma tankevurpa som miljöpartisterna i denna artikel.

Man hänvisar till olika projekt i andra länder som blivit en framgång och vill med olika åtgärder och resurser få in invandrare på arbetsmarknaden. Det verkar komma hur många förslag som helst på vilken fantastisk och försummad tillgång alla arbetslösa invandrare är. Underförstått är givetvis att vi är dumma som inte fattar att utnyttja denna tillgång.
Men igen; för att någon ska få ett arbete måste det först finnas ett behov från marknaden, och någon som är villig att betala för att ett arbete utförs. Det spelar ingen roll hur välutbildad du är, eller hur arbetsvillig du är. Finns inte behovet för det du kan, eller kan erbjuda blir det inget arbete. Arbeten uppstår inte ur tomma intet. Det måste för finnas ett behov.
Produkter det inte finns något behov för eller en mättad marknad försvinner från marknaden. På samma sätt handlar det om rent geografiskt, finns produkten i Kalix men behovet i Trelleborg, blir det ingen affär.

Man avslutar artikeln med ”Effektiv integrering av invandrare på arbetsmarknaden är, förutom att man skapar produktiva samhällsmedborgare, avgörande för att nyanlända invandrare ska känna sig bekväma i sin nya identitet som svenskar.”.

Sedan har vi det fundamentala problemet med att de som söker sig hit kommer från länder med helt andra kulturer, arbetsregler, kunskapsnivåer, religioner, och annat som generellt gör dem svårare att integrera. Och vidare är det så att man inte har några som helst krav på integration. Tvärtom, man tillåter att de bosätter sig med sina landsmän med liknande bakgrund, värderingsgrunder och religion. Självklart blir det ingen integrering, det kan vem som helst räkna ut. Det finns inte ens något incitament att lära sig svenska, och klarar man sig på de pengar som dimper ner i brevlådan, finns inte ens någon anledning att skaffa sig ett förvärvsarbete. Så att de skulle känna sig bekväma i sin nya identitet som svenskar kommer inte i fråga. De vill inte bli svenskar, men kanske får de ett svenskt pass som dyker upp i ett flingpaket efter att de bott i Sverige en viss tid. Oavsett om de kan ett ord svenska, förvärvsarbetar eller ej. Integrationspolitik finns inte, utan bara segregationspolitik.

Sedan kan man verkligen fråga sig om de största flyktinggrupperna som kommer hit är så potentiell arbetskraft utan längre utbildning här i Sverige. Såvitt jag vet kommer de största grupperna från Afghanistan, Somalia, Irak, MENA och nu Syrien. Vidare har man ju nu bjudit in ”anhöriga” att komma hit, och vad de har för potential har jag ingen aning om rent generellt, men det spelar mindre roll med en arbetslöshet som närmar sig 10% och en ungdomsdito på runt 25%.

Som skrivet ovan finns inget behov, vilket uppenbarligen är fallet, spelar det ingen roll hur välutbildade de som kommer hit är.  Men kanske kommer förslag från sjuklövern snart på att kvotera in personer med utländsk härkomst för att berika arbetsplatserna. Sannolikt först från (v) eller (mp). Gissa på vilkas bekostnad det blir, och gissa vad som händer med lönerna.

Men det som står ovan är inte PK, och därför tillåts inga kommentarer eller blogglänkningar till artikeln i DN. Artikeln är publicerad under debatt, men någon sådan tillåts ej, inte ens kommentarer.
Artikeln lär inte bli emotsagd. Det ska vara så i landet där yttrande- och tryckfrihet står som ett av fundamenten för demokrati i grundlagen. Vi som är aktiva på nätet vet att det är en censur, värre än den som man ägnade sig åt i DDR. Här låtsas man ha ett fritt meningsutbyte, men så är ej fallet. I DDR visste alla vad som gällde, och man tillstod att man hade censur. Det är bara att kolla under ”Läsarreaktioner”. Hittar du en länk till denna blogg? Hur många kommentarer har man fått in?

Inga kommentarer: