onsdag 20 mars 2013

En orolig natt


Detta är dagens understatement, ”orolig natt i Rinkeby”, i DN. DN drog upp denna artikel, men den fick föga utrymme, och nu är den borta. Ungdomar hade alltså satt eld på bilar, byggt barrikader, och hotat skjuta poliser. Ett 15-tal polispatruller skickades till området.
Det är ju bara en liten skitnyhet som försvinner i bruset och dyker upp i DN några timmar. Ingen journalist vågar ta bladet från munnen och ifrågasätta vad man håller på med. Som det ska vara kanske, och vardagsmat med berikning.

Eller kanske är det synd om alla ungdomar som i brist på andra aktiviteter, trots mångmiljonsatsningar, typ ”Järvalyftet”, och socioekonomiskt stöd?

Men vi snackar om 15 polispatruller, barrikader och uppeldade bilar. Vem kan kalla detta för annat är regelrätta kravaller? Så visst var natten lite ”orolig”, dagens understatement.
Samtidigt kräver nu snart alla Billströms avgång för att han råkade säga att det var inga medelålders blonda och blåögda som gömmer ”papperslösa”, alltså illegala immigranter. Bara att andas, eller tänka att den totalt katastrofala invandringspolitiken som uppenbarligen förs är fel, leder till offentlig garrottering i media. OK, jag gillar inte Billström, men nu börjar det bli riktigt larvigt.

Men kära media; hur förklarar ni ”oroligheterna” i Rinkeby? Stackars barn, integrationsproblem, för lite satsningar eller vad? Vi snackar barrikader och 15 polispatruller här…och sannolikt inte för sista gången.

Inga kommentarer: