söndag 18 november 2012

Wir stehen nicht allein


Jag såg igår Jan Guillou mena och påtala att den innersta kärnan av SD verkliga rasister, men man liksom byggde skal runt detta för att få en accepterbar politik, men kärnan och tankegångarna i botten på SD skulle alltså vara ren rasism.


Själv är jag SD, men ser mig definitivt inte som rasist. Som jag påtalat tidigare har jag arbetskamrater från vitt skilda länder, och vi har en arbetsmiljö och stämning på arbetsplatsen som gör det till en glädje att gå och jobba varje dag. En herre som slutade uttryckte det så här; ”Har det mesta gått åt skogen på morgonen, och man är sur och grinig när man kommer till jobbet, blir man snabbt glad och tycker livet är kul, efter en stunds arbete och skämtande. Man går alltid hem glad från den här arbetsplatsen.” Jag har själv varit invandrare många år i Tyskland.

Vidare har jag jobbat i och med massor med olika kulturer, och inget är mig mer främmande än att se ned på någon baserat på hudfärg eller etnicitet. Men jag är väl rasist ändå enligt Jan Guillou. Ok, han kanske skulle börja med att definiera rasism och kanske titta lite i den svenska och internationella historien. Eftersom Hr. Guillou nu är en gammal vänsternisse, har vi ju kommunismen. Hur många meningsmotståndare har avrättats av Mao, eller hur många dog i Stalins läger och fängelser? Men även den mer moderata formen av kommunism som kallas socialdemokrati och i detta land har knappast rena händer när det gäller ren rasism.

Vi kan börja runt 1920 och det var då en uppenbar sak att det fanns olika människoraser. Så man inrättade Statens Rasbiologiska institut i Uppsala 1921. Lagen om tvångssterilisering antogs i Sveriges riksdag med överväldigande majoritet, 1935, och denna gällde fram till 1975. Som all vet var detta en period i svensk historia då socialdemokraterna var i absolut majoritet i alla demokratiska forum. Per-Albin, Tage Erlander, och i synnerhet makarna Myrdal var vad vi idag skulle kalla rena rasister. Man ville skapa det ideala folkhemmet i Sverige baserat på renrasiga arier. Fram till 1975. Sterilisering i samband med abort var regel. En kvinna som inte ville ta ansvar för sitt barn steriliserades. HSB hade angiverikanaler för de boende som ”inte borde få föröka sig”. Men Medicinalstyrelsens, alltså det som idag heter Socialdepartementets filer och källor är än idag hemligstämplade. Den officiella anledningen är att skydda personer som just blivit steriliserade under denna period och deras integritet. Man har visst betalat ut ett ”plåster på såren”-belopp till de drabbade som blev tvångssteriliserade för att de inte skulle kunna föröka sig. Men hemligstämpeln kvarstår. Man kan ju tycka att detta var så länge sedan att det inte finns många personer som skulle ha intresse av att denna information inte offentliggjordes, och det skulle vara helt korrekt.

Men problemet är att politikerna vill sopa sin egen rent rasistiska historia under mattan, och därför lär ingen politiker (mer än kanske SD), föreslå att hemligstämpeln avlägsnas. Man kan i sammanhanget notera att de svenska raslagarna var mer långtgående än de tyska på 40-talet.

Så nu kan du ju försöka hitta en same i Norrland. Det går inte, om du är lycklig, hittar du kanske någon gammal steriliserad individ född på trettiotalet. Därefter finns inga samer. De blev inte utrotade i gaskamrar, utan de blev tvångssteriliserade varande en lägre ras i folkhemmets Sverige.

Så visst kan man hitta på larviga epitet till sverigedemokrater som ”främlingsfientliga” eller något annat nysvenskt ord. Men faktum är att de värsta rasisterna var gamla socialdemokrater och kommunister. Det kan ni fundera på när ni sjunger ”Internationalen” på nästa medlemsmöte.

Här har Ni en propagandapublikation som nazisterna spred på 30-talet.

En arisk kvinna med barn, hennes ariska man, och texten "Vi står inte ensamma", och på skylten står det att man vill skydda kommande generationer mot skador. (Det är lite svårt att översätta ordagrannt). Men den svenska flaggan finns till vänster symboliserande länder som arbetar för rasrenhet. Det gjorde svenska myndigheter ända fram till 1975. Rasism?



Inga kommentarer: