tisdag 28 februari 2017

Nytt Nordkorea

Nu börjar det likna Nordkorea, med en totalcensur på vad medborgarna ska få veta. Information och åsikter som inte passar ska raderas, förbjudas och de som kommer med åsikter som inte passar ska straffas. Man uppblåser detta under titeln ”fake news”, men problemställningen är mycket allvarligare. Man menar att det behövs ett ”råd” av experter för att förhindra desinformation och ”fake news” i Aftonbladet. Artikelförfattarna skriver: I grunden handlar detta om att värna ett demokratiskt samhälle, där nyhetsförmedling, debatt och politiska beslut grundas i fakta som vi är överens om.”, skriver man som motivering (länk).
Detta har man ju rätt i, men slutsatsen är rent vansinnig, och vilka är "vi" eller "fakta"? Ett sådant råd skulle alltså få precis samma funktion som de funktioner i socialistiska stater som censurerar information baserat på vad man anser vara bra för dem, och alltså utöva regelrätt censur avseende vad man anser vara fakta och information och givetvis politiskt korrekt. Och som jag så ofta påpekat; propaganda är lika mycket vad man berättar som vad man INTE berättar.
Låt mig ta ett exempel; för många år sedan diskuterades om det är så att zigenare är överrepresenterade i stöldstatistiken. Debatten tog sedan vändningen att man uppgav åt BRÅ att utreda detta. Givetvis för att kunna presentera att så inte var fallet. Nu blev det precis tvärtom, och man fann då anledning att hemligstämpla rapporten.
Man hade alltså tagit fram rena fakta betalade med skattepengar men ansåg att informationen inte skulle få komma ut. Om man ansett att en sådan utredning var agg mot folkgrupp, hade man givetvis inte gjort någon utredning i första läget.
Man dolde alltså avsiktligen fakta för att medborgarna inte skulle få veta.
Det är ett gammalt exempel men beskriver ändock problematiken.
Idag har vi ställts inför exakt samma problematik, i och med att Peter Springare påvisat att personer med invandrarbakgrund är kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken. Sarnecki och Ygeman, tvingades kovända när problematiken inte längre gick att dölja. Ygeman försöker tappert tona ner regelrätta kravaller som ”lite stök”, och menar att skillnaden försvinner om man rensar från ”socioekonomiska faktorer”. Sarnecki menar att man känt till detta från 70-talet, men efterfrågar utredningar om anledningar.
Sedan fanns det en lista som hette Ikaros, i vilken man publicerade de mest eftersökta brottslingarna. Denna lista har bara försvunnit, och det stämmer u ganska väl överens med bilden Peter Springare ger och att det inte är PK att ha en sådan lista.

Precis som i fallet med zigenarna, har man alltså avsiktligt undanhållit information som medborgarna har rätt till. Man kan inte undgå att fråga sig om allmänheten accepterat de senaste årens sanslösa invandring om man känt till denna information, eller kanske om det hade blivit samma resultat i valet 2014?
 
Detsamma gäller kostnaderna för invandringen. 2009 gjordes en kalkyl på vad kostnaderna är av professor Jan Ekberg för Finansdepartementet (länk), sedan dess har mig veterligt ingen sådan kalkyl gjorts, och f.d. finansministern Anders Borg svarade i riksdagen att ”de är svåra att beräkna”. Mycket märkligt att man lyckades göra en rapport 2009 men någon ny går inte att göra idag, i synnerhet som rapporten avser 2006, alltså mer än tio år sedan.
Slutsatsen är att vi alltid har varit och är utsatta för propaganda, samt vidare att ingen kan säga vad som är fakta, information eller utbildning. Exemplen ovan belyser alltså att vi som medborgare utsatts för just selektiv propaganda i många år och att man inte kan ens lita på politiker och myndigheter.

Att mot denna bakgrund föreslå ett råd som ska selektera ut den information som vi medborgare ska få är inget annat en rena diktaturfasoner och återfinns t.ex. i Nordkorea.

söndag 26 februari 2017

Nerikes Enahanda

Nu jobbar PK-media på att bortförklara utvecklingen av sexualbrott på diverse fantasifulla sätt. Jag hittade denna artikel i NA (länk), som kommer med massor med fiffiga lösningar på problematiken och hela artikeln går ut på jämförelser med olika ofta muslimska länder och kopplingar med en påhittad logik som man tillskriver SD, och länder baserade på islam. Givetvis nämns inte ett ord om att det finns uppenbara kopplingar med de senaste årens invandring och att detta har lett till en stor del av hela problematiken.
Men låt oss återgå till den fiffiga problematiken, d.v.s. hur man löser problemet utan att lösa det, vilket hela artikeln går ut på (uppenbar paradox).
Sjuklöverns politiker har redan jobbat på detta och gjort sitt bästa för att sopa ett synnerligt allvarligt problem under mattan. Så vi tar hur det fungerar idag i Sverige:

1.       Våldtäkter är alltså så vanliga att de i många fall inte ens utreds i brist på utredningsresurser.

2.       Polisen har haft kod 291, för att dölja hela problematiken med i synnerhet sexualbrottslighet relaterad till invandringen.

3.       Åklagarna har fått order om att i möjligaste inte åtala våldtäkter. Ett typexempel är gruppvåldtäkten på Gotland.

4.       Domstolarna har fått order om att hellre fria än fälla.

5.       Domstolarna dömer ut larvigt låga straff för våldtäkter.

6.       Skadestånden som utdöms i våldtäktsmål är larvigt låga och betalas som regel inte ut.

7.       Gärningsmän ljuger om sin ålder för att komma undan med lägre straff (länk).

8.       Polisen går inte ut med relevanta beskrivningar när det gäller våldtäktsmän. Det är viktigare att vara PK och inte korrekt beskriva en gärningsman än att denne grips.

9.       Ovanstående renderar givetvis i ett allt större mörkertal då brottsoffer inser att det inte är mödan värt att ens anmäla en våldtäkt (länk).

10.   Någon utredning om kriminalitet och invandringsbakgrund vägrar man göra. Detta trots att vi de senaste åren haft en sanslös invandring från i synnerhet MENA. Den senaste utredningen baserar sig på siffror som är runt 15 år gamla.

11.   Regeringen tillsätter en utredning som har kommit med ett lagförslag om att begreppet våldtäkt ska avskaffas. Det har funnits i hundratals år, och alla har en klar definition av detta är men helt plötsligt ska det bara avskaffas. Mörkningsfaktorn är minst sagt uppenbar.

12.   Våldtäktsmän som inte döms (se punkt 4), kan givetvis kräva samhället på stora skadestånd. Runt tiofalt mer än vad en våldtagen kvinna i normalfallet får (men aldrig betalas).

13.   Media har under ett antal år haft instruktioner om att dölja hela problematiken, och berättat snyfthistorier om hur synd det är om ”flyktingar” samt solskenshistorier om lyckliga återföreningar.

Så visst, man kan försöka dölja ett allvarligt problem genom regelrätt svammel eller jämförelser med länder som har en direkt rutten kvinnosyn. Det är just s.k. flyktingar från dessa länder som svarar för de problem som börjar, och trots alla mörkläggningar, komma till ytan.

Eller Evelyn Schreiber som skriver i NA, har du någon kommentar? Du kanske vill förneka det Peter Springare anför i din kommun. Be my guest. Jag tar gärna debatten, här i NA eller i valfri talarstol.

fredag 24 februari 2017

Vad sägs om en kippavandring?


Kollade på FB och då jag är med i gruppen för Peter Springare hittade jag detta: ”Jag har ett förslag. Morgan Johansson, Anders Ygeman och Stefan Löfvén sätter på sig kippa, långa svarta rockar och lösskägg och vandrar genom Rosengård och Rinkeby sent två lördagskvällar.
Givetvis helt utan säkerhetsvakter.
När de gjort detta, får Ni min röst 2018 då Ni har bevisat att det multikulturella paradiset med religionsfrihet fungerar.

Det intressanta med detta inlägg är både skillnaden mellan verklighetsuppfattning i form av att det finns fundamentala skillnader mellan trosuppfattningar och kulturer, samt förnekandet av dessa hos svenska politiker.
Jag kan svårligen tänka mig att Johansson, Ygeman och Löfvén skulle ställa upp på detta, men samtidigt har det en poäng. Man har ju lyckats skriva in i grundlagen att Sverige är ett mångkulturellt land och medborgarna har givetvis religionsfrihet. Visionsflummeri utan anknytning till verkligheten. Friggebos tappra försök att starta ”We shall overcome”, och att man nämner uppenbar kriminalitet och andra saker som ”utmaningar”. Så mycket för visioner och flum.

Foskelbingo

Är du månne en av de som ska vara med på socialdemokraternas partikongress?

Då inser du säkert att flosklerna och nysvenskan kommer stå som spön i backen. Säkert kommer det även att bli tråkigt att lyssna på alla visioner och svammel utan innehåll. Här är ett tips på hur du kan fördriva tiden:
Skriv ut nedanstående och lyssna på varje talare. När du hör något av orden i rutnätet markerar du det med din bästa bingopenna. När du fått fem i rad som i bingo, ställer du dig upp och ropar "FLOSKLER!". Förhoppningsvis får du då en knippe röda rosor av Löfvén, och ett nytt välbetalt jobb på regeringskansliet.  




torsdag 23 februari 2017

Svensk s.k. rättsskipning


Om man våldtar en kvinna anser jag att man skadar henne för livet. Straffen för våldtäkter är idag rena skämten och hellre fria än fälla gäller, detta gäller givetvis även gruppvåldtäkter. Straffen som döms ut är rena skämt och det finns hur mycket förmildrande omständigheter som helst. Skadestånd betalas mycket sällan ut och om så är fallet genom Brottsoffermyndigheten, med nedsatt belopp (trots domstolsbeslut).
Nu kan vi alltså läsa i skandalblaskan Expressen om att någon ertappat en biltjuv på bar gärning och misshandlat denne (länk). Hovrätten dömer då den som misshandlat till 5 års fängelse och skadestånd på 1.5 miljoner. Man undrar ju om detta är en fake-nyhet. Biltjuven skulle alltså ha blivit invalidiserad, men till vilken grad anges ej. Vidare anser advokaten tydligen att det skulle vara förmildrande att hans klient var narkotikapåverkad.
Men meddelandet med denna dom är solklart; ingrip aldrig när du ser ett brott. Du har ingenting att vinna och kan bara förlora. Det är alltid bara synd om brottslingen och om du tror att du vet vad som är rätt eller fel, har du fel. Titta inte ens vad som händer utan gå från platsen. Om du ens anmäler vad du sett hamnar du kanske i en rättegång och kan få yrkeskriminella eller pundare på halsen utan något som helst skydd eller någon ersättning.
Vidare ställer man sig frågan om det inte är förmildrande om man är rattfull om man är vållande till en trafikolycka, enligt advokatens logik?
Vidare måste man fatta att en nödhammare för att krossa glas med är ett mycket farligt vapen, ett hårt slag mot huvudet är direkt och omedelbart dödande på samma sätt som en slaktpistol.
Men det är som vanligt i Sverige – brottslingar är det synd om och det finns alltid förmildrande omständigheter. Brottsoffer eller de som ingriper mot brott göre sig ej besvär. Om de inte straffas, som i detta fall. Snart ska väl våldtagna kvinnor betala skadestånd till våldtäktsmännen med denna utveckling.

Vilka står för Fake news?


Det hette ju tidigare när en bild som inte sjuklöverns politiker rapporterades i utländska media, att det var desinformation. Man skickade ut material till ambassaderna för, och hur man skulle bemöta denna desinformation. Man ansåg sig alltså ha monopol på vad som är sanning.
Lite historiskt kan man ju fråga sig vilka det är som bedriver desinformation och propaganda. Jag tror knappast någon kan ha missat all nysvenska ord man hittat på de senaste åren för att försköna den sanslösa invandringspolitiken. ”Utanförskapsområden”, ”främlingsfientlig” (rasist light), ”papperslös”, ”EU-medborgare”, ”berikning”, ”multikultuell” och ”islamofobi” är några typiska exempel.
Polisen går inte ut med relevanta signalement. Tidningarna har vitpixlat, undanhållit etnicitet, och berättat solskenshistorier om lyckad integration (
exempel)
 eller mysiga återföreningar av familjer och mycket mer i åratal. Man har alltså på många sätt och avsiktligt försökt både undanhålla fakta samt ge intrycket av att allt är som det ska. Kostnader för invandringen finns inte och ej heller någon relevant statistik med koppling mellan invandrare och kriminalitet. Larvigt låga straff döms ut om man inte helt frikänner på de mest tvivelaktiga sätt (t.ex. i fallet med gruppvåldtäkten på Gotland), och man tillsätter en sexualbrottsutredning som kommer med det ”geniala” förslaget att helt slopa rättsbegreppet våldtäkt. Det är rent uppenbart att anledningen är enbart för att kunna dölja det enkla faktum att just avseende sexualbrott och våldtäkten råder en mycket kraftig överrepresentation avseende personer med utländsk härkomst.
Man ska även komma ihåg att propaganda är lika mycket vad man berättar, som vad man inte berättar.
När nu locket ha flugit av, mycket till hr. Springares förtjänst, tillstår alltså Sarnecki och Leif GW att detta problem finns, är och har varit ett stort problem.
I ren desperation över att både USA:s president och stora utländska media uppmärksammat problematiken. Som svar på detta lanserar man begreppet ”fake news” (
länk), för att man anser sig ha monopol på vad som är sanning och fakta.
Man kan inte annat än att ruska på huvudet åt denna dumhet. För det första vet alla som använder internet att det finns troll och rena lögner. Men det mest frapperande är att det är just regeringen (denna och tidigare), som avsiktligen har bedrivit ren propaganda, undanhållit information och fakta. Justitieminister Morgan Johansson går ut med att SD svartmålar Sverige (länk), och Ygeman påstår att de klockrena kravallerna i Rinkeby med, ett 30-tal uppeldade bilar och där polisen tvingades skjuta verkanseld var ”stök”.
Nu när alltså sanningen att denna och tidigare regering orsakat hela problematiken, och har fräckheten att påstå att de som påtalar problemen svartmålar eller far med osanning. Kanske har man insett att det inte handlar om "utmaningar" längre. Utegångsförbud och rent militära insatser är nästa steg.
Man anser sig uppenbarligen ha monopol på vad som är sanning, fakta och vad medborgarna ska få veta. Vad de inte bör få veta kan man kalla för ”fake news” med några larviga exempel man lyckats hitta på nätet. Det hela känns igen från gamla Östeuropa och diverse kommunistregimer med censur på vad som publiceras och den ”riktiga bilden” av vad man anser att medborgarna ska få veta eller ej. Man kan inte undgå att fråga sig vilka det som egentligen står för "faktaresistens" (obs. ännu ett nysvenskt ord från Regeringens tankesmedja för politisk korrekthet).

onsdag 22 februari 2017

Desperationen stiger

Men vad är detta för svammel och propaganda? (länk 1, länk 2, länk 3). Det är ett rent faktum att vi har runt 50 no-go zoner i Sverige, att bilbränderna ökat lavinartat, brottsligheten likaså och vi världens näst högsta våldtäktsstatistik per capita. Vi har kravaller, gängbrottslighet, mord, bomber och attacker på blåljuspersonal, i synnerhet polisen. Nu kommer man med påståendet: ”Sverige borde klargöra fakta för USA”, och ”senare förklarade presidenten att han syftade på ett tv-inslag på Fox News som sändes på fredagen. Inslaget, som innehöll en rad felaktigheter, påstod att Sverige hade stora problem efter att ha släppt in många invandrare. Bland annat påstods vapenvåld och våldtäkt ha ökat kraftigt.”

Ok, varuti är det felaktigheter? Det vet vi alla genom alternativmedia och utländsk media att detta är sanningar. Men var finns fakta och statistik? BRÅ har fått order om att inte göra någon statisk, eller i alla fall inte offentliggöra något. Sarnecki tillstår att det finns 24-25 rapporter i ämnet men ingen har publicerats. Ygeman försöker bortförklara det med ”socioekonomiska” faktorer, vilket är en ren lögn (länk 4). Senast idag kan man läsa detta i skvallerblaskan Aftonbladet.

Det är tydligen viktigare att kasta skit på Trump än att lösa problem i detta land, som är en verklighet idag. Utländska media berättar om problematiken, samtidigt som knappt en rad nämns i svenska media om detta. I svenska media eller från sjuklöverns politiker finns inte en stavelse till krav på konkreta åtgärder. Det enda som tydligen är av intresse är att kasta skit på Trump.
Nu är tydligen Löfvén i Davos och där borde han stanna.
  Kanske lär han sig något om hur en demokrati med folkomröstningar fungerar i Schweiz, men det är bara en förhoppning.

Men det riktigt intressanta de senaste dagarna är att man börjar uppmärksamma hur svensk propaganda har fungerat, och med kopplingar till FB-gruppen för Peter Springare. Vi hittar t.ex. i propagandamedia (PS) artiklar om problematiken. Det är uppenbarligen så att media slutligen börjat fatta att situationen är helt ohållbar. Vi har de senaste åren sett lyckliga återföreningar i myssoffan eller tårdrypande historier om utvisningar. Eller kanske leende flyktingungdomar som i olika projekt lär sig något. Detta har stått mig upp i halsen i flera år, och exemplen har varit otaliga. I alla de miljardkostande satsningarna som misslyckats påhittad med nysvenska ord, har det kallats för nya satsningar på integration eller ”utmaningar”. Visionsflum har haglat, och stjärndammet i ögonen har blivit allt mer irriterande. Likaledes har jag tröttnat på att PK-media undanhållit problem, och bara i rena nödfall tvingats rapportera om de allvarligaste incidenterna, utan någon som helst analys eller krav på åtgärder.
När nu utländska media rapporterar om problemen, inser alltså svenska media att bubblan håller på att spricka. Man kan knappast tafsa med en amerikansk president eller nyhetsbolag som är tiofalt större och över hela västvärlden. Det kommer nu alltså uppstå en total förvirring i svenska media, och man kommer greppa efter halmstrån.

Politikerna kallar snart allt som inte passar dem för ”fake news”, vilket alltså skulle ge dem rätt att censurera internet på gammalt kommunistiskt vis och man blir ganska illamående av att Anna KB och Beatrice Ask går ut med att hela problematiken är socialdemokraternas fel (länk 5) och bristande åtgärder. Kanske dessa även är "fake news"? (länk 6, länk 7). Jag vill minnas att det är just den moderatledda tidigare regeringen som orsakade hela problematiken, och vidare har vi ju decemberöverenskommelsen. Det duger alltså nu att komma med åtgärder och klaga på regeringen avseende problem man själva orsakat.

söndag 19 februari 2017

Det var en lögn, Ygeman.

Nu är det alltså mer än 200.000 som är med i FB-gruppen ”Stå upp för Peter Springare”. Det är alltså ca 2% av Sveriges befolkning. Imponerande siffra med tanke på att Springare publicerade sin artikel för någon vecka sedan.
I UNT kan man läsa (länk): ”Utlandsfödda figurerade 2,5 gånger oftare som misstänkta i brottsutredningar än svenskfödda med svenska föräldrar. Störst var överrepresentationen för vålds- och sexualbrott samt rån, för dessa brott var risken 4-5 gånger så hög. Även om det låter högt kan det förtydligas att andelen utrikesfödda som var misstänkta för våldtäkt eller försök till våldtäkt under perioden var mindre än 0,3 procent. När Brå kompenserade för faktorerna kön, ålder, utbildning och inkomst minskade överrisken från 2,5 till 2,1.”
Det innebär alltså att man kan bortförklara 16% av brottsligheten med ”socioekonomiska faktorer”. Men samtidigt gäller det alltså generellt för all brottslighet, och det finns ingen logik i att applicera denna siffra på brottskategorin ”våldtäkt/försök till våldtäkt”, där en överrepresentation på 400% gällde enligt BRÅ. Vidare är det missvisande att bara generalisera alla utlandsfödda. Det är givetvis stor skillnad mellan personer födda i Norge, Finland, Danmark, Tyskland eller England mot de som är födda i Eritrea, Somalia, Afghanistan, Syrien, Iran eller Irak.

Sarnecki efterlyste anledningar till överrepresentationer och att mot denna bakgrund klumpa ihop att ”utlandsfödda” som en kategori är givetvis grovt generaliserande.

Men om vi nu jämför med Ygemans uttalande att skillnaden i det närmaste försvinner om man kompenserar för socioekonomiska faktorer. Sannolikt har BRÅ gjort sitt bästa för att just få ner skillnaden med sådan kompensation, men trots detta är det alltså en överrepresentation på 84% man inte kan förklara. Slutsatsen blir alltså att Ygeman ljuger. Hur stor denna överrepresentation är när det gäller sexualbrott vet vi inte, och det finns knappast någon logik i att socioekonomiska faktorer skulle öka benägenheten till sexualbrott. Snarare en rutten kvinnosyn man har i bagaget, skulle jag vilja påstå.
Samtidigt stöter man givetvis på problemställningen med HMF och en ny BRÅ-rapport. Om man inte klumpar ihop t.ex. utlandsfödda till en grupp, uppstår givetvis problemet att man pekar ut vissa folkgrupper eller personer från vissa länder. Detta samtidigt som det är relevant statistik och information vi medborgare har rätt till. Detta i synnerhet dels baserat på var Springare påtalat samt det enkla faktum att sexualbrotten skjutit i höjden och gängkriminaliteten florerar. Kvar står alltså att göra en utredning/rapport och sedan hemligstämpla den, men det är tveksamt om medborgarna skulle acceptera detta. Man frågar sig hur många kvinnor som ska bli våldtagna då de inte informeras om farorna då dessa sopas under mattan av sjuklöverns politiker och PK-media. Regeringens lösning när vi nu har ett stort mörkertal när det gäller just våldtäkter, men ligger trots detta på andra plats i världsstatistiken, är att helt avskaffa begreppet våldtäkt. Genialt, eller hur?

Någon skrev att detta mycket väl kan bli en fråga som fäller regeringen eller blir avgörande i nästa val. Jag hoppas det blir så. På detta sätt kan det inte fortsätta.

lördag 18 februari 2017

Hårdare tag mot brottslighet


Alla har vi ju sett rabatter av typen ”tag 3 betala för 2” eller andra erbjudanden för att man ska köpa många produkter. För att uppmuntra brottslingar att begå flera brott utan att få hårdare straff gäller även denna princip inom straffrätten. Stjäl man en bil kan man fortsätta och stjäla några till eftersom straffet blir detsamma. Stjäl tre straffas för en. Det vill säga om det inte finns några förmildrande omständigheter. Med detta avses allt från nageltrång eller mjäll till svår uppväxt, annan kultur problematik eller för liten julgran. Givetvis gäller regeln att fängelsestraff bara uppgår till 2/3-delar av strafftiden för gott uppförande, givetvis utan krav på uppförande.  Ett straff på 3 år är alltså ett straff på 2år. Givetvis med en massa frigång och annat.

Man kan alltså ställa sig frågan om varför domstolarna dömer ut straff som aldrig utmäts i praktiken. Ovanpå det är det givetvis så att man måste ta hänsyn till tidigare utdömda straff. Om en person återfaller i brott efter avtjänat straff måste givetvis straffet givetvis skärpas. Det är ju uppenbarligen så att det första straffet inte fungerade eller var tillräckligt avskräckande. Kanske ett generellt procentpåslag på straffet är på sin plats?

Sedan har vi problemet med olika skadestånd. Låt oss ponera att en våldtäktsman ska betala ett visst belopp till kvinnan. Nu är ju problemet att denne inte kan betala, vilket är regel, och alltså slipper gärningsmannen helt från att betala ett öre. Kvinnan kan sedan söka pengar från Brottsoffermyndigheten. Men denna myndighet anser sig ha rätten att skriva ner skadestånd efter eget godtycke. Om det alls ska betalas ut något krävs tydligen även att man tjafsar med Brottsoffermyndigheten en längre tid.
Mitt förslag är att gärningsmän som inte kan betala skadestånd, ska efter avtjänat fängelsestraff få utföra samhällstjänst för kanske 100kr/tim till dess skadeståndet är betalt. Kvinnan ska dock inte behöva vänta på pengarna till dess straffet är avtjänat, utan dessa ska omedelbart betalas just från Brottsoffermyndigheten efter domslut.
Nu är jag inte jurist men och ovanstående kanske innehåller någon felaktighet (tacksam i så fall för korrektioner), men något måste göras mot den slapphänta hantering av kriminella som idag verkar vara regel. Det verkar idag vara viktigare att hjälpa notoriska brottslingar än brottsoffren.

fredag 17 februari 2017

Brådmogen?


Vi har alltså en lag som säger att man är barn till dess man fyllt 18 år. Alla som hävdar att de är under 18 år är alltså barn. För det första måste man givetvis ha en klar gräns, som i detta land är 18 år för att klassas som barn. Detta kan man givetvis diskutera, men om man som migrationsverket gör, kategoriskt anser att alla under 18 år är barn, är sålunda inga barnäktenskap giltiga i Sverige.

Slutsatsen är mycket enkel är man under 18 år är man inte gift. Det är alltså helt ovidkommande av kulturer eller annat när man vistas i detta land. Nu har alltså någon förvaltningsrätt ansett en 14-åring som ”brådmogen” och äktenskapet med en kusin helt giltigt i detta land (
länk).


Ok, själv är jag en brådmogen 4-åring, eller kanske en omogen 102-åring. Slutsatsen blir alltså att ålder spelar ingen roll, det är hur mogen man är enligt någon rättslig instans som gäller. Snacka om rättsröta och subjektiva bedömningar. Eller kanske kan jag gifta mig med min mormor eftersom det funkar i Långtbortistan och den kultur som är accepterad där, som brådmogen 4-åring? Eller kanske man vill ogiltigförklara mitt äktenskap som omogen 102-åringen med min dotterdotterdotter? Om jag är en brådmogen 15-åring får jag handla på systemet då?


Vidare är flickan tydligen gravid vid 14-års ålder, om hon blivit gravid på svensk mark och ”mannen” tillstår att han är den blivande fadern har han alltså haft sexuellt umgänge med minderårig.
Hallå svenskt rättsväsende! Detta är inget annat än idiotiskt flum som inte hör hemma i ett rättssamhälle. I detta land måste svensk lag gälla och vad man har för lagar och sedvänjor i andra länder är ingen som helst ursäkt för att bryta mot svensk lag. Att acceptera att en 14-åring är gift baserat på det subjektiva begreppet ”brådmogen” är rent vansinne. Men om man avser införliva begreppet i svensk rättslagstiftning blir det alltså så helt ok med diverse dumheter som importerats till detta land de senaste åren. Varför i så fall inte acceptera sharialagar på en gång för muslimer? Hedersmord blir givetvis accepterbara och mycket annat. Islam är ju en ”religion” så varför ska inte sharialagar gälla i detta land för muslimer? Koranen står ju över svensk lag för muslimer. Könsstympningar av småbarn accepteras.
Hallå svenskt rättsväsende! Vakna och fatta att detta land heter Sverige. Här gäller svenska normer och svensk lag, inget annat.

onsdag 15 februari 2017

Veckans brott, SVT


Nu grunnar SVT hur man ska hantera att Leif GW, bjöd in Peter Springare till nästa avsnitt av Veckans brott. Det kan vara så att GW gjorde detta på eget bevåg men det betvivlas eftersom ämnet är direkt politiskt laddat. Lyssnar man på vad GW säger vill han alltså diskutera två saker, dels problemet i sig, vilket innebär att man analyserar problematiken. Här kan man ju inte komma någonstans, utan bara konstatera att personer med utländsk bakgrund är kraftigt överrepresenterade, vilket redan gjorts och tillstås av både Ygeman och Sarnecki. Att gå in på länder, områden, etnicitet eller religion är alltför farligt och på gränsen till agg mot folkgrupp. Alltså kan vi bara förvänta oss generellt svammel i ämnet. Det vore dock intressant om frågeställningen varför man mörkat detta problem för svenska folket ett antal år kommer upp, eller varför inte BRÅ presenterat någon rapport i ämnet de senaste 12 åren.
Vi kan läsa i utländska media om den mörkning av problematiken man ägnat sig åt. Man kan samtidigt notera att det inte är någon nyhet i svenska medier, inga krav ställs varken på ny rapport, att ansvariga politiker ställs till svars eller att saken utreds.
Hur man åtgärdar problemet är nästa ämne. Hårdare straff och utvisningar är givetvis ett koncept. Kanske även slopad mängdrabatt på brott eller att man slutar släppa ut brottslingar efter 2/3-delar av avtjänat straff. Att initialt sätt totalstopp för invandringen från vissa länder, skulle vara så politisk dynamit att det törs säkert ingen av de två nämna. Givetvis kan man komma med olika integrationsåtgärder, men det har ju bevisligen inte fungerat och ej heller lär det göra någon som helst skillnad beträffande gängkriminaliteten. Inte heller lär det ha någon som helst påverkan på alla sexualbrott, det går knappast att ändra personernas kvinnosyn med lite utbildning eller information.
Vi kan alltså förvänta oss en helt harmlös diskussion, där inga konkreta svar eller åtgärder kommer att föreslås. Leif GW påtalade att avsikten inte är att ”slänga käft” utan att diskutera problemställningen. Så kommer det att bli. Man kommer att konstatera att problemställningen finns men man kommer inte varken kunna komma med några patentlösningar, kräva ett stopp för den vansinniga politik som förts och förs samt ej heller ställa krav på politikerna eller utkräva svar från dem.
Men om man går in på FB, och gruppen som stöder Peter Springare, finner man en stor misstro mot politikerna, pressen och i synnerhet Public Service. Vidare stöder man polisen i deras arbete som varandes både underbetalt och hopplöst, då buset släpps på gatan igen eller får straff som är rent löjeväckande. Problemställningen ligger alltså hos svenska politiker, media, åklagare och domstolar.
Så att förvänta sig något i en diskussion mellan Springare och Leif GW, är bara fåfängt. I synnerhet som vi pratar om ett program i SVT, som givetvis måste vara politiskt korrekt. Ett företag som berättar för folk vad de ska veta; fakta, opartiskhet, information och utbildning heter det.

tisdag 14 februari 2017

Mupparna på Expo


”Högerextremister manifesterar för uppmärksammad polis”, är var Expo skriver om (länk). Man har alltså varit på plats på Mynttorget för att identifiera personer som var med i manifestation för Peter Springare, och därefter letat up dem i någon databas man har för att därefter komma med den vaga kopplingen att det skulle till stor del röra sig om nazister som stöder Peter Springare.
Man gör en höna av en fjäder och håller sig inte till vad problematiken handlar om utan kör ”guilt by association”, med kopplingar till vad rasister och nazister gjort och uttalat. Rent trams alltså.
Men om vi nu tar grundfrågan och problematiken. Sarnecki och Ygeman har tillstått att avseende grov brottslighet och i synnerhet sexualbrott är vissa invandrargrupper kraftigt överrepresenterade. Detta visade även BRÅ:s rapport från 2005. Sanecki hävdar att det har gjorts 24-25 rapporter om detta men dessa har uppenbarligen hemlighållits.
Det Sprigare gjort är helt enkelt att rapportera om sin vardag, baserat på de fall han utreder. Därvidlag framkommer det att vissa namn och nationaliteter är kraftigt överrepresenterade, vilket alltså är helt i linje med vad både Sarnecki och Ygeman nyligen tillstått.

Som påtalats ett antal gånger; det betyder inte att alla invandrare är kriminella eller ens en liten del. Men faktum kvarstår: det råder en mycket stor överrepresentation i brottsstatistiken och i synnerhet när det gäller vissa brott.

Det går inte heller att skylla denna överrepresentation på ”socioekonomiska effekter” vilket Ygeman tappert försökte med initialt. Det smarta med det utspelet var bara för att legalisera mer satsningar på integrering och att invandrare ska komma ut på arbetsmarknaden. Som alla vet har man de senaste åren spenderat åtskilliga miljarder på sådana projekt och alla har varit lika misslyckade. Ej heller finns någon logik i att invandrare är kraftigt överrepresenterade i synnerhet när det gäller sexualbrott mot ”socioekonomiska effekter”. Det finns knappast något som säger att ekonomiska problem leder till sexualbrott. Jag kan svårligen tänka mig att den överrepresentation på ca 400% (enl. BRÅ 2005; våldtäkt, försök till våldtäkt) kan förklaras med ”socioekonomiska effekter. Detta i synnerhet som just den grupp som sticker ut mest är den från MENA.
Vi har alltså Expo som försöker dra i sina läsare att många av de 188.000 som är med i FB-gruppen för Peter Springare är rasister eller nazister.

Kanske man skulle här göra kopplingar med Expo, IRM, Researchgruppen, vänsterextrema kriminella element, kommunistiska diktaturer och alla tiotals miljoner kommunismen har mördat? Eller kanske den rasbiologi socialdemokraterna ägnade sig åt med tvångssteriliseringar fram till mitten av 70-talet?

Nytt DDR


Vi vet ju redan att polisen och rättsväsendet går på knäna för att komma till tals med den importerade brottsligheten. Det är inget nytt. Man kan ju givetvis filosofera över hur det hade sett ut om man inte haft så sanslös invandring de senaste åren, men det lönar egentligen föga.

Men det intressanta är ytterligare två punkter: Han kommer att sätta in andra myndigheter i kampen mot den organiserade brottsligheten. Han nämner kronofogden, skatteverket, försäkringskassan och kommuner. Men detta är alltså myndigheter som redan har fullt upp med vad de gör idag. Var ska resurserna till denna satsning komma ifrån? Det finns bara två alternativ; antingen nedprioriteras en del av det dessa myndigheter pysslar med idag, vilket alltså innebär sämre service för allmänheten. Eller åxå skjuter Ygeman till pengar och förstärker dessa myndigheter specifikt för att bekämpa denna typ av brottslighet. Det sistnämnda låter sig givetvis inte göras omedelbart utan kräver nyanställningar och utbildningar. Men Ygeman nämnde inte ett ord om att dessa myndigheter skulle få mer resurser. Vi kan alltså sluta oss till att den service dessa myndigheter ger medborgarna kommer att försämras då myndigheterna ska prioritera kampen mot organiserad brottslighet.
Den andra punkten är att han nämner att myndigheterna ska få rätt till telefonavlyssning, rumsavlyssning, hemlig dataavläsning och hemlig kameraövervakning. Det är alltså inte lite storebrorsfasoner vi pratar om. Vi pratar om mycket stora och farliga inskränkningar av den personliga integriteten, som Ygeman kommer med utan att blinka. Dessa lagar kommer givetvis att drabba alla medborgare och myndigheter kommer att få i stort sett obegränsad rätt att snoka i våra privatliv. Det klassiska argumentet, som Bodström körde med, var givetvis: ” Det är inte dig lille medborgare vi är ute efter, om du har rent mjöl i påsen.” Detta är ett klassiskt argument som legaliserar ett totalt övervakningssamhälle och för tankarna direkt till DDR. Det är illa nog att denna regering och tidigare ställt till med dessa problem som drabbar samhället på olika sätt, men det legaliserar inte ett totalitärt övervakningssamhälle.
Man kan vidare läsa i tidningarna att man förutsätter att kanske 40.000 personer som ska utvisa, sannolikt kommer gå under jorden. Ovanpå detta en ”anhöriginvandring”, vars omfattning idag är ganska oklar, men kommer fortsätta ett antal år. Man kan knappast blunda för hur detta kommer att påverka utvecklingen framgent. Givetvis blir det en direkt grogrund för ytterligare brottslighet och även organiserad sådan. Men det legaliserar i sin tur inte att myndigheterna ska ha rätt att snoka i privatpersoners e-post, avlyssna telefonsamtal, bugga deras bostäder eller smygfilma.

Det är denna regering, och den tidigare som har ställt till hela problemet, det är bara att konstatera. Nu försöker man med ett lapptäcke av kostsamma åtgärder komma till tals med de problem man förorsakat.
Men att erkänna att man handlat oansvarigt eller fattat felaktiga beslut går givetvis inte. Man har dock fräckheten att vädja tillmedborgarna om hjälp.
Bara för några månader sedan var det ”desinformation” när utländska nyhetsmedia rapporterade om gängkriminalitet i alla s.k. utanförskapsområden. Nu har alltså Ygeman varit i Malmö och på en presskonferens kommit med massor med åtgärder för hur man ska komma till tals med gängkriminaliteten. Aftonbladet efterlyser krafttag (länk).
Min fråga är bara; när blev desinformation till information, verkliga problem och fakta? Vid nyår?

måndag 13 februari 2017

Vem har ansvaret Ygeman?


Kanske medborgarna fattar nu vad den sanslösa migrationspolitiken har ställt till med. Ygeman åker desperat till Malmö för att presentera en rad åtgärder. Mest iögonfallande är att påtala att medborgarna åxå har ett ansvar.

Samtidigt kan man läsa att medborgarna har ett allt mindre förtroende för politikerna. Vem är förvånad? Låt oss titta lite i backspegeln hur det har utvecklat sig; man har alltså en lag om eget boende (EBO), man har släppt in 100-tusentals ekonomiska lycksökare. Man har inga som helst krav på att de som kommer till detta samhälle – tvärtom vi svenskar ska acceptera rena dumheter om det är saker som invandrarna kräver eller vill ha. De som fått avslag på sin asylansökan fortsätter vistas i landet och har rätt till billigare sjuk-och tandvård än medborgarna. Vi har en tilltagande gängkriminalitet med runt 50 no-go zoner. Bostadsbristen är akut, och man lånar pengar för att finansiera invandringen. Pengar tas från riktigt flyktingbistånd till att finansiera invandringen. Det har nu uppdagats att man avsiktligt dolt invandares kriminalitet med kod 291 och ingen koppling mellan olika invandrares bakgrund och typer av kriminalitet finns tillgänglig. Kostnaderna för invandringen hemlighålls. Marockanska gatubarn och hitresta tiggare utanför vartenda köpcentrum. Sexualbrotten och våldtäkterna avser man lösa genom att komma med en proposition i vilket begreppet ”våldtäkt” avskaffas. En flodvåg av "anhöriginvandrare" väntas de närmsta åren.
Nu står alltså Ygeman i Malmö och snackar om att ”Du som medborgare har också ett ansvar.”. Man kan inte undgå fråga sig vilka som egentligen har ansvaret för den uppkomna situationen i hela landet, och i synnerhet i Malmö. Mannen har uppenbarligen inte tillstymmelse till självrannsakan eller skam i kroppen. Man har dessutom röstat ner alla SD:s motioner i riksdagen de senaste åren, bara av ren beröringsskräck. En tid senare har man lanserat samma förslag i en ändrad version och kallar dem för sina egna.

Vem kan bli förvånad av att 80% av svenska folket inte har förtroende för politikerna? Inte jag i alla fall. 

söndag 12 februari 2017

Löfvén i Iran


Vi har alltså en regim i Iran som blankt struntar i mänskliga rättigheter, har en strafflagstiftning som hör hemma på 600-talet och det finns inte ett spår av de värderingsgrunder som gäller i västvärlden. Man kan kalla det religion om man vill, men det spelar mindre roll. Vi pratar alltså om en totalitär diktatur som avrättar, stympar och beter sig som rena idioter från medeltiden. Givetvis jobbar man på att fixa kärnvapen. Det är bara att läsa amnestys rapport om detta land så får man en rätt bra bild över vad det gäller (länk).
Men till detta land åker alltså den svenske statsministern på officiellt besök, och han tar upp mänskliga rättigheter. Rent patetiskt (länk). I Iran är det uppenbarligen inget ämne ens diskuterbart.
”– Men att man har olika uppfattningar är ingen orsak till att inte föra någon dialog, säger Stefan Löfven när han möter pressen efter förhandlingarna med president Hassan Rouhani.”
Jasså, det heter så nu, och kopplingen till hur man har behandlat SD under ett antal år i Sveriges riksdag blir uppenbar. Man har vägrat att ens debattera och inte kunnat svara på frågor. Röstat ner vartenda förslag/motion som SD kommit med av rena principskäl, nu kryper man dock och så sakteliga till korset. Men med en totalitär islamisk regim som den i Iran ska man alltså åka på officiellt besök till och bortförklara med ”olika uppfattningar”.
Hur kan en svensk statsminister åka till detta land och snacka om olika bilaterala avtal och hoppas på exportmöjligheter för svensk industri? Det är alltså OK, att ta emot s.k. flyktingar som flytt från just Iran baserat på deras vidriga styrelseskick. Samtidigt som man smörar för försäljning av exportprodukter till detta land. Kan någon förklara moralen i detta?
Iran är alltså ett land som inte accepterar mänskliga rättigheter och har en strafflagstiftning från 600-talet, med steningar, stympningar och usel kvinnosyn.
Klicka nu på länken till Amnestys rapport ovan, läs innehållet och kom gärna med någon kommentar om hur Löfvén kan åka på officiellt till detta land och prata om olika ”uppfattningar”. Ärligt talat, vad skiljer Löfvén från en prostituerad?

lördag 11 februari 2017

10 enkla frågor

Nu är sjuklöverns politiker kissnödiga. Man tillstår alltså att det finns runt 20 utredningar om detta och Sarnecki nämnde 24-25 i ämnet. Ygeman säger att detta inte alls är något nytt fenomen och att man diskuterat det politiskt under en lång tid. Ok…då inställer sig tio frågor:
1. Varför i h-vete har man inte gjort någonting åt det? Det finns massor med åtgärder för att komma till tals med brottslighet. Ygeman svamlade för ett tag sedan om att det hela berodde på socioekonomiska faktorer. Det spelar ingen som helst roll vad det beror på, problemställningen finns där här och nu och drabbar svenska folket. Hur kan man mot denna bakgrund inte vidta åtgärder för att komma till rätta med ett problem? Det är ingen ursäkt att brottsligheten beror på ”socioekonomiska faktorer”, det hjälper inte brottsoffren ett dyft, och är ingen som helst grund för straffrabatter eller för att en person inte ska utvisas.
2. Var är utredningarna? Om de gjorts med skattepengar har vi, det svenska folket rätt till deras innehåll.
3. Om man nu känt till problemet länge, som Ygeman och Sarnecki tillstår, hur kan man ha tillåtit den sanslösa massinvandringen till Sverige de senaste åren? Det är minst sagt ofattbart att man med en tilltagande kriminalitet uppenbarligen direkt relaterad till invandringen, bostadsbrist, och enorma kostnader för invandringen, inte har begränsat invandringen utan tillåtit den största invandringen per capita i hela västvärlden.
4. Hur kan man ha accepterat personer som smugglat sig genom hela Europa, betalat för smugglingen, över dussintalet gränser, från en annan världsdel, och hundratals mil för ”flyktingar”?
5. Hur kan man tillåta EBO, alltså lagen om eget boende? Det är uppenbart att det enbart har lett till s.k. utanförskapsområden och problemen i dessa tror jag vi alla känner till.
6. Hur kan man ta pengar från stöd till riktiga flyktingar i flyktingläger för att finansiera den sanslösa invandringspolitiken? Är det en humanitär politik att låta riktiga flyktingar i konflikters närområden svälta samtidigt som man betalar enorma summor till flyktingbaroner för boenden här i Sverige?
7. Hur kan migrationsverket ha rätt att placera ut s.k. flyktingar i rikets kommuner efter vad de anser var deras behov? I grundlagens första paragraf står det i klartext att kommunerna ska ha självstyre.
8. Hur kan man tillåta att en person hämtar ut ett antal pass med de mest naiva bortförklaringar? Det är direkt uppenbart att dessa används till illegal människosmuggling.
9. Vad kostar invandringen? Varför finns inga som helst uppskattningar eller beräkningar på detta? Det är idag ganska ointressant med svammel som ”Sverige behöver invandringen”. Vi måste veta här och nu vad invandringen de facto kostar, sedan är det en helt annan frågeställning om Sverige behöver invandringen.
10. Sverige är en stor nettobetalare till EU. Varför ska vi vara det när EU som organisation inte tar ansvar för invandringen, samtidigt som vi har enorma problem och kostnader för att ha tagit emot s.k. flyktingar som smugglat sig genom hela Europa, och har tagit emot flest s.k. flyktingar per capita i hela västvärlden.

fredag 10 februari 2017

Rättssamhällets slut


Man hade ju en vag förhoppning om att det fanns någon form av rättsväsende i detta land. En fåfäng och kanske gammalmodig övertygelse. De senaste åren har vi sett hur man friar solklara våldtäktsfall och dömer till straff som kan betraktas som rena skämt om man inte helt friar, vilket givetvis är regel.
För några dagar sedan yttrade rikspolischefen att man skulle vara utomordentligt försiktig när det gällde att koppla brottslighet till etnicitet.

Men nu har vi alltså en skandalblaska som smygfilmar, publicerar filmerna på nätet, ljuger, förvanskar, använder sig av halvkriminella vänsterelement (Researchgruppen), för att göra dataintrång och använder sig sedan av dessa uppgifter för att göra skandalartiklar. I dessa artiklar drar man sig inte för att hitta på epitet eller identifiera personerna, tvärtom personerna hängs ut med bilder, namn och allt på löpsedlarna. Nu kan man alltså läsa i Expressen (
länk): ” Expressens historiska uppdrag och ständiga värdegrund är ju att med tryck- och yttrandefrihet som verktyg och vapen bygga och försvara ett öppet och demokratiskt samhälle.”.
Jag kan inte annat än bli kräknödig när jag läser detta. Man har alltså uppenbarligen ljugit, förvanskat fakta, använt sig av regelrätt dataintrång, ändrat uttalanden, smygfilmat och publicerat utan något som helst godkännande av de drabbade. Detta är saker som uppenbarligen står i direkt konflikt med pressetik, demokrati, yttrandefrihet och ett demokratiskt samhälle. Men låt oss nu fråga oss om de personer Expressen hängde ut med sina skandalskriverier har begått någon form av brott? Svaret är nej. Ingen är straffad eller har varit ens åtalad eller misstänkt för något brott.
Med vilken pressetik har man då rätt att publicera namn, bilder och filmer? Svaret är att det har man inte. Det rör sig alltså om rent förtal och lögner som Expressen kallar ”yttrandefrihet som vapen”, och man inte gör uttryck för sina egna åsikter, utan enbart vill tjäna lösnummerpengar på falska och påhittade skriverier som man dessutom fått genom olaga dataintrång, smygfilmning och direkt påhittade. Detta friar alltså rätten.
Vi pratar alltså om en politiskt tillsatt jury, och man behöver knappast vara normalbegåvad för att fatta hur sjuklöverns politiska resonemang i denna fråga går. Vidare är givetvis domen hemlig, och motiveringen till den får vi alltså inte veta.
Så baserat på detta s.k. domslut och en del andra saker har jag totalt tappat förtroende för Sverige som ett demokratiskt rättssamhälle.

torsdag 9 februari 2017

Annie Lööf 2014


Så här lät det när Annie Lööf intervjuades 2014 (länk). Jag tycker kommentarer är överflödiga, videon talar för sig själv i all sin naivitet, och man frågar sig hur någon idag, ens kan överväga rösta på denna person.


Kappan efter vinden, centern?

Staffan Danielsson är alltså riksdagsledamot för centern. Han har alltså suttit i riksdagen sedan 2004 och under den borgerliga regeringen 2010-2014. Alltså under den period man för det första startade den sanslösa invandringspolitiken, och vidare gav man alltså inte BRÅ i uppgift att ta fram någon ny och relevant statistik avseende invandrares kriminalitet.
Nu, efter Springares FB-inlägg har det helt plötsligt och på några dagar blivit opportunt att efterlysa sådan statistik (
länk). Vidare var det så att just centern var ett av de partier som röstade ner SD:s motion om detta i riksdagen nyligen (länk). 


Helt plötsligt vaknar alltså Danielsson och kräver att sådan statistik ska tas fram. Trots att han röstat emot SD:s motion gällande detta så sent som i december (länk, se punkt 43), precis som samtliga 19 c-ledamöter i kammaren.
Han skräder inte orden heller utan jämför med kommunistdiktaturerna och kallar det ”rätt ofattbart”. Hr. Danielsson har alltså suttit i riksdagen under hela tidsperioden, vi pratar om och dessutom under den mandatperiod då Alliansen hade regeringsmakten samt varit med om att rösta ner SD:s motion om att BRÅ ska göra en ny rapport.
Men helt plötsligt är det alltså läge och opportunt att komma med krav på att BRÅ ska presentera ny och relevant statistik. Uppenbarligen som en direkt konsekvens av Springares popularitet och inlägg. Detta kallas för ”probing” och centern provar nu lite för att se om man kan vinna röster genom att kräva detta. Man kan inte kalla det för något annat än kappvändning efter vinden, eller billigt röstfiske.

Denna typ av handlande leder inte till något annat än rent politikerförakt, och vidare är det så att just centern har varit de inom Alliansen som förespråkat den mest sanslösa invandringspolitiken.

onsdag 8 februari 2017

Löfvén må sluta tro


Baserat på den publicitet och det intresse som Springares FB-inlägg resulterat i har nu Löfvén, Ygeman och Eliasson bara en utväg. Man måste ge BRÅ i uppdrag att utreda kopplingen men invandrare och brottslighet på samma sätt som man gjorde 2005. Det är egentligen ingen lösning men man köper sig tid, och kan hoppas på att debatten lägger sig under utredningstiden.
Det är ett klassiskt knep som politikerna kommer undan med och kan lugna ner debatter med uttalanden som ”…vi har tillsatt en utredning, för att få reda på fakta.”.
Men nästa fråga är om man törs manipulera resultatet, eller kanske hemligstämpla det? Det sistnämnda gjorde man för ett antal år sedan, efter att BRÅ gjort en utredning om zigenare var överrepresenterade i brottsstatistiken. Avsikten var att visa att så inte var fallet, men resultatet blev det omvända, alltså hemligstämplades materialet/resultatet (länk).
Om man försöker manipulera resultatet, t.ex. ge BRÅ i uppgift att rensa för ”socioekonomiska faktorer”, tappar både politikerna all trovärdighet och även BRÅ. Anledningen är mycket enkel – de s.k. socioekonomiska faktorerna, minskar inte brottsligheten även om de anges (enligt Ygeman), vara den huvudsakliga anledningen. ag kan inte låta bli att se det som annat än en stor nyhet när en polis går ut med ett sådant här FB-inlägg och den grupp som stöder honom har fått mer än 100.000 medlemmar på några dygn. Vidare har utländska medier tagit upp saken men alltså inte de två största morgontidningarna.
En annan notis är att varken SvD eller DN skriver om detta (rätta mig om jag har fel), samtidigt som utländska nyhetsmedia publicerar detta. Man finner det alltså märkligt att en intern nyhet i Sverige renderar i utländska artiklar, men inte i svenska nyhetsmedia. Det borde rimligen vara precis tvärtom då nyheten just är av internt intresse för de som bor i detta land. Aftonbladet nöjer sig med att skriva att en ”mediastjärna är född” (länk).
samt Leif GW:s kommentarer (länk), runt hela problematiken från ”Veckans brott” i SVT, som mest renderar i kringsnack om hur många poliser som kanske skulle rösta på SD, samt givetvis klassikern om att det är bara en liten klick av alla invandrare som detta gäller. Det sistnämnda vet och fattar alla men problemet ligger i att storleken på denna ”klick” är kopplad både till vissa länder och invandringens storlek.
Expressen tillför inget nytt (länk), förutom att Löfvén inte tror på Springares uppgifter. Han får tro vad han vill – vi snackar om en polis som berättar sin vardag, och har mycket lång erfarenhet av sitt yrke. Löfvén var ju en av de som inte ville se en ny utredning av BRÅ avseende detta. Så han får tro vad han vill, det är helt irrelevant, men rätt beklämmande uttalande av en statsminister. Han, Ygeman och Eliasson kommer alltså tvingas ge BRÅ i uppdrag att presentera denna statisik, som man sannolikt har. Eller ännu sannolikare: se till att BRÅ tar fram ny sådan, detta eftersom man vinner tid.

tisdag 7 februari 2017

Rävsaxen


 Nu börjar det bli riktigt larvigt. Peter Springare är alltså misstänkt för hets mot folkgrupp (länk 1, länk 2). Vilken folkgrupp då om man får fråga? Invandrare? Det är ingen folkgrupp som är homogen, har samma religion, etnicitet eller kommer från ett visst land. Dessutom är det faktiskt så att det är ett brett spann hur man definierar invandrare – det kan vara allt från riktiga kvotflyktingar till personer med en förälder med invandrarbakgrund och är född och uppvuxen i landet sedan många år.

Eller kanske hetsar han mot just de namn som nämns? Jag betvivlar starkt att någon kan tolka hans inlägg på detta sätt. Inte heller kan ju rimligtvis se det som hets mot personer från de länder som nämns. Det kan ju knappast vara så att någon drar slutsatsen att alla från land XX är våldtäktsmän, eller med förnamnet NN är kriminella, (med undantag kanske, om man jobbar på DO?).
Media har dessutom för vana att dölja personers ursprung genom att kalla dem t.ex. "18-åringen" eller "24-åringen". Är inte det hets mot alla som är 18 eller 24 år? Det torde vara betydlig färre än antalet invandrare i detta land.

Ovanpå detta har vi det enkla faktum att det finns kanske 1 miljon personer med invandrarbakgrund i detta land, och att generalisera så många personer och kalla dem för en folkgrupp är direkt felaktigt. Jag kan svårligen tänka mig att en norrman, dansk eller amerikan som flyttat till Sverige känner sig förolämpad eller hetsad emot, av Springares inlägg.

Men ovanpå detta har ju både Ygeman och Sarnecki tillstått att det finns en mycket kraftig överrepresentation, och båda hänvisar till ”socioekonomiska faktorer” eller bakomliggande orsaker. Men det minskar inte överrepresentationen som uppenbarligen finns. Det finns dock ingen som helst statistik att tillgå trots att Sarnecki nämner 24-25 utredningar, och Ygeman inte finner någon som helst anledning att varken ge BRÅ ett sådant uppdrag eller presentera statistik som sannolikt finns, men hemlighålls.

Någon påtalade att detta kan antingen bli en fråga som fäller regeringen eller sänker socialdemokraterna i nästa val. Det kan mycket väl bli så. Det går inte att dölja ett uppenbart och skapat samhällsproblem av stora mått hur länge som helst, och ovanpå detta försöka lagföra de som belyser problemet. Man kan även notera att på FB är det ett antal poliser som skriver under på Springares problembeskrivning.

Det kommer att bli en mycket intressant fortsättning på detta. Väljer man att åtala Springare har vi ett regelrätt folkuppror där sjuklöverns politiker, Eliasson, Löfvén och Ygeman bara kan förlora oavsett domstolsutslag. Som man bäddar får man ligga.
Löfvén, Ygeman och Eliasson gnussar säkert sina grå på Sveavägen i Stockholm om hur de ska komma ur denna rävsax.

Lögner sedan 1974

 Jerzy Sarnecki menar att Peter Springare ”slår in öppna dörrar” (länk), och att ” Det har vi vetat sedan 1974 och det har gjorts 24-25 undersökningar på området.”. Sedan kommer han med en klassiker om att ”det blir först intressant när man tittar på orsaken, och forskning visar att huvudproblemet inte är vilka länder man kommer från utan hur man lever när man kommit till Sverige. Till exempel den gigantiska arbetslösheten och dåligt fungerande integration.”.
Låt oss nu analysera vad Sarnecki egentligen säger. Han berättar alltså att politikerna har dolt fakta och problem för medborgarna sedan 1974. Vidare undrar man var de 24-25 undersökningar han nämner finns att läsa? Detta i synnerhet de senaste 12 åren då inget material publicerats.

De styrande regeringarna har alltså slagit blå dunster i ögonen på medborgarna under en massa år och undanhållit ett allvarligt problem direkt relaterat till invandringen. Man kan fråga sig om medborgarna hade accepterat den sanslösa massinvandringen de senaste åren, om det hade blivit känt vilka problem den uppenbarligen skulle orsaka?

Sedan kommer Sarnecki med nästa klassiker, och det är att skylla på ”socioekonomiska faktorer”, som arbetslöshet och dålig integration. Men problemet är att detta spelar mindre roll. Anledningarna till att man begår ett brott är helt sekundära, och legaliserar inga brott. Man måste alltid se det från den eller de drabbades perspektiv och den skada ett begått brott orsakat.

För den drabbade spelar det ingen som helst roll om det finns vad Sarnecki beskriver som ”tittar på orsaken” och han finner intressant. En kvinna blir inte mindre våldtagen för att våldtäktsmannen kommer från en viss plats eller har en viss inkomst, eller inte känner sig integrerad. En bil blir inte mindre uppeldad, en mördad person inte mindre mördad o.s.v.
Sarnecki avslutar med: ”Den här typen av inlägg spelar i händerna på krafter som inte vill oss alla väl.”. Det är uppenbarligen precis tvärtom med enorma kostnader för invandringen, kriminalitet och diverse andra problem. Det Springare har berättat är just krafter som vill oss alla väl. Eller är det så att brottslighet är bra för samhället, Sarnecki?
Om man till detta lägger att politikerna uppenbarligen mörkat problemet en massa år kan man ju ställa sig frågan vilka det är ”som inte vill oss alla väl”. Har vi intagit förstaplatsen när det gäller våldtäkter per capita än? Vi låg god tvåa i världsstatistiken för några år sedan…
Eliasson påtalar att man måste vara ”utomordentligt försiktig” med att gå ut med etnicitet. Vi vet alla att det handlar om att mörka problematiken. Det är så illa att det är viktigare att ej berätta ett korrekt signalement på t.ex. en våldtäktsman man vill ha fast, än att klara upp brottet genom att så gott man kan beskriva personen. Alltså, igen ett exempel på hur det är viktigare att vara PK och dölja fakta, och en politik som definitivt inte ”vill oss alla väl.”. Tvärtom, det är en politik som inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle, d.v.s. att ljuga för medborgarna och undanhålla fakta.