fredag 11 januari 2013

Nätets parlament


Det här är en ganska intressant artikel jag läste som är en intervju med Lisa Bjurwald (LB). Den är smart upplagd, och visar med all tydlighet åt vilket håll man går med propagandan. Men det första man kan notera är givetvis att DN inte har varken kommentarer eller blogglänkningar påkopplade. Ett symptomatiskt drag för när propaganda tillhandahålls – ingen får säga emot, eller ens kommentera. I bästa fall är allt censurerat efter regler som ingen känner till utom media som märkligt nog har i princip samma regler överallt.

Så låt oss börja med rubriken, ”Det högerextrema näthatet”. Redan där blev det fel, trots bilden med den ensamma kvinnan (LB), vid datorn är drabbad. Man ska liksom tycka synd om henne, när hon ”hoppas kunna behålla engagemanget”. Snygg inledning!

LB verkar inte ha fattat ett dyft hur det fungerar på nätet. Den första delen av artikeln är en hopfogning av alla som har negativa åsikter om invandrings- och integrationspolitiken som en hög med anonyma högerextrema idioter, som uttrycker hat och lagvidrigheter. Det är nämligen så att, och vilket gäller sjuklöverns politiker och även LB att man inte kan skilja på politiska åsikter, och saker som inte är förenliga med svensk lag. Har man en åsikt som inte är politiskt korrekt är man en högerextremist, ska klumpas ihop med ”vit makt”-muppar, eller så är man rasist. Skriver man om det väljer man den mjukare linjen som heter ”främlingsfientlig”.

Javisst, finns det idioter på nätet. Välkommen på spelplanen! Senast igår blev jag kallad för förvirrad och idiot. Jag inbjöd personerna i fråga till debatt på nätet, men det blev knäpptyst. Det finns säkerligen högerextremister, pedofiler, våldtäktsmän, mördare och, och…internet är internet. Ett forum för fri och anonym kommunikation. Ett ”speakers corner” med miljarder deltagare och komplett anonymitet.

Samtidigt är det medborgarnas källa för informationsutbyte. Det är just demokrati. Information är inte top-down som har kännetecknat media de senaste 60-åren. Medborgarna tror inte längre det media skriver, man hittar information man publicerar det och siter som just Avpixlat är ett mycket bra komplement idag till det vanliga media döljer.

Internet är internet, och det sparkar i skrivandes stund undan fotfästat alla de klassiska informationskanalerna. Det handlar inte om näthat, förolämpningar eller rasism. Det handlar om informationsutbyte, något som tidigare har varit strikt kontrollerat och styrt. Internet sticker hål i den gamla ballongen. Välkommen till 2013 LB.


En mening i artikeln är bara bäst. Den lyder ”Och hur ska vi göra om demokratin hotas av krafter som använder sig av demokratin? När dessa grupper har parlamentarisk representation och sitter med och kontrollerar exempelvis Säkerhetspolisen?”. (Näst sista stycket).Visst är det underbart? Den parlamentariska representationen är alltså fel…eller? Hon törs ju inte säga SD, men det står ändå med all tydlighet. Eller vilka menar hon med ”parlamentarisk representation”? Hon menar alltså ”krafter” som inte borde få vara med i det demokratiska samhället. Det vore intressant att få en definition av vilka krafter det handlar om, eller rent generellt. Kanske är det ”krafter” som inte faller LB i smaken rent generellt, och att hon eller några andra ska bestämma vilka som ska få ingå i ett demokratiskt parlament.
Läs det som står i de kontrollerade tidningarna (helst pappersversionen), i stället för att bli trakasserad på nätet av rasister, främlingsfientliga, pedofiler, uppsökt av våldtäktsmän, och andra idioter. Det är inte bra för dig lille medborgare.



Men artikeln var intressant i alla fall. Den avslöjar en ny typ av propaganda, banande för en hård censur på internet, här iscensatt i intervjuform av en känd författare. Men javisst, i Iran, Kina, Nordkorea, och Kuba har man åxå censur av internet, så varför inte i Sverige? För din egen skull lille medborgare och för att du ska skyddas av näthat, rasism, antiislamism,och trakasserier.

Berlinmuren var förresten inget hinder för östtyska medborgare att fly till väst. Det var ett skydd mot den farliga västimperialismen. Märkligt bara att DDR byggde muren, hade så mycket minor, taggtråd och hinder samt sköt egna medborgare som försökte fly. Kan du svara på varför de egentligen försökte fly, och vilka likheter du ser med din artikel Lisa Bjurwald?

Tja, man är ju bara en i ”gatans parlament” eller den förhatliga”nätmobben”….

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra kommentarer till Bjurwalds tokerier i DN!

Dessutom blir man ju väldigt nyfiken på Staufen. Hur tar man sig dit om man inte kör bil? Det ligger väl inte så långt från Freiburg?

PerAlbin

Ulmerkotten sa...

Staufen ligger ca 10km söder om Freiburg, precis däe Munstertal börjar. Från Freiburg kan man ta lokaltåget (mot Basel) Hoppa av i Bad Krozingen och byta till Bähnle som går genom Stafen, och sedan vidare upp i Munstertal.30-45 minuters resa.

Så hur kommer man till Freiburg?
Med flyg och tåg finns det tre vägar.
1. Flyg till Frankfurt från Arlanda, sedan tåg till Freiburg.
2. Flyg Arlanda till Zurich, därefter tåg till Basel, och byte till lokaltåg norrut. Sedan hoppar man av i Bad Krozingen och byter till Bähnle.
3. Flyg Alanda till Köpenhamn. Sedan flyg till Euroairport i Basel. Gå ut på Franska sidan och ta buss till Freiburg.

Annars kan man ta tåg hela vägen ner til Freiburg, men det tar ju ett tag och det har jag inte provat.