onsdag 24 april 2013

Vad är felen men fakta, nutid och logik?


En herre vid namn Josef Edebol, slaktar det idiotiska ordet ”islamofobi”, med all rätt på denna länk. Givetvis ganska försiktigt, annars hade SvD aldrig publicerat något. Ordet är givetvis larvig nysvenska och så fel ett ord kan bli. Har man en fobi, innebär det att man är onödigt rädd för, eller överreagerar mot något som kanske inte är farligt. Det är kanske inget vad jag skulle kalla för sjukdom, men det rör sig om en obefogad rädsla för något.

Men då frågar man sig vad som är överreaktion eller obefogat när det gäller islam?

Grundproblemet är att eftersom man kallar islam för en religion, har man tydligen vaccinerat sig mot alla logiska argument, hänvisar till en 1400 år gammal skrift och dessutom hänvisar till imamer eller ännu mer lärda. Då inträder även en märklig paradox – när en lärd imam eller överkucku inom islam kommer med rena dumheter (och det finns hur många exempel som helst), backar personerna lite och menar att det är imamens eller överkuckuns tolkning. Sedan tar man givetvis avstånd från de som avsiktligt mördar oskyldig civilbefolkning, trots att det står i klartext i koranen att det är hedervärt att utföra sådana dåd (se bloggen för några dagar sedan). Gäller koranen eller inte som muslimernas lagbok? Om så är fallet är det bara att förbjuda den rakt av. Eller rättare sagt; den borde förbjudas ändå eftersom den uppmanar till mord.
Ovanpå allt detta har vi för det första rena fakta; kvinnor ska förtryckas och män är mer värda. Kvinnor ska klä sig som männen bestämmer, ofta t.o.m. så att de ser ut som vandrande sopsäckar. Kvinnor ska inte ta i hand, ska vara åtskilda från män vid dans, gymnastik och andra sportsliga saker ska män och kvinnor vara åtskilda vilket även gäller simning i skolor och gymnastikundervisning.

Sedan var det synen på HBT-personer och de straff som koranen och imamer förespråkar. De går alltså helt emot utvecklingen och vad som gäller enligt lagen i moderna västländer.
Men det är inte nog med det. Varför i helsike kan man inte äta griskött? Någon miljard människor gör det säkert dagligen. OK, på 600-talet var det ofta trikiner i fläskkött, vilket kanske föranledde skrivningen, men det är klart att om man tror att inget utvecklats sedan 600-talet kan man ju hänvisa till en ”religion”, och få ”spelet” om en kebab råkat innehålla fläskkött.

Som lök på taxen har vi halalslakt. Uppenbart djurplågeri, i synnerhet när det gäller större djur som djurrättsaktivister och även myndigheterna bara blundar för. Av de kycklingfiléer jag hittar i frysdiskarna är minst 80% försedda med en liten arabisk gubbe och text som innebär att djuret blivit halalslaktat. Jag köper dock inget halalslaktat eftersom det uppenbarligen är rent djurplågeri. Sök på tuben på "halal", så kan du se hur det går till.

Ett antal fler direkt knasigheter kopplade till islam och som inte hör hemma i Sverige 2013 dyker upp i mitt huvud, som Viks, Fuad Shangole, Bali, WTC m.m., men det kan anstå. Men snart kommer det böneutrop, från en minaret nära dig…

Så visst, kalla mig för ”islamofob”. Jag tar det som rent smicker även om ordet är nysvenska. Kanske får jag då smickra de smickrande med ”realistofob”, ”sanningofob”, ”nutidofob” eller ”korankramare”, eller varför inte PK-idioter? För det är ju oftast vad det handlar om…

Som vanligt; SvD har ren censur påkopplad sedan några år till denna blogg, så länken hit kommer inte visas på SvD.

2 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Verkar som om din blogg är flaggad på Facebook eftersom när jag länkade blev tvungen att skriva in en säkerhetskod först. Har inte hänt innan. Vet inte hur många andra bloggar som också drabbats. Det hände när jag länkade från Vår stund i Sverige också. Verkar som om censuren går in i en ny fas just nu. I kongressen röstade dom om CISPA 2 så sent som i förra veckan.

Ulmerkotten sa...

Internet är ett direkt hot mot den "top-down"- information som är regeln för propaganda. Så varför är jag inte förvånad?
Kanske för att min blogg varit fetbannad av SvD sedan år...man länkar inte hit även om jag kommenterar valet av NN som Fjuppelbys nye tränare för daminnebandylaget.

Tack för informationen dock!