söndag 31 mars 2013

Svammel i massor


Missa inte denna artikel, det är ett rent mästerstycke i ordbajseri. Den innehåller inget konkret utan bara en massa svammel och visioner. Två moderater firar jättelika triumfer.

Jag kan inte låta bli att citera artikeln, (sorry): ”Det finns många anledningar till att vi öppnat upp för behovsstyrd arbetskraftsinvandring. En var att vi ville se fler vägar in till Sverige för den som vill komma och arbeta och göra rätt för sig. En annan var att vi ville rusta Sverige inför den kommande arbetskraftsbristen.
Min kommentar är; vi har runt 9% arbetslöshet och 23% ungdomsarbetslöshet. Snacka om arbetskraftsbrist är en ren lögn. Svenska ungdomar flyr utomlands för att hitta arbete. Arbeten skapas inte ur tomma intet eller tillgången på totalt outbildade människor från vilt främmande arabländer.

Som lök på taxen efter allt ordbajsande slutar man på detta sätt: ”Vi väljer i stället att se öppenhet gentemot vår omvärld som en självklarhet och som en del i lösningen på vår nuvarande och kommande arbetskraftsbrist. Vår vision är klar – att hålla dörren öppen för den som vill komma och bidra med arbete till framtidens Sverige – och att se till att vi har ett regelverk som ger en bra grund och lika villkor för det.”
Vem i h-vete tror de att de lurar? Det är ett rent faktum att invandrare från Somalia, Irak, Afghanistan inte är kända för sin högteknologi, och vi har ingen arbetskraftsbrist. 
 Ej heller behov av deras ”anhöriginvandrare” som regeringen kohandlat med MP om. Det handlar om att få en bättre levnadsstandard, inget annat. Du är fetlurad om du går på detta skitsnack, så enkelt är det.
Grattis "Nya moderaterna" är man ett totalt pucko - kan man ju 2014 rösta på er.

1 kommentar:

Anonym sa...

Läste artikeln tidigare i SvD och undrar hur länge dessa "författare" sög på följande formulering innan den sattes på pränt:

"...för den som vill komma och arbeta och göra rätt för sig"

De är lika verklighetsfrånvänt som centerns Annie Lööf, när hon i en debatt i Agenda med Åkesson säger efter ett inslag om problemen med den stora somaliska invandringen till Borlänge:

"Väldigt många av dom här människorna vill komma hit och betala skatt....."

Alla som tror att det är det svenska skattetrycket som lockar alla dessa somalier till Sverige räcker upp en hand. Antagligen lika troligt som att det är det svenska klimatet som attraherar afrikaner hit.

Är det månne även denna önskan att göra rätt för sig som sedan ligger till grund för det faktum att det bara är någon procent som själv försörjer sina anhöriga som sedan skall förenas på svensk mark?

Eller beror deras positiva inställning till våra höga skatter snarast på en vetskap om att de kan leva gott på våra inbetalda skatter i Sverige bara de får in en fot här i landet?