söndag 6 januari 2013

Två drömmare kanske vaknar


 Två centerpartister har hittat nya väljargrupper har hamnat i syretältet. I desperation över att riskera att (c) hamnar under fyra procent i nästa riksdagsval måste man ju göra något. En gång i tiden hette man ju ”Bondeförbundet” men i avsaknad på bönder måste man ju appellera till nya väljargrupper. Så varför inte invandrarna? Vi kan alltså läsa detta på denna länk:

Sverige har i många decennier fört en human och generös flyktingpolitik som har haft en bred förankring hos stora delar av det svenska folket, vilket är positivt. Under många år och med varierande politiska majoriteter så har integrationspolitiken fungerat allt sämre och detta bekräftas av många undersökningar.
Det sociala och ekonomiska utanförskapet har kontinuerligt växt vilket bekräftas av allt högre arbetslöshets- och otrygghetssiffror i främst de utsatta områdena i närheten av storstäderna. Samhället har inte lyckats erbjuda de nya svenskarna arbete i takt med ökande flyktingmottagning vilket har medverkat till en växande känsla av utanförskap.”
Ok, vi tar det från början, och betar av argument för argument.
1. Javisst, Sverige har sedan decennier haft en alltför generös flyktingpolitik. Konsekvenserna av denna drabbas vi av idag och kostnaderna är enorma. Problemen likaså. Huruvida detta haft ”bred förankring” vet ingen av oss. Vi har nämligen representativ demokrati i detta land. Vad svenska folket tycker om invandringen vet varken Ni eller jag. När hade vi en folkomröstning om den förda invandringspolitiken? Men att den är rent utsagt rent vansinnig talar (sd):s stigande siffror sitt tydliga språk om.

2. Att integrationspolitiken är felaktig eller i det närmaste obefintlig behöver vi inte diskutera – det är ett rent faktum. Lagen om eget boende gör att de som kommer till detta land bosätter sig i närheten av de med samma/liknande bakgrund. På så vis motverkar denna lag integration och skapar autonoma områden, med s.k. ”stort utanförskap".

3. Ni inom sjuklövern verkar tro att arbeten skapas ur tomma intet. Det finns en viss mängd arbeten på arbetsmarknaden, och som situationen ser ut idag går det flera sökanden på varje utlyst tjänst. Att mot den bakgrunden tillåta att invandringen av personer från främmande kulturer, och ofta med låga kunskapsnivåer ökar, leder givetvis till ökande arbetslöshet, mer ”otrygghet” och andra problem. Även om det skulle röra sig om personer som kunde få ett arbete direkt, skulle det innebära att en annan person boende i landet skulle få gå arbetslös. Någon måste vara villig att betala för att ett arbete utförs för att det ska finnas ett arbete.

4. ”Samhället har inte lyckats erbjuda…”, skriver Ni. Samhället är alltså Sverige. I själva verket säger Ni att regeringen för en felaktig invandrings och integrationspolitik, och har förhoppningsvis insett att man inte kan ”hitta på” arbeten som inte behövs, för att kunna ”erbjuda” dem till ”de nya svenskarna”. För några dagar skrev SvD (länkom att antalet arbetslösa kommer att öka i år och att jobb kommer att försvinna inom industrin. Hur ansvarsfullt är det mot denna bakgrund att inte kraftigt begränsa invandringen, utan tillåta att den ökar samt att tillåta ”anhöriginvandring”?



Inga kommentarer: