söndag 30 november 2014

Facit av EU-medlemsskapet

Hittade en skrämmande artikel på Avpixlat om de tiggande zigenarna från Rumänien. Man ska ju tycka så hemskt synd om dem om man är PK. Man kan läsa att man i Lunds kommun både ska fixa ett härbärge åt den samt hjälpa dem till en totalkostnad av 1.4 miljoner (länk). Samtidigt höjs röster för att man ska hjälpa dem redan i Rumänien för att de inte ska komma hit och tigga.
Visst är det lite märkligt? Vi har alltså svenska hemlösa som idag trängs undan av de zigenska tiggarna som rest hit, inte ett ljud hörs om att hjälpa dem, utan resurser ska satsas på de som rest hit för att enbart tigga. Här snackas inte om att betalas för att lösa svenska hemlösas problem medan de hitresta zigenarna ska man tycka synd om och fixa härbärgen till. I Uppsala vill jag till och med minnas att man förra vintern fixade boende åt dessa eftersom de hade barn med sig. Meddelandet är ju solklart – ta med er barn så fixar vi gratis bostad. Så i Sydsvenskan kan man läsa om ”de stora vinnarna”, och kallar dem på PK-nysvenska för ”EU-migranter”. Likaså här är meddelandet solklart; gratis bostäder till de som kommer till Lund för att tigga. Med just sådana åtgärder och att ge pengar till dessa tiggare blir Sverige just en magnet för alla tiggare i hela Europa och hela världen. Det finns givetvis en massa länder med tiggare, och fortsätter man med att ge dem pengar, bostäder och underlätta deras försörjning kommer det att komma hit en strid ström med alla tiggare från i synnerhet hela EU.


Förutom att vi är en mycket stor nettobetalare till EU har vi alltså fått detta problem på halsen som snart kan ses i vartenda gathörn i alla våra städer.
 
Men kan vi då inte förhindra att de kommer hit genom att lösa deras problem i deras hemländer? Ärligt talat, varför skulle vi det? Om någon bor i Rumänien och tigger eller svälter ihjäl där, är det vårt problem och inte de styrandes i Rumänien? Eller ska vi starta en ambulerande socialbyrå för hela Europa finansierad av svenska skattebetalare? Eller ska vi muta oss ur situationen genom att ge rumänska myndigheter pengar för att de ska se till att tiggarna inte kommer hit, alltså pengar som rumänska myndigheter ska (i alla fall delvis), se till att zigenarna i Rumänien får ett drägligt liv?

Det finns helt enkelt ingen patentlösning på problemet. Eller rättare sagt finns det en drastisk sådan; plocka in alla som tigger och inte är svenska medborgare, sätta dem på bussar till Bryssel och dumpa dem utanför EU-parlamentet. Sedan kan ju EU-parlamentarikerna med sina skyhöga löner ge pengar till deras försörjning, eller finansiera att de kommer tillbaka till Rumänien om det inte passar med att hela Bryssel blir översållat av tiggare.

Som svensk kan jag bara dra slutsatsen att EU är en stor blåsning. Massor med miljarder till EU och vi får knappt något tillbaka. En massa idiotiska beslut som gäller hela EU, och vårt högsta beslutande instans, riksdagen, ska följa EU-direktiv och blir därigenom handlingsförlamat. Man kommer så långt från demokrati man kan. Av någon idiotisk anledning tar vi emot den största delen riktiga flyktingar i hela EU, ovanpå detta har vi snart runt 100.000 s.k. flyktingar som smugglar sig hit enbart för att få en bättre levnadsstandard. Detta för att hela sjuklövern är lika naiva som de som ger pengar till de zigenska tiggarna på gatan.

Som sagt, baserat på åren av medlemskap i EU. Vi har bara förlorat på det ekonomiskt och på många andra sätt. Det finns ingen som helst försvarbar anledning att vara med i EU längre. Eller vill någon komma med lite klassiskt svammel om att ”vi är med och påverkar”?
 


fredag 28 november 2014

Vaddå lekstuga?

Snart kommer det vanliga tugget när regeringar är i krissituationer; ”Ta ett ansvar för Sverige i det politiska läge som råder.”, ”Vi måste ha en handlindskraftig och stabil situation.”, och en hel del annat som är standard när minoritetsregeringar försöker få igenom sin politik genom bräckliga majoriteter i riksdagen. Löfvén fiskar säkert efter att splittra Alliansen hos FP och C. Hur mycket stöd han får är dock en öppen fråga. Saken är även den att moderaterna står utan partiledare, kanske vill FP eller C få en del av makten och påverka genom att spränga Alliansen. Samtidigt vet man att om man går över till det motsatta blocket är Alliansen dödförklarad. Sedan har vi givetvis problemet med SD. SD är idag en reell maktfaktor att räkna med, och kanske blir det Alliansens skarprättare, såväl som den sittande regeringens. Men jag hyser ingen sorg över politiska konstellationers flummerier i riksdagen, jag vill se mer demokrati och mindre demokratiskt taktikspel i riksdagen. Jag tillhör anhängarna av just ren demokrati och folkomröstningar och bindande sådana.
Givetvis är det så att man inte kan folkomrösta i varenda fråga som kommer upp i riksdagen, men politikerna idag tror att det är något form av spelforum med mandaten i riksdagen för att sedan få maximalt inflytande och få vandra i maktens korridorer.
Låt oss ta miljöpartiet som exempel. De är inget annat än halvt vänsterextrema miljöflummare som bara för att Löfvén ska kunna kalla sig statsminister har fått ministerposter. Vänsterpartisterna törs man inte släppa in på samma sätt eftersom man ändå kallt räknar med deras röster i riksdagen. Miljöpartisterna hade ovanpå detta en ohelig allians med den tidigare regeringen bara för att kunna blockera ut SD.
Det känns på två sätt väldigt beklämmande att bo i landet Sverige; det första är för att man inte respekterar eller använder sig av demokrati. I varje fråga av allmänt intresse borde medborgarna få rösta. Det är just demokrati och fungerar utmärkt i Schweiz, både på lokal nivå och i hela landet. Dagens system är uppbyggt på representanter för de olika partierna men det är uppenbart att detta inte fungerar.
För det andra är det beklämmande att se hur man på olika sätt försöker blockera politiska åsikter och SD genom att spela med de kort man har. Slutsatsen är alltså att man kastar sina åsikter, sin politik, sina värdegrunder, och vad man nu står för bara för att blockera ett folkvalt partis inflytande. Detta är inget annat än ren maktprostitution.
 
Men igår kom ju SD med en utsträckt hand till regeringen. För att rösta med regeringen på tisdag ville SD ha konkreta löften om hur mycket man avser kapa ner invandringen för att stödja regeringens politik på tisdag. Jag tycker det var skitkul. Alla fattar väl att även om Löfvén skulle nappa, kommer han aldrig få med sig MP och V. Man ska även beakta att detta kommer just före helgen och Löfvén har ingen som helst tid på sig. Om han för att få vara statsminister överväger detta, hamnar han omedelbart i en stor konflikt med MP och V, som tycker att Sverige ska vara hela väldens socialkontor med oändliga resurser.
Alltså var det bara ett utspel av SD för galleriet. Rätt kul faktiskt.
Men det blir spännande på tisdag. Om Löfvén lyckats med att få med sig C och FP, sannolikt under uppmålande av SD som store satan själv, kommer vi få höra en massa floskler om ansvarstagande, prekär politisk situation, ansvar för Sverige, att riksdagen inte är en lekstuga, politisk stabilitet med mera.
Lekstuga? Det kanske man kan kalla det men det är ju Löfvén som just gör riksdagen till en lekstuga, inte SD.
 
 

måndag 24 november 2014

En bild säger mer än 1000 ord

I DN hittar man att en tjej publicerat ett ”skolfoto” där bara ljushåriga och blåögda fick vara med och alltså skickade Jimmie tillbaka resten som det står på en skylt i bilden. Nästa notering i denna historia är att den skapat en massa snack på FB och på internet. I artikeln kan man läsa ” Då kom trollen. SD-anhängare, mörkermänniskor och särskrivare. De tog sig till och med in i mitt kommentarsfält och kräktes. Tänkte radera eländet, men lät det vara. Som ett bevis på varför min dotters bild behövs.”. Men varför är detta intressant? Svaret är att det bevisar hur effektiv propaganda är. Tjejen som publicerade bilden tror att SD är rasister och även hennes far. Alla som inte är etniskt svenskar får alltså inte vara med på klasskortet är slutsatsen. Huruvida de skickats ”hem” till sina hemländer, eller bara hem till sina familjer är ju en öppen fråga.
Men tjejen och hennes far är inte ensamma, man tror att SD har en dold agenda som är rent rasistisk. Detta som en direkt följd av den propaganda man effektivt bedrivit i media i runt 10 år. Att det är rent felaktigt kan man inte ifrågasätta och visar just hur effektiv propaganda, sannolikt härstammande från vad man lärde sig av DDR fungerar.
Låt oss vända på problemet. Vi tar samma bild med texten på skylten ”Sjöstedt avrättade resten”, och några få elever kvar som inte var kommunister. Kan någon förneka att Stalin och Mao avrättat 10-tals miljoner människor? Eller kanske att Kim Il Sung, Jong-il, eller Jong –Un, har en ren förhatlig regim där man röjer meningsmotståndare ur vägen? Vidrigt eller hur? Men att klistra helt felaktiga saker på Jimmie Åkesson publiceras på förstasidan i DN. Åkesson och hela SD har inga som helst rasistiska kopplingar. De inom SD som tror att så är fallet ska omedelbart söka sig till något annat parti. Jag är nu ingen talesperson för SD, men det handlar helt enkelt om invandringspolitik, inte om rasism eller att SD skulle vilja skicka ”hem” alla som inte är svenska. De som tror detta är helt enkelt offer för ren propaganda, och uppenbarligen de som gjorde bilden och DN som gjorde den till en riksnyhet.
SD:s politik har alltså inga som helst rasistiska aspekter eller dolda agendor. Det handlar helt enkelt om migrationspolitik, och vad som är bäst för Sverige.

Det finns två huvudaspekteter på detta: För det första är minst 90% av de som själva kommer till detta land inte flyktingar. Det är inte konstigt alls; desperata flyktingar kan rimligtvis inte komma till vårt lilla land i norr om de själva inte valt och betalat runt 100.000 kr för att bli smugglade just hit. Per se, är de alltså inte flyktingar. De har betalat för att bli smugglade till just Sverige eftersom vi har den mest naiva migrationspolitiken i hela världen.
Den andra aspekten är behovet av dessa s.k. flyktingar, vilket kanske skulle legalisera vad man håller på med. Vi kan höra våra politiker snacka om berikning, samt att vården skulle rasa ihop om det inte vore för de invandare som idag jobbar inom landstingen. Det är sannolikt hel sant, men det har även lett till rena lönedumpningar och arbetslöshet. Vad är det för konstigt med att en del av de invandrare som kommit hit har arbeten, och att dessa arbeten behövs?

Ovanpå detta har vi även alla problem ingen kan förneka, gängkriminalitet, skottlossningar, bilbränder, sexualbrott och mycket annat som man tappert försöker dölja eller prata bort. Att dessa saker är direkt relaterade till att man tagit in för många invandrare, tillåtit ren segregation och därmed skapat dessa problem står utom allt tvivel.
Jag kanske skulle ta upp problematiken med islam…nix inte i detta inlägg, men även detta givetvis ett rent invandringsproblem. Tvehågset törs man inte ens peta på frågan om de som åker tillbaka till de länder de flytt från ska vara svenska medborgare eller inte. Huvudet i sanden.
Men lögnen är ett rent faktum i bilden. Jimmie skickar inte ”hem” några, Jimmie är inte rasist. Jimmie tar emot flyktingar som just är flyktingar vilket är kanske 5% av de som kommer till detta land och söker asyl, ovanpå detta en mindre mängd ”kvotflyktiangar”.
Samtidigt är han inte lurad av media, och skickar tillbaka runt 95% av de lycksökare som kommer till detta land varje år för att få en bättre levnadsstandard. Ovanpå detta, är det ett rent faktum att vi har enorma problem och kostnader orsakade av den flyktingpolitik som förts och förs. Helt utan rasistiska förtecken men problemen och kostnaderna har vi, det kan ingen förneka.

lördag 22 november 2014

HIV - som en lättare förkylning?

Snart kan det vara lagligt att ha sex utan att berätta om hiv-infektion. Åtminstone om regeringen får som den vill.” . Vidare;” En majoritet i riksdagen är för ett slopande av informationsplikten vid sex för hiv-positiva. Regeringen vill ta bort tvånget på att berätta för sexualpartners och Vänsterpartiet (V) och Folkpartiet (FP) stöder förslaget. En utredning av smittskyddslagen kan därför väntas under mandatperioden.” Länk till ETC.
Vad är detta för komplett vansinne? Vi pratar alltså om en sjukdom som leder till döden om den är obehandlad. Den som tar bromsmediciner, resten av livet (förutsätter jag), klarar dig dock.
Vidare är det en huvudsakligen sexuellt överförd sjukdom och WHO skriver (
länk) , som största riskfaktor “having unprotected anal or vaginal sex”.
Vi hamnar alltså med detta vansinnesförslag med en paradoxal lagstiftning där det är ok att ha sex men vem man vill, hur ofta man vill och oskyddat om man har HIV, emedan man inte får ha det om man har någon annan könssjukdom som är fullt botbar med medicinering. Eller ska man ta bort ”tvånget” att berätta för sexualpartners när det gäller alla könssjukdomar?
Man säger dock i ETC:s artikel att …den som har en väl fungerande hiv-behandling har en nästintill obefintlig smittorisk.”. Detta är en medicinsk sanning, och jag tror det inte finns någon som vet hur kortlivade sådana brukar vara. Vidare har vi ju två begreppsdefinitioner; för det första – vad är en fungerande hiv-behandling? Exakt hur är den definierad idag, och hur kommer den vara definierad i framtiden? För det andra; vilka garantier ställs en person som har sex med en HIV-positiv att denne följt den föreskrivna medicineringen?
Man kan vidare notera två saker; för det första att det inte finns någon relevant statistik att tillgå när det gäller brott/sexualbrott och utlandsfödda. Den senaste (och kanske sista), publikationen från BRÅ är sådär sju år gammal och visade på en överrepresentation på 3.5, alltså 350%, när det gällde just sexualbrott och utlandsfödda. För det andra har man generellt skrivit ner straffsatserna vid våldtäkt och höjt bevisbördan. Bara runt 10% av de fall som kommer upp i domstolar leder till fällande dom och skadestånden är ett rent skämt. Det politiska meddelandet är därmed solklart – våldtagna kvinnor göre sig ej besvär.
Vi har den senaste tiden, och kommer med nuvarande regering ha en stor invandring. En stor del av dessa invandrare kommer från Afrika. På UNICEF:s hemsida kan man läsa: At an estimated 26.0 per cent, Swaziland has the highest HIV prevalence rate in the world, followed by Botswana (23.4 per cent) and Lesotho (23.3 per cent). With 5.6 million people living with HIV (17.3 per cent), South Africa is home to the world’s largest epidemic.”“Sub-Saharan Africa is the most affected region, with 24.7 [23.4–26.2] million people living with HIV in 2013. Also sub-Saharan Africa accounts for almost 70% of the global total of new HIV infections.” Som första riskfaktor nämner man “having unprotected anal or vaginal sex”.
Nåja, man kan ju alltid ge bort HIV-test i julklapp (länk). Eller varför inte köpa ett för eget bruk? Men egentligen, är inte HIV en liten skitsak? Du kommer ju inte ens behöva tala om för någon att du är HIV-positiv, så varför testa dig? Det är väl som en mindre förkylning, eller?

torsdag 20 november 2014

Research- och grävargruppen borde fängslas

"Researchgruppen" har alltså gjort vad jag betecknar som grovt olaga dataintrång. Man har avsiktligen och i massor med fall kopplat personers nätidentiteter med deras e-mailadresser. Detta är inget annat än ren hacking och berör alltså massor med personer. Sådan verksamhet som jag ser det är rent straffbar och ska kallas för grovt dataintrång, då det görs av rent politiska syften och vidare när det gäller så många personer.
Uppgifterna man baserat på detta dataintrång har man sedan fört vidare eller sålt till Expressen, som ägnade sig åt två direkt olagliga saker samt vad som kan betraktas som rent vedervärdig pressestetik.
Det olagliga bestod i att man utan personers vetskap filmade dem och i deras hem. Detta är direkt olagligt. Vidare publicerade man dessa filmer på internet, helt utan personernas medgivande. Vidare ägnade man sig åt rent förtal, eftersom man inte citerade det personerna skrivit utan förvanskade texter och ord och ryckte ur dem i deras sammanhang. Det är inget annat i min rättsbok annat än lögn och förtal. När man sedan gör det i, och för en dagstidning som läses över hela landet är saken ännu allvarligare, då syftet var antingen rent politiskt eller för att tidningen skulle sälja så många exemplar som möjligt ägnar man sig alltså åt vad jag kallar för direkt politisk eller ekonomisk prostitution.

Ovanpå detta, och som Expressen själva stipulerar i sina pressetiska reglar, ska man ge de man på detta sätt avslöjar eller ”hänger ut” möjlighet till genmäle eller att försvara sig. Detta hände inte, utan som den vedervärdiga skandalblaska jag anser Expressen är, publicerades allt ovanstående så fort man kunde.
Nu har alltså Researchgruppen blivit nominerade till Stora journalistpriset. Min åsikt är att de borde nomineras till ”Lilla fängelsecellen” av juridiska myndigheter för vad jag anser var direkt olagligt.

Men man kan (givetvis under SVT-kultur, ett typiskt PK-media du lille medborgare ska betala för), läsa att My Vingren (Researchgruppen), säger (
länk) ”Faktum är att i den granskning som vi är nominerade för, har vi granskat alla valbara politiker som ställde upp i samtliga landsting, riksdag och kommunalval, oavsett parti.”
Detta är en ren lögn- det är ett rent faktum.
Slutligen ska vi ställa oss frågan vilka som betalar för Researchgruppens verksamhet, och varför deras verksamhet inte beivras av åklagare. Min åsikt är att de sedan länge borde få titta ut genom ett fönster med galler. De och Expressens ”grävargrupp” har inte bara gjort sig skyldiga till direkta olagligheter. Det allvarligaste är att de är ett hot mot det demokratiska systemet, och den grundlagsskyddade yttrandefriheten.

måndag 17 november 2014

En framtid i politisk turbulens

Det går inte längre för sjuklöverns politiker att stoppa huvudet i sanden. Man behöver knappast vara ett orakel för att fatta att Löfvén och hans ministrar fiskar vilt inom Alliansen för att kunna få igenom sin budgetproposition. Huvudkandidaterna är ju folkpartiet och centern, båda med ett förflutet om kohandel, blocköverskridande överenskommelser och amöbapolitik. Löfvén kan ju inte vifta med någon form av maktpositioner längre, så vad han säkert kör med är att gå dessa partier till mötes i deras hjärtefrågor – landsbygden för centerpartiet och skolfrågor när det gäller folkpartiet.
Men då uppstår problemet att man egentligen spräcker Alliansen, och frågan om vad Alliansen egentligen har att förlora om regeringen faller? Det är en mycket svår fråga. Om Alliansen står enad kanske väljarna ser det som att Socialdemokraterna misslyckades, och med miljöpartister i ministerpositioner är det ohållbart. Vidare är säkert vänsterpartisterna lite sura, varför fick miljöpartisterna ministerposter men inga kommunister? Men vänsterpartiet är små och kommer alltid rösta med alla typer av vänsterregeringar, så har det alltid varit. Stödparti helt enkelt.
 
Under flera år har man nu även målat upp SD-spöket och det kanske blir ett argument för Björklund och Lööf att komma med, gärna i kombination med ”ta ansvar för den uppkomna politiska situationen”, ”ansvar för landet”, ”kunna skapa en riksdagsmajoritet för landets framtid” och liknande svammel.
 
Så spelplanen ligger öppen. Lyckas Löfvén få med sig både centerpartiet och folkpartiet har han en majoritet, och kohandeln kan börja. Alliansen är glömd och när smärtgränsen är nådd, blir det regeringskris. Men lyckas inte Löfvén med detta och budgetpropositionen faller är det lika bra att utlysa nyval.
Slutligen kan man egentligen inte säga med säkerhet vad som kommer hända. Kanske Löfvén får igenom budgetpropositionen. Men om han sedan blir nedröstad i ett antal propositionerär han rökt. Vi ska dessutom komma ihåg att invandringspolitiken har en smärtgräns, som enligt sjuklövern inte finns. För min del har vi passerat den för länge sedan och på många olika sätt. Vi kan inte vara världens lilla socialbyrå för människor som inte är flyktingar utan bara ute efter en bättre levnadsstandard och på våra skattepengars bekostnad.
Så Löfvén; var går gränsen? Runt 100.000, år 2015. 130.000, år 2016, 150.000…för du är väl inte ”främlingsfientlig”? Kravaller, skottlossningar, hedermord, våldtäkter, "svenska" jihadkrigare, berikningsområden, eldfängda bilar,  gängkriminalitet  o.s.v. är ju bara mindre och berikande integrationsproblem som man löser med den outtömliga skattkistan, eller?

söndag 16 november 2014

I den anitidemokratiska ankdammen

Det är tydligen något egenvärde i att försöka blockera SD från allt politiskt inflytande. I stället för att ta debatter öser man rena felaktigheter över SD och försöker hitta demokratiska kryphål för att blockera SD:s politiker att utöva sina demokratiska mandat. Ett exempel från Upsala Nya Tidning nedan, där socialdemokraterna i Håbo desperat försöker hitta samarbeten över blockgränserna enbart i syftet att blockera SD.
 
Kanske är jag naiv. Jag trodde att de olika partierna hade olika ideologier de stod för och vad man skulle rösta på. Kommunisterna står just för kommunism, socialdemokraterna för en kommunism light. Folkpartisterna för de som inte vet vad de ska rösta på men ändå känner sig manade till valurnan. KD för klassiska kristna värderingar, centerpartiet för miljö och landsbrukspolitik, miljöpartiet för miljöflummeri och visionsdrömmande. Moderaterna var ju gamla högerpartiet, men det är nu ”nya moderaterna” och den politik man bedrivit de senaste åren är allt annat än den Bohman stod för. Moderaternas kärnväljare är helt enkelt blåsta.
 
Vi har alltså en stor turbulens. Men då är det lite intressant att se socialdemokraterna i Håbo kommun fiska vilt efter samarbetspartners enbart för att på alla upptänkliga sätt blockera SD. Det kan man läsa på denna länk.

Meddelandet är egentligen ganska simpelt; vi struntar i vilket parti du är nominerad för, men vi vill att du röstar mot SD i alla motioner som de lägger. Kasta dina politiska fundament och din ideologi åt sidan, de viktiga är att på alla sätt blockera SD.
Politisk prostitution. Man överger alltså sina frågor man blivit vald för att driva, och orerade om i valrörelsen. Man fiskar vilt efter majoriteter och på så sätt ska man förneka det demokratiska mandat väljarna givit SD.

Det är inte längre demokrati, utan ett rent antidemokratiskt skådespel.
”Hjälp oss att utestänga SD”? Visst, har man inte fattat vad demokrati är eller hur demokrati fungerar, låter det ju bra. Man har en egen politik man offrar på altaret för att stänga ute SD från allt inflytande. Att det de facto finns en stor mängd medborgare som röstat på SD ska tystas. Demokrati?
Detta är ett typexempel på en naiv politiker som inte har en aning om ordet demokrati. När var det senast man i Håbo hade en folkomröstning om någon lokal fråga? Vad betyder ordet demokrati?

torsdag 13 november 2014

Lite om EU-oraklet

En gång i tiden lyckades Margaret Thatcher förhandla sig till någon form av rabatt till medlemsavgiften i EU, vilket gör att britterna inte betalar lika mycket som andra EU-stater. Jag kommer inte riktigt ihåg anledningen, men vill minnas att den var baserad på att man i England inte har så mycket odlingsbar mark i förhållande till folkmängden. Alltså debiteras beloppet som saknas till övriga EU-stater av någon idiotisk anledning. På denna länk motsätter sig britterna att de ska betala mer till EU. Det finns ju liksom ingen möjlighet att minska EU:s budget generellt, märkligt nog.
Men jag grunnar mest på varför vi är med i EU. Det har ju gått några år nu, och man kan ju börja dra vissa slutsatser av de gångna åren som medlem i EU. Vi har och är alltså en nettobetalare i EU.- I den kommande budgeten för alla partier står att man räknar med att betala runt 30 miljarder nästa år till EU. Det kan sättas i relation till att det svenska anorektiska s.k. Försvaret kostar knappt 40 miljarder.
Men om vi tittar i backspegeln; har vi påverkat något inom EU, vad har vi fått igenom? Kanske några rena struntsaker emedan vi drabbats av diverse dumheter. All vet ju att om ”det är ett EU-beslut”, är det ingen idé att anföra logik eller vad som borde gälla i detta land. EU är det stora oraklet som aldrig får ifrågasättas. Svenska lagar kommer på undantag mot beslut inom EU utan att svenskarnas demokratiskt fattade beslut är vatten värda. I stället för att vara herrar i vårt eget land gäller oraklets beslut.
Så jag funderar lite på vilka fördelar vi nu har för att ha lyssnat till och nu lyssnar till oraklet. Tyvärr hittar jag inte några, och om vi dessutom sätter det i proportion till vad vi betalar till oraklet är detta rent vansinne. När jag bodde i Tyskland var det praktiskt med Euro över hela Europa, samma valuta överallt och man kunde enkelt jämföra priser hade inte botten på väskan fylld av massa småmynt man inte bekymrade sig om värdet på. Men om man inte reser en massa är det ju ointressant, och dessutom är Sverige inte med i EU:s valutaunion, även om man knutit SEK mot Euro.
 
Men vad är då negativt förutom en årlig kostnad som är horribel och försvinner i oraklets svarta hål? Vi har kvar Systembolaget och sanslösa spritskatter, vi har idiotregler när det gäller glödlampor, vi har tiggare i varje stad som heter ”EU-migranter”, vi har överbetalda politiker som sitter i EU-parlamentet, vi har skickat hela befolkningsregistret till USA efter EU beslut, vi har…massor med saker som EU beslutat som vi bara måste följa och vårt demokratiska system med de fel och brister det har är snart inte vatten värt. Ärligt talat; jag ser inte en enda fördel med att vara med i EU. Kanske det finns några få efter letande med ljus och lykta, men för mig kan jag nog vara utan dem.
Jag minns moderater som när vi gick med i EU lovordade att ”vi kan vara med och påverka”. Kanske de har vaknat ur sin flummiga vision, till en årlig kostnad för svenska skattebetalare på sådär 30 miljarder. Sverige är och förblir ett litet pluttland i norra Europa, helt utan reellt inflytande i EU. Men tror du politikerna kommer krypa till korset? Det tror inte jag, ty de tror fortfarande på oraklet.

onsdag 12 november 2014

Mitt förtroende dalar för varje år

Ytterligare ett propagandaexempel. För några år sedan presenterade BRÅ en utredning som visade att överrepresentationen när det gällde sexualbrott var 3.5 när det gäller utrikes födda. Givetvis en skrämmande siffra redan då. Sedan dess har det inte kommit någon sådan statistik från BRÅ märkligt nog. Men det ligger helt i linje med det sista stycket i Lilla Saltsjöbadsavtalet, i vilket man kan läsa: ”Att under en tidsperiod av fem år systematiskt nedtona de negativa effekter som utpekande av speciell rastillhörighet vid brottslig verksamhet kan komma att ha för drabbade populationer.”. Detta avtal från 1987, var är bara en skröna men märkligt nog stämmer medias och myndigheters agerande klockrent med varenda rad. Myndigheterna mörkar och tar inte fram någon relevant statistik, och media visar bilder på gråtande barn som ska utvisas eller lyckliga flyktingfamiljer som återförenas i stora myssoffan och kan berätta hemska historier om sina upplevelser.
 
Men nu skjuter alltså sexualbrotten i höjden som man kan läsa i denna artikel. Fokus på hela artikeln är antal drabbade och kategorier bland dessa. Det är väl i och för sig intressant, men det intressanta är ju snarare vilka som utför dessa brott. Man pratar i artikeln om ca 550 våldtäkter eller försök till våldtäkter varje dygn. Kopplar man detta till Lilla Saltsjöbadsavtalet är alltså kvinnor ”drabbad population”, och ”rastillhörighet” något som inte ska berättas.  Siffran är för mig enormt skrämmande, i synnerhet som man kunde läsa att vi för några år sedan hade näst flest våldtäkter per capita i världen, efter Lesotho. . I artikeln kan man dock läsa ”Bland kvinnor mellan 16 och 24 år uppgav 7,3 procent att de utsatts förra året. Ensamstående är i högre grad drabbade, liksom boende i flerfamiljshus. Utsattheten skiljer sig dock inte mellan storstad och landsbygd, och inte heller mellan utrikes och inrikes födda.”.

Men vi pratar alltså om brott. Det är väl ganska sekundärt vilka som drabbas, det intressanta är väl vilka som utför brotten inte vilka som drabbas? Eller ska man brottsbekämpa genom att ge restriktioner till de som sannolikast kan drabbas av sexualbrott i stället för att ta fast sexualbrottslingar och straffa dem? Ska man ge restriktioner till bilägare för att stoppa bilstölder? Förhållningsorder till kvinnor beträffande tider, platser och klädsel för att minimera risken för våldtäkt?

Till saken hör även att en drabbad kvinna av en våldtäkt, har mycket liten chans att få gärningsmannen fälld, och även (mot alla odds) så skulle bli fallet kan denne oftast inte betala skadeståndet, och detta hamnar då hos Brottsoffermyndigheten. Denna myndighet har då rätten att ifrågasätta skadeståndskravet domstolen har bestämt och skriva ner det enligt egen praxis. Det är givetvis om kvinnan orkar tjafsa med dem tillräckligt länge – annars blir det inget skadestånd alls.

Man har alltså en flummig ”Nollvision” när det gäller trafikdödade, som idag ligger på kanske 300/år, man spikar upp plåtpoliser i massor, har nykterhetskontroller och gör allt man kan för att få ner siffra till så nära noll man kan. Att det begås 550 våldtäkter eller försök till våldtäkter per dygn struntar man blankt i. Det ska döljas.
Kan bara inte låta bli att tänka på den tjej, jag vill minnas hon var 15 år som blev gruppvåldtagen i Uppsala. Efter denna våldtäkt kastade hon sig framför ett tåg. Senare fick man tag i en av gärningsmännen i samband med ett annat brott, och kunde knyta honom till gruppvåldtäkten med DNA. Han dömdes till "samhällstjänst”, 200 timmar om jag minns rätt.
Ursäkta, men om jag hade varit domare hade denne gruppvåldtäktsman kunnat påräkna ett betydligt digrare straff, och därefter utvisats från landet illa kvickt.
Tyvärr börjar mitt förtroende för svenskt rättsväsende, politikerna och medias rapportering i synnerhet allvarligt försämras. Jag ser det dock inte som min förskyllan.

måndag 10 november 2014

Att ta en orm vid sin barm

Som jag tidigare påtalat är propaganda lika mycket vad man inte berättar som vad man berättar. I svenska media hittar jag inte en rad om att Boko Haram sprängt en skola i Nigeria i luften med en själmordsbombare så att runt 50 barn dött och minst lika manga personer skadats. Men det kan man läsa i Badische Zeitung på denna länk.
Att berätta detta i Sverige är inte PK. Ju mer negativa saker som kommer till medborgarnas kännedom och är kopplade till radikala muslimer ju sämre är det. Man hittar massgravar på ickemuslimer som mördats av IS, småflickor som kidnappats och sedan sålts av Boko Haram, kan se videofilmer på hur man skär halsen av hjälparbetare och journalister och samtidigt snackar våra politiker lite lamt om vad man ska göra för att förhindra ”svenskar” för att åka till länder de flytt från för att delta i jihad. Sannolikt blir det väl någon utredning som kommer ta några år, och därefter hoppas man kunna begrava frågan i glömskans sophög. Detta är ett klassiskt agerande och man är livrädd för att snabbt och konkret fatta beslut. Konsensus är ett mantra i detta land och direkt handlingsförlamande.
Sannolikt är det även så att man är rädd för att stöta sig med alla muslimska väljare. Man delar ut svenska medborgarskap som konfetti och om man kraftfullt agerar kan man ju stöta sig med denna numera stora väljargrupp.
 
Alltså kör man med dimridåer, där man först inte berättar enligt ovan vad radikala muslimer håller på med. Det medborgarna inte vet lider de inte av, ej heller ligger det till grund för deras åsikter.
Vart tog den arabiska våren vägen förresten? Kanske någon PK-politiker vill förklara den frihet som kristna nu har i Syrien, eller hur de vårliga knopparna springer ut från Boko Haram och IS
.
 
Jag finner enbart tidsmässiga skillnader mellan nazism och fundamental islamism. Det var nämligen så att ett mycket litet fåtal av den tyska befolkningen kände till förintelselägren, man trodde det var arbetsläger. Dessutom var det världskrig, och raslagar var legio. Raslagarna i Sverige var minst lika långtgående som de i Tyskland under kriget, men här steriliserade vi i stället för att ha förintelseläger. Man må även veta att rasbiologi var en accepterad vetenskap när det begav sig för knappt 100 år sedan. Googla gärna på ”Herman Lundborg”, och läs hans publikationer.
 
Men de fundamentala islamisterna är inte rasister eller nazister. Men det står i klartext i koranen att alla otrogna ska dödas, och den muslim som dör för att försökt döda otrogna kommer till paradiset och blir där rikligt belönad.
 
”När I möten dem som äro otrogna, så halshuggen dem, tills I anställt ett blodbad bland dem! Slån dem då i bojor!… De, som dödats för Guds sak, deras gärningar skall han aldrig låta gå om intet. Han skall vägleda dem och sköta om deras sak på bästa sätt. Och låta dem ingå i paradiset, sådant han lärt dem känna det…Men död åt dem, som äro otrogna! Deras gärningar gör han om intet. Och detta därför att de försmå vad Gud nersänt, och så låter han deras gärningar förspillas”.
Koranen, Sura 47:4

onsdag 5 november 2014

Hur många miljarder vill AF ha?

Råkade springa på en rubrik i skandalblaskan Aftonbladet; ”AF klarar inte ökad flyktingström.”. Visst är det märkligt? Först drog man i oss lögner om att invandrare och flyktingar var högutbildade som bara inte kunde få jobb bara för att de kom från andra länder. Jag minns att reportage om hur välutbildade taxichaufförerna i Malmö var, och intervjuer med läkare från andra länder som körde taxi, och kommentaren att "vi har nog världens mest välutbildade taxichaufförer här i Malmö".
Sedan kom snacket om validering av kunskaper. Validering var ett ord man snodde från läkemedelsindustrin men då med en helt annan innebörd, men det funkade och man skulle testa en persons kunskaper oavsett om han/hon inte hade papper eller annat som kunde styrka kunskapen. Alltså för att en som kom från ett annat land och påstod sig vara läkare skulle kunna bevisa det genom att testas. Man skulle validera kunskaperna och sedan kunna utfärda t.ex. en läkarlicens till en person som påstod sig vara läkare.
Ovanpå detta snacket om att Sverige skulle behöva invandringen eftersom vi hade en regressiv befolkningspyramid och 40-talisterna skulle gå i pension. Detta var en bubbla som helt sprack eftersom 40-talisterna redan hade gått i pension långt innan massinvandringen startade på allvar. En person född 1945 är idag ca 70 år och har gått i pension har en taskig pension och sitter kanske på ett av världens sämsta äldreboenden.
 
Sedan var det argumentet ”Sverige behöver arbetskraften”. Jaha, till vaddå? Finns det inga arbeten och vi har hög arbetslöshet, varför behöver vi då mer invandring? Man kan ju jämföra med andra länder och säga att vi har en relativt låg arbetslöshet, men det hjälper föga för de som just är arbetslösa. Att man har högre arbetslöshet i Grekland hjälper inte den arbetslöse svensken. Arbetslösheten är väl runt 10% och ungdomsdito runt 25%.
 
Ovanpå allt detta och det enkla faktum att det inte är riktiga flyktingar som kommer till detta land har vi två saker; för det första att Alliansregeringen gjorde upp med (mp), om anhöriginvandring. Om det nu rör sig om flyktingar snackar vi alltså om logiken Muhammed och berget. Om Muhammed är flykting, tar vi alltså hit berget. För det andra är Muhammed inte ens flykting utan ankare för sina anhöriga. Tror någon att en desperat flykting kommer till Sverige? Hur många krigsområden har vi i vår närhet?
Men för att inte behöva skriva hela natten…jag minns ännu Ullenhags visioner i Uppsala för ngra år sedan om exportföretag som skulle dra in miljardorder för att vi tagit emot personer som hade samma kultur och kunde prata främmande språk. Dessa pengar lyser med sin frånvaro trots kostnader på minst 100 miljarder årligen. Nu flaggar AF för problem åxå, och det är bara att gå till regeringen så kommer de att få allt de behöver. Samma princip som migrationsverket alltså.
Näst står bostadsmarknaden på listan, när man tvingat ut "flyktingar" och deras anhöriga i kommunerna.
Jag skulle bli förvånad om denna regering överlever nyåret 2015.

tisdag 4 november 2014

Vad hade Churchill sagt?

Det går nu inte en dag utan att man förunnas över hur naiva politiker kan vara. Vad värre är, de är ministrar i nya regeringen. Jag läste att det finns runt 2.5 miljarder människor i värden som är fattiga, och att det är massor med människor på flykt. Det sistnämnda är uppenbarligen sant och det kan vi tacka de ”arabiska våren” för samt utbredningen av islam och extrema muslimska rörelser. Det är ju knappast konstigt om människor flyr från IS, al-Qaida, Boko Haram eller al-Shabaab. Vi har väl alla sett och läst vad dessa organisationer går med kvinnor, motståndare och även hjälparbetare. Så att människor flyr är inte alls konstigt.
Men ovanpå detta har vi ett antal saker som sticker ut: För det första hörs inte ett pip om att lyfta ett finger mot de s.k. svenskar som trots sin desperata flykt hit, åker tillbaka för att slåss med dessa rörelser. Nix, inga temporära medborgarskap, inga bestraffningar eller indrag av medborgarskap. De är ju ”svenskar”, d.v.s. någon idiot till politiker har beslutat att man inte behöver kunna ett ord svenska, känna till det svenska samhället ett dyft, men ändå baserat på tid man vistats i landet bli man svensk. När sedan medborgarskapet utfärdats kan det inte återkallas.
För det andra störs jag över att man inte ”stämmer i bäcken” när det gäller islam. De senaste åren har med all tydlighet visat att ju mer islam man tillåter ju mer problem blir det. Att gömma sig bakom att det är en religion duger inte och ska inte accepteras. Vidare frågar man sig varför de muslimer som inte är militanta eller extrema, inte lyfter ett finger för att stoppa dessa extremister? Det måste ju i rimlighetens namn vara så att de extrema skadar för de mera moderata muslimerna, men från de sistnämnda hörs inte ett pip.
För det tredje måste man väl för katten inse att man inte kan ”fly”, hundratals mil, över dussintalet gränser, från en annan världsdel för att plötsligt dyka upp i det lilla landet Sverige. Vi pratar alltså inte om flyktingar som kommer hit. Det är människor som har smugglats hit för en bättre levnadsstandard och drar valser för migrationsverket. Kostnaden lär vara runt 100.000kr, och svenska skattebetalare understödjer alltså denna flyktingsmuggling. Med den förda politiken, och baserat på hur mycket pengar som spenderas på flyktingpolitiken, samt nu även att man plockar pengar till migrationsverket från den riktiga biståndsbudgeten, för man alltså en mycket inhuman politik och emedan riktiga flyktingar svälter ihjäl i konfliktoråden kostar t.ex. varje s.k. ensamkommande flyktingbarn ca 1.3 miljoner per år i detta land.
För det fjärde har vi en stor bostadsbrist i landet. Att under sådana förutsättningar tillåta en stor invandring samt anhöriginvandring är vansinne. Det finns helt enkelt inte bostäder till alla så enkelt är det. Att ovanpå detta släppa in närmare 100.000/år ekonomiska lycksökare samt deras anhöriga är helt oförsvarbart.
För det femte; Vi har en stor arbetslöshet. Visst det finns de länder som har högre, men vilken tröst för den arbetslöse i detta land är det? Invandringspolitiken är delvis skulden till detta och inom vissa flyktinggrupper räknar man med ca 10 år innan de kommer i förvärvsarbete. Dessa tio år ska personerna ha mat och bostad, alltså innan de betalar ett öre i skatt.
För det sjätte; Har vi inte problem och kostnader så det räcker? Gängbrottslighet, kravaller, no-go-zoner, knivmord, skottlossningar, bränder och bilbränder, näst flest våldtäkter per capita i världen. Det är alltså dags att sätt ner foten och försöka lösa de problem vi har innan vi fortsätter med den sanslösa invandringspolitik som den senaste regeringen bedrivit.
För det sjunde; är vi inte en del av EU? Vi har tagit emot flest ”flyktingar” i hela västvärlden. Varför kan vi inte bara stänga våra gränser och påtala att nu får andra EU-länder ”ta sitt ansvar”?
För det åttonde; Har vi råd med invandringen? Vi har alltså inget försvar, usel skola, låga pensioner, taskig sjukvård och världens näst högsta skattetryck. Mot denna bakgrund borde man lösa de problem vi de facto har i st.f. att importera fler kostsamma problem, eller?
För det nionde; man anför att vi måste följa FN:s konventioner och att de som kommer till detta land som ”flyktingar” har sin rätt att få den prövad. Det är givetvis så, men dessa regler är mycket tolkningsbara, och jag har inte hört någon politiker som menat att Finland inte följer FN:s regler. De tar bara emot en mycket mindre mängd flyktingar än Sverige, sannolikt riktiga flyktingar baserade på FN:s flyktingkvot.
För det tionde; de kostnader som nämns, alltså 40 miljarder är bara för migrationsverket. Den enda myndighet som nu står över kommunernas självbestämmande (som är stipulerad i grundlagens första paragraf). Den verkliga kostnaden för migrationspolitiken är säkerligen den tredubbla. Dessutom hamnar många av kostnaderna hos kommunerna när statliga ersättningar upphör, och på detta finns ingen statistik märkligt nog. Vidare går man bakom kommunpolitikernas ryggar när lycksökande företag som köper upp bostäder och herrgårdar och omvandlar dem till flyktingförläggningar. Därefter kan man tjäna massor på att tillhandahålla flyktingförläggningar. Vad kommunernas politiker eller kommunernas väljare tycker om detta struntar man blankt i. Har någon hört talats om en kommunal folkomröstning gällande flyktingmottagning? Inte då, det är demokrati i Sverige 2014.
Sir Winston Churchill dog 1965. Om han levt idag hade han sannolikt sagt : “Never in the field of human migration has so many been suffering from stupid descisions made by so few”.

måndag 3 november 2014

Förtroendeundersökning?

Jag fattar inte meningen med förtroendeundersökningar gällande partiledare. DN blåser på stort med att Annie Lööf skulle ha gått framåt fantastiskt (länk).

För det första fattar jag inte vad sådana här undersökningar syftar till, ska det vara benägenheten att inom den egna väljarkåren kryssa partiledaren, eller vad? Vidare är problemet att vi inte vet hur väljarsympatierna svängt efter valet, vilket i sin tur givetvis påverkar synen på partiledare rent generellt. Det betyder att man inte vet vilken bas man står på. Som lök på taxen framgår det inte hur undersökningen gjorts, och vidare snackar man om telefonintervjuer. Alltså har man ytterligare felkällor eftersom allt fler går från fast telefon till mobil i synnerhet bland yngre. Givetvis under förutsättning att man slumpat ut bland de som har fast telefoni, men det nämns inte heller. Sedan var det olika s.k. vägningar man brukar göra för att kompensera det statistiska underlaget. Om t.ex. man vet att folk i städerna gillar ett parti mer än på landsbygden, men det har slumpat sig så att man har X-procent mer personer man frågat på landsbygden, kompenserar man det rent statistiskt för att tro sig få en mer rättvisande bild av hela väljarkåren.Men meddelandet i artikeln är alltså att Annie Lööf gör en fantastik ökning. Ska det då vara bland de som röstade på (c), eller inom hela väljarkåren?

Nu ringde man i alla fall inte mig. Det var nog tur för DN/Ipsos…jag tänker mig följande konversation med en frågare från Ipsos:
- Har du mycket stort, stort, litet, eller mycket litet förtroende för Gustav Fridolin?
- Tja, något mer än en skorpion kanske. Nej, förresten mindre.
- Men det var en rak fråga, och jag har bara de alternativen jag sa. Eller du kan även avstå med ”vet ej.”

- Slår du fortfarande din mor?
- Va??!!
- Det var en rak fråga, enklare än din och jag har bara alternativen "Ja" eller "Nej". Men jag ska svara;
Jag har mycket stort förtroende för att Fridolin är till stor skada för landet. Det är illa nog att man kastat in honom på en ministerpost.
- Men har du förtroende för Fridolin som partiledare, och anser att han gör ett bra jobb?
- Alltså, ju bättre jobb han gör desto sämre är det. Men frågan ska väl ställas till de muppar som röstade på miljöpartiet?
- Men har du förtroende för honom som språkrör för miljöpartiet.
- Oh ja! Som sagt; något mindre än det förtroende jag har för en skorpion, dessa missförstådda söta små djur!
”Klick”.

lördag 1 november 2014

Vems integritet gäller det?

Om någon svensk har sex med en partner som visar sig ha en könsjukdom får man ett brev hem . Alltså, ingen allvarlig sjukdom utan något fullt botbart. Men med anledning av detta är man skyldig att rapportera eventuella närkontakter så att man skulle kunna stoppa spridningen av denna sjukdom. Allt enligt smittskyddslagen, och på alla sätt synnerligen integritetskränkande. Sannolikt registreras allt i databaser, men det finns så många databaser i detta land att ingen vet hur många de är, vad som finns i dem eller hur de samkörs. Allt detta är inte integritetskränkande för oss svenskar. Det är vardagen och varenda myndighetsperson frågar alltid efter någon välkomstfras; ”Vad har du för psonnummer?”. Ger man dem psonnumret öppnas hela världen för svenska myndigheter.
Anledningen till att jag nämner detta är att det kommer ett stort antal personer från främmande länder. Vi har nu en liten ”lätt” åkomma som kallas ebola. Vi har drygt 20 miljoner afrikaner som har AIDS, (länk) men trots detta har man inga som helst krav på de som kommer som ”flyktingar” till detta land att undergå hälsoundersökning, eller att ta prover på dem. De är ju ”flyktingar”, och denna benämning, vilken i minst 90% av fallen är en ren lögn. De är, och som jag tidigare tjatat om, ekonomiska migranter och lycksökare. Men karantän, hälsoundersökningar, saneringar eller direkta krav på alla dessa tiotusentals är givetvis att glömma. Det är nämligen integritetskränkande. Slutsatsen är alltså att vi svenskar har ingen integritet, emedan de som kommer till detta land har det. Kanske skulle Löfvén vilja förklara logiken.
Men ovanpå detta har vi ett annat problem (Tack Robin Shadowes!). Jag kollade på nätet och vägglöss var i stort sett utrotade i detta land för sådär 20 år sedan. Idag firar de jättelika triumfer (Return of the Fleas), och problemet har alltså enligt denna länk ökat med 800% de senaste fem åren, enligt villaägarna/Anticimex (länk).
Det beror knappast på att svenskarnas semesterresor till Kanarieöarna drar hem vägglöss.
Det gäller även tuberkulos (TBC), som man trodde var utrotad i detta land för drygt trettio år sedan (länk AB). Nu ökar antalet fall kraftigt och även en allvarlig resistent form som antibiotikaresistent tuberkulos , XDR-TB , har dykt upp. Man startar alltså tuberkulosmottagningar i stället för att försöka förhindra att sjukdomen kommer in i landet (länk). Denna bild förklarar problematiken.

Men missa inte denna publication av Folkhälsomyndigheten för en helhetsbild.
Men om en svensk kvinna blir våldtagen, kanske med prefixet” grupp-”, av några berikare. Det är då hennes sak att bevisa vem som smittade henne med AIDS, eller hur, och att det var just vid detta fall hon fick sjukdomen? Så funkar svensk lag. Kanske får hon som plåster på såren några tiotusen, och dör efter några år i den dödliga sjukdomen. Givetvis, om hon kan bevisa att hon blivit smittad vid just våldtäkten. Detta är ju rent omöjligt rent juridiskt dock. Men det är ju kvinnans problem. Svensk juridik.
Men vad är min slutsats om detta? Det är integritetskränkande för de som söker asyl i detta land, att verifieras att de inte har med sig HIV, ebola eller TBC, alltså är det inget krav att de ens ska genomgå en läkarundersökning och inga prov tas på personer som uppger sig vara ”flyktingar”.

Samtidigt kränks alla svenskars integritet dagligen med kameror, tvingas uppge psonnummer, är registrerade i fler databaser än vi anar, och ditt DNA finns registrerat i PKU-registret i Huddinge. Integritetskränkande saker gäller alltså inte svenskar, men de som smugglats till vårt land har någon form av societetsställning här och det skulle vara integritetskränkande att kontrollera om de har dödliga smittsamma sjukdomar, eller vägglöss i bagaget.
Den nya societeten ska inte behöva underkasta sig något som kan upplevas som intergritetskränkande, emedan vi svenskar är vana vid det och ska bara acceptera.