torsdag 22 november 2012

Sjöng de "We shall overcome"?


”SD-topp jämför islam och nazism” är en av nyheterna idag. Varenda dagstidning verkar ha spänt för var sitt ”murveldrev” för att gräva upp allt man kan hitta om SD och sedan ”göra en höna av en fjäder” och publicera det som skandalrubriker. Jag ids inte ens länka till alla artiklar som de senaste dagarna publicerats i media i ämnet.

Problemet för media verkar dock vara att raketen baktänt, och medborgarna börjar fatta vad de håller på med, nu när skandalrubrikerna snart når nivån ”Åkesson var elak mot groda när han var sju år”. Alltså, kanske läsarna och medborgarna inte är så korkade och lättmanipulerade som media tror, med det senaste opinionsundersökningen som facit.
Den senaste opinionsundersökningen, (nov. 2012), från Sentio ger nämligen SD 12.3% och tredje största parti, men om detta nämns inte en rad i media. Förbaskat märkligt, eller hur? Avpixlat har i skrivandes stund drygt 1500 samtidiga läsare.


Men tillbaka till min inledning; islam och nazism. Jag fattar inte problemet här. Det är väl ingen nyhet eller uppseendeväckande att muslimerna inte gillar och vill döda judar. Vi har exempel på det i detta land från Malmö, och vi har palestinier som i åratal skjutit raketer mot Israel bara i avsikten att döda så många som möjligt. När en bomb, igår vill jag minnas, detonerade på en buss firade man i Gaza. Till saken hör att de som styr Gaza är stämplade som terrorister, vilket inte alls är märkligt. Islam predikar att alla judar ska dödas och den som gör det kommer till himlen. Ja, det är faktiskt värre än så - alla ”otrogna” ska dödas och den muslim som dör kommer till himlen. Det har jag bloggat om tidigare.

Så vad är skillnaden mellan islam och nazism? Tja, det finns givetvis massor, men nazismen grundade sig företrädesvis på den rasbiologi som gällde, emedan muslimerna hänvisar till en bok skriven i arabvärlden för 1400 år sedan och kallas koranen. Men båda lärorna vill utrota judarna, skillnaden är enbart att det ena klassas som religion, vilket av någon anledning legaliserar ren rasism, emedan det andra är en förhatlig politisk övertygelse. Men ”the bottom line” är densamma – ren rasism, inget annat.

Här en bild på Stormuftin i Jerusalem tillsammans med…från 1938.

Tror någon de satt och sjöng ”We shall overcome”?

Inga kommentarer: