tisdag 25 december 2012

Karl-Bertils rasistiska julafton


Jag retade mig under julaftonen på att man dammsugit Disneys tomteverkstad från scener som inte är PK. Man har klippt bort den lilla svarta roliga dockan som kommer ner till jultomten, och tagit bort en del av julklapparnas marsch in i säcken men några dockor som såg alltför ”judiska ut”. I detta land gäller det att PK-sanera in i minsta detalj, och inte ens våra traditioner är skonade från dessa dumheter.


Jag vill att de filmer jag såg som liten, ska vara som de var. Mina barn har sett dem och det är en del av jultraditionen. Letar man lite hittar man hur många saker som folk kan finna stötande som helst, filmerna man kör på julafton är klassiker som inte må ändras tycker jag, konservativ som jag är. Ok, man kan ha lite nya inslag men att ändra och ta bort scener från de klassiska delarna tycker jag är bara larvigt och rent PK. Jag frågar mig om det är så att det finns några allvarliga protester från personer med mörk hudfärg mot filmsekvensen, eller från judar som känt sig generaliserade och kränkta.

Men låt oss nu leta lite i de filmer man kör på julafton, och det är ju fullt av hur många saker man kan finna stötande som helst med saker kopplade till julen. Här några exempel:

Snövit och de sju dvärgarna – hela filmen är en ren förolämpning mot alla som är kortväxta. När julklapparna går in i tomtens säck finns en mycket generaliserande scen gällande kineser, som snedögda med koniska solskyddshattar.

Vidare i samma scen, en fet polis jagar en Charlie Chaplin med batong. Är detta en korrekt bild av polisen? Knappast, scenen borde klippas bort.

Alla måste ju tillstå att restaurangägaren i Lady och Lufsen är en grovt generaliserande bild av italienare.

Samma sak när det gäller Tjuren Ferdinand – massor med generaliserande och fördummande karaktärer om spanjorer.

Hela tomteverkstan är förresten ett klassiskt exempel på kvinnoförtryck. Det finns inte en enda ”Nissa”, utan bara manliga Nissar. Ska det vara bilden vi ger våra barn av en jämställd arbetsplats? Skrämmande ut jämställdhetssynpunkt helt enkel.

Och tomten är alltid manlig. Det är inte bra heller, det kan vara en transvestit som kallas ”hen” för att få någon ordning på den diskriminerade historien vi lär våra barn idag, och helt felaktigt.

Sedan spelar man ju låten "White Christmas" - det kan inte tolkas som något annat än ren rasism, och apartheid.

Den där larviga granen som många har borde åxå förbjudas rent generellt - tänk på alla som är allergiker!

För att inte tala om hur mycket elektricitet som kunde sparas, för miljöns skull givetvis, om man förbjöd all onödig jubelysning. Vanliga stearinljus borde även förbjudas eftersom alla vet att, i synnehet vid jultiden, de orsakar en massa bränder.

Vidare kan säkert en massa muslimer känna sig stötta över julskinkor frossandet av fläskkött och annat (haram). Samma religion  har ju förbud mot alkoholhaltiga drycker. Julen är ju ett stort skrämmande exempel på när sådana förtärs och i alltför stora mängder. Man borde alltså förbjuda förtäring av alkoholhaltiga drycker med respekt för landets muslimer, och om inte det räcker kan man anföra folkhälsoargument.

Sedan ger sig ju folk ut på vägarna för att "fira jul" tillsammans. Det är mitt i vinter, halt och det är samma sak varje år - en massa folk dör i helt onödiga olyckor. Om man helt enkelt förbjuder julen och julfirande skulle det rädda livet på en massa människor. 


Alltså; med bara lite PK-glasögon, borde vi egentligen ta bort hela Disneys del av julaftonen, till att börja med, sedan måste målet vara att förbjuda julen rent generellt. Jjulafton och julfirandet är ju bara ”töntiga saker” (enligt Mona Sahlin), eller kanske något ”barbariskt” enligt statsministern. 


Men nu kommer kopplingen till Karl-Bertil. Detta är ren nazistpropaganda. Och här kommer två bilder från hans segertåg hem genom staden, som jag klippt från filmen:



Ska det vara så att i Karl-Bertils segertåg hem genom staden, den tyska nazistflaggan kan accepteras, att visas för svenska barn som en symbol för seger och stöd från olika länder?

Svaret är nej, nej, och åter nej. Vilken bild ger detta våra barn? Vi förväntar oss att nästa år denna förhatliga symbol raderas från våra TV-apparater. Man kan ju plocka in en regnbågsfana, eller kanske en FN-flagga. Men hur i h-vete kan den svenska PK-eliten ha missat detta? Framgent förväntar vi oss alltså en hårdare censur av åsikter och den information vi små och dumma medborgare får oss till livs.

Säkert filar man redan idag på olika metoder för att censurera internet. Att kalla de som uttrycker sina åsikter för ”främlingsfientliga” eller ”nätmobben”, verkar ju inte fungera. 

Inga kommentarer: