måndag 31 december 2012

2013 snart....

Detta kan man läsa på SvD idag:

"Kampen om jobben hårdnar i år (2013 min anm.). Kön av arbetslösa växer från 381 000 till 413 000 personer, enligt Arbetsförmedlingens prognos. Varselvågen fortsätter och 25 000 jobb kan sopas bort, varav hela 16 000 inom industrin."

Ärligt talat - hur ansvarstagande är det att under dessa förutsättningarna ha portarna öppna för alla som kallar sig "flyktingar", men i själva verket är ekonomiska lycksökare, lågutbildade, inte kan ett ord svenska och sannolikt inte får ett förvärvsarbete de närmaste 5-10 åren? Och ovanpå det deras alla anhöriga, och då heter det "anhöriginvandring".

Men regeringen jobbar ju på "arbetslinjen" vilket innebär att man kan skapa arbeten ur luften. Det enda denna linje gör är att sysselsätta personer på Arbetsförmedlingen med att hitta jobb till personer som inte har någon chans att få ett jobb. Vad värre är; eftersom de klarar sig bra på det sociala skyddsnätet har de inget incitament till att ens försöka få ett jobb.

Det är regeringens "arbetskraftsinvandring" i ett nötskal. Kanske någon kan få ett fiktivt jobb om staten finansierar en stor del av lönen och då heter det "instegsjobb". Muta, borde det heta rent juridiskt. Att betala tjänstemän i ett land för att köpa t.ex. JAS eller Boforskanoner heter i alla fall i min bok just muta. Vad är skillnaden? Åxå ett sätt att dölja arbetslöshet.

Så vem är överraskad över att våra svenska ungdomar flyr till Norge för att få jobb? Inte jag.

Men som vanligt: eftersom SvD har ren DDR-censur kommer länken till detta blogginlägg inte visas i artikeln.

Add. Hittade denna undebara bild för att illustrera problematiken. Det är alltså artikeln och en kommentar som någon gjort i den röda ringen.
















Missa inte denna video där norrmännen gör narr av alla svenska ungdomar som flyr till Norge.

Add: Jaha - denna artikel dök upp idag i DN på samma tema. Som jag skrev ovan det blir inte fler jobb ur tomma intet. Det är en kamp om de få jobben som erbjuds på marknaden, och givetvis är det så att de bäst lämpade får dem. Staten skapar inga jobb inom industrin, man kanske kan hitta på jobb som inet behövs för sakens skull inom offentlig sektor, men då kan man ju lika gärna bara dela ut pengarna. Ooch inte lär det vara lågutbildade personer från MENA-länderna eller deras anhöriga som inte kan ett ord svenska som får de jobb som finns. 

Allt emedan svenska ungdomar efter sin utbildning flyr till Norge för att ta skitjobb. Det är arbetskraftslinjen.

Inga kommentarer: